Η Google επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να αφήσει το Flash της Adobe για χάρη του HTML 5

Η Google εμμένοντας σταθερά στην άποψή της ότι το Flash είναι το καταλληλότερο εργαλείο για το YouTube, τόνισε ότι το HTML 5 δεν θα έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του site.

Ο John Harding του YouTube δήλωσε σε ένα blog post ότι το site χρειάζεται ένα ισχυρότερο εργαλείο από την απλή τοποθέτηση ενός βίντεο αρχείου στον browser. Συνέχισε τονίζοντας ότι, παρόλο που η Google υποστηρίζει γενικώς το HTML 5, δεν έχει πρόθεση να αφαιρέσει το Flash το YouTube. Αυτό, όπως δήλωσε, οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες των browsers δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταλήξουν σε ένα κοινό πρότυπο κωδικοποίησης, κάτι που επιφέρει κομφούζιο.

Στο blog post o Harding αναφέρει επίσης ότι άποψη του YouTube είναι πως το Internet έχει ανάγκη από την επιλογή ενός ανοιχτού βίντεο format, το οποίο θα βοηθήσει το site να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν στις άδειες χρήσης αλλά και να βελτιστοποιήσει τη διάθεση των υπηρεσιών βίντεο. Συνεχίζει λέγοντας ότι, βάσει αυτού, το πιο ικανοποιητικό πρότυπο αποτελεί το WebM, το οποίο έγινε ανοιχτό πρόσφατα.

Απαριθμώντας τα προβλήματα του HTML 5, ο Harding αναφέρει ότι θέματα εντοπίζονται στους περιορισμούς του DRM, την προβολή πλήρους οθόνης αλλά και το streaming.

Με στόχο να επεκταθεί το YouTube και σε υπηρεσίες προβολής ταινιών μεγάλου μήκους αλλά και ζωντανών μεταδόσεων, είναι σημαντικό να υπάρχει έλεγχος όχι μόνο στο buffering αλλά και στην ποιότητα του περιεχομένου.

Ο Harding δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο Flash player αντεπεξέρχεται σε αυτές τις ανάγκες, αφού επιτρέπει σε εφαρμογές να πραγματοποιούν έλεγχο του downloading και της αναπαραγωγής βίντεο μέσω Actionscript είτε σε HTTP είτε σε RTMP. Όπως τονίζει, το HTML 5 δεν έχει τη δυνατότητα να προβλέπει αυτόματα τα θέματα πρωτοκόλλων αναπαραγωγής βίντεο (video streaming), κάτι που αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger