Με ψυχή χίλιων λεόντων και παρακινούμενος απ'τους 15.000 διψασμένους για τον τίτλο συμπατριώτες του, ο Άντι Μάρει έκανε την ανατροπή και με 3-1 σετ επί του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στον τελευταίο συναρπαστικό προημιτελικό του Wimbledon, έκλεισε ραντεβού με τον "φτιαγμένο" Ράφαελ Ναδάλ στον μεγάλο ημιτελικό όπου μοιάζει με... ΤΕΛΙΚΟ!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και με στόχο να κάνει... δύο βήματα παραπάνω και να βάλει τέλος στην 74ετη "μαύρη εποχή" του Βρετανικού τένις χωρίς Major, ο Άντι Μάρει προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Grand Slam της πατρίδας του και εμφανίζεται πιο έτοιμος από ποτέ για τον πρώτο του τίτλο στη σπουδαιότερη κατηγορία των τουρνουά.

Ο 23χρονος Βρετανός, Νο4 του ταμπλό και του κόσμου, έπιασε σπουδαία απόδοση και ανατρέποντας το 0-1 στα σετς, νίκησε με 6-7(5), 7-6(5), 6-2, 6-2 τον εμπνευσμένο, στο ξεκίνημα και κουρασμένο στο τέλος, Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά σκορπώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στις κατάμεστες εξέδρες του κεντρικού court στο All England Club.

Παρόλο που η νίκη ήρθε φαινομενικά εύκολα στο τέλος για τον Μάρει, ο Σκωτσέζος πρωταθλητής πέρασε πολύ δύσκολες ώρες στο ξεκίνημα και ήταν καθοριστική η επικράτησή του στο tie break του 2ου σετ με τον Τσονγκά να παίζει επιθετικό τένις αλλά να προδίδεται τελικά από τα πολλά αβίαστα λάθη, απόρροια του εκρηκτικού στυλ παιχνιδιού του.

Ο Γάλλος προηγήθηκε στα σετς κατακτώντας το εναρκτήριο σετ στη διαδικασία του tie break και κατέφερε να ανατρέψει το σκορ στο 2ο σετ, όταν ο Μάρει προηγήθηκε με break. Όταν ο Βρετανός ιοσφάρισε σε 1-1 σετς, ο Τσονγκά "λύγισε" απ'το πειθαρχημένο και σταθερό παιχνίδι του αντιπάλου του από τη βασική γραμμή αλλά και από την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα στο κεντρικό court καθώς οι φωνές των Βρετανών ακουγόντουσαν μέχρι και στο court one όπου παιζόταν ο άλλος προημιτελικός μεταξύ του Ναδάλ και του Σόντερλινγκ.

Ο 24χρονος Ισπανός, ανέτρεψε επίσης την εις βάρος του κατάσταση νικώντας με 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-1 τον Σουηδό ξανθομάλη και θα αποτελέσει τον αντίπαλο του αγαπημένου των διοργανωτών, Άντι Μάρει στον τεράστιο ημιτελικό της Παρασκευής ο οποίος είναι πολύ πιθανό να κρίνει και τον πρωταθλητή της διοργάνωσης.

Στον άλλο, λιγότερο φανταχτερό ημιτελικό, θα αναμετρηθούν δύο επίσης σπουδαίοι τενίστες και ιδιαίτερα φορμαρισμένοι αυτή την εποχή. Ο Τόμας Μπέρντιχ έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας με 6-4, 3-6, 6-1, 6-4 τον έξι φορές πρωταθλητή στο Λονδίν Ρότζερ Φέντερερ και θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος είχε το πιο εύκολο έργο απ'όλους, νικώντα με 6-3, 6-2, 6-2 την έκπληξη της διοργάνωσης, Γιεν Σουν Λου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger