Με μια "πεντακάθαρη" νίκη στα τρία σετς, ο Τόμας Μπέρντιχ έβγαλε εκτός πορείας τον Νόβακ Τζόκοβιτς και έγινε ο πρώτος τενίστας που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό του Wimbledon την Κυριακή. Ο Τσέχος αν και έδειξε να χάνει την πίστη του στο δραματικό 2ο σετ, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση σε τελικό major.

Με φτερά στα πόδια του από τη σπουδαία νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά, ο Τόμας Μπέρντιχ συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Λονδίνο και δείχνει πανέτοιμος, αποφασισμένος και... "αλύγιστος" για να σηκώσει στα χέρια του τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικό της κορυφαίας κατηγορίας.

Ο 24χρονος Τσέχος, Νο12 του ταμπλό και Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης, παρέδωσε μαθήματα απλού και δυνατού τένις νικώντας με 6-3, 7-6(9), 6-3 το νέο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και θα περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό του Λονδρέζικου Grand Slam μεταξύ του Ράφαελ Ναδάλ και του Άντι Μάρει για να μάθει τον αντίπαλό του στο μεγάλο ραντεβού της Κυριακής...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε μεγάλη θέληση ώστε να βρεθεί και πάλι σε Major τελικό μετά τον θρίαμβό του το 2008 στη Μελβούρνη, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στα επιβλητικά service games του αντιπάλου του ενώ όσο περνούσε η ώρα έδειχνε περισσότερο κουρασμένος και με εμφανή τα σημάδια έλλειψης αυτοπεποίθησης...

Ο Σέρβος έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει "τούμπα" το ματς όταν απέτρεψε τον Μπέρντιχ να σερβίρει επιτυχημένα στο 5-4 του 2ου σετ ενώ έσωσε 4 συνεχόμενα set points του Τσέχου και 6 συνολικά στο συγκλονιστικό tie break του σετ το οποίο "χάρισε" στον αντίπαλό του με ένα απογοητευτικό double fault, έχοντας μάλιστα και δύο δικές του ευκαιρίες για set point.

Παρά τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στο 1ο σερβίς που άγγιζαν το 80% στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Τζόκοβιτς αποδείχθηκε ιδιαίτερα αναποτελεσματικός από τη γραμμή του σερβίς δεχόμενος τρία breaks ενώ κατάφερε να "σπάσει" μόλις μια φορά το σερβίς του Μπέρντιχ σε συνολικά 4 ευκαιρίες.

Ο ημιτελικός ήταν συναρπαστικός και κρίθηκε στο πολύ σταθερό, αποφασιστικό, δυνατό και επιθετικό παιχνίδι του Τόμας Μπέρντιχ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν μέσα στο ματς ενώ κατάφερε να αντιμετωπίσει και την αντεπίθεση του Τζόκοβιτς στο τέλος του 2ου σετ, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή της αναμέτρησης.

Το 1ο σετ κρίθηκε σε break, όταν ο Τόμας Μπέρντιχ εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία των δύο ανδρών στο σετ. Ο Τσέχος "έσπασε" το σερβίς του Τζόκοβιτς στο 6ο game (4-2) και διατήρησε το σερβίς του φτάνοντας στο 6-3 σε 33 λεπτά.

Δραματικές ήταν σκηνές που εκτιλήχθηκαν στο 2ο σετ με τον Μπέρντιχ να πετυχαίνει το πολυπόθητο break στο 11ο game (6-5) αλλά τον Νόλε να "απαντάει" άμεσα (6-6), μην επιτρέποντας στον Τσέχο να σερβίρει επιτυχημένα για το σετ. Ο Σέρβος έστειλε το σετ στο tie break όπου έγιναν... σημεία και τέρατα. Ο Μπέρντιχ προηγήθηκε με 6-2 και είχε τέσσερα set points στη διάθεσή του τα οποία, όμως, "έσβησε" ο Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο mini break στα δύο δικά του set point και απογοήτευσε το κοινό στο κεντρικό court, όταν στο 10-9 έκανε ένα από τα 8 double fault, συνολικά στο ματς, δίνοντας το σετ στον Τσέχο.

Ο Μπέρντιχ με τη ψυχολογία στα ύψη μπήκε δυνατά στο 3ο σετ και δημιούργησε δύο ευκαιρίες για break, μέχρι το 8ο game που τελικά τα κατάφερε (5-3). Ο Τζόκοβιτς έδειχνε κουρασμένος και απογοητευμένος από την εξέλιξη του 2ου σετ και τελικά ο Μπέρντιχ μετά από 2 ώρες και 18 λεπτά αγώνα έφτασε στη μεγάλη νίκη με την οποία, μάλιστα, θα επιστρέψει και στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το τέλος του τουρνουά, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στον τελικό!

Αμέσως μετά δήλωσε: "Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Ο Νόλε είναι εξαιρετικός τενίστας και η νίκη με 3-0 σετ ήταν εκπληκτική. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να παίξει σε τελικό Grand Slam και ειδικά σε αυτό το τουρνουά. Είναι το σπουδαιότερο τουρνουά και μπορεί να γίνει ακόμη πιο σπουδαίο για μένα. Αυτή τη στιγμή θα κάνω ότι έκανα και μετά τη νίκη επί του Φέντερερ. Θα το διασκεδάσω λίγο και θα προετοιμαστώ για τον τελικό".

ΑΛΩΣΕ το Λονδίνο ο ΡΑΦΑ!!!

Ένας επικός Ράφαελ Ναδάλ "καταβρόχθισε" και τον Άντι Μάρει μέσα στο Βρετανοκρατούμενο κεντρικό court στο All England Club και πήρε πανάξια και ανδρίκια το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στο "θρυλικό" Wimbledon, εκεί όπου τον περίμενε υπομονετικά, ο σούπερ επικίνδυνος Τόμας Μπέρντιχ που έδειξε τα δόντια του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ένα βήμα πιο κοντά στον δεύτερο τίτλο του στο Wimbledon και 8ο Grand Slam στην καριέρα του, βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ μετά την μεγάλη και εντυπωσιακή νίκη επί του Άντι Μάρει στον συναρπαστικό δεύτερο ημιτελικό του Λονδρέζικου Major.

Ο 24χρονος Ισπανός, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε μεγάλο τένις, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές του ημιτελικού και μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά, επικράτησε με 6-4, 7-6(6), 6-4 του σπουδαίου Σκωτσέζου τενίστα, κλείνοντας θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (16:00GR-Novasports1).

Ο Ναδάλ δεν επηρεάστηκε καθόλου απ'το εχθρικό κοινό στην επιβλητική αρένα η οποία μετά το τελευταίο πόντο της απολαυστικής αναμέτρησης, τον αποθέωσε αναγνωρίζοντας τη μαχητικότητα και το πάθος που τον διακρίνει.

Ο Ισπανός ήταν στην κυριολεξία... ατρόμητος! Έχοντας σε μεγάλη ημέρα το forehand του, το οποίο έπληξε ανεπανόρθωτα ίσως τον καλύτερο αμυντικό τενίστα στον κόσμο και παίζοντας απίστευτα αποτελεσματικά στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές του αγώνα, ο "ταύρος της Μαγιόρκα" εδειξε πανέτοιμος για να γράψει ακόμη μια χρυσή σελίδα στην καριέρα του και στη βίβλο του παγκοσμίου τένις, θέλοντας να κατακτήσει για δεύτερη χρονιά τα δύο συνεχεόμενα Grand Slams σε Παρίσι και Λονδίνο!

Το έκανε το 2008 και ετοιμάζεται να το επαναλάβει, εφόσον βέβαια ξεπεράσει το μεγάλο εμπόδιο του εξαιρετικού Τόμας Μπέρντιχ ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε νικήσει "καθαρά και ξάστερα"... το νέο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-3 7-6(9) 6-3.

Το 1ο σετ κρίθηκε σε μία και μοναδική ευκαιρία για break την οποία δημιούργησε και εκμεταλλεύτηκε ο Ναδάλ στο 9o game κάνοντας το 5-4 και στη συνέχεια το 6-4. Στα 37 λεπτά που διήρκησε το εναρκτήριο σετ, ο Μάρει έπαιξε πολύ καλά προσπαθώντας να "μιξάρει" το παιχνίδι του με dropshots, sclice χτυπήματα και προωθήσεις στο φιλέ ενώ ήταν εμφανής η πρόθεσή του να παίξει τον αντίπαλό του στο backhand. Ο Ναδάλ έκανε μόλις 1 αβίαστο λάθος στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και στάθηκε αποτελεσματικός κατακτώντας το 1ο σετ.
Οι πρώτες ευκαιρίες για break του Μάρει στο ματς, ήρθαν στο 4-3 15/40 του 2ου σετ, όμως ο Ναδάλ με ένα σπουδαίο 1ο σερβίς και ορισμένα βαριά forehands, βγήκε από τις περιπέτειες και τελικά το σετ οδηγήθηκε σε ένα συναρπαστικό tie break με χαμένα set points εκατέρωθεν. Στο 5-5 ένα τραγικό διπλό λάθος του Ράφαελ Ναδάλ, έδωσε το πρώτο set point στον Άντι Μάρει, όμως ο Σκωτσέζος δεν κατάφερε να βρει 1ο σερβίς και ο Ισπανός το έσωσε με ένα σπουδαίο forehand. Στη συνέχεια ο Ράφα χρειάστηκε και τη βοήθεια του φιλέ για να περάσει ένα ακόμη εκπληκτικό passing shot με το forehand το οποίο του έδωσε το 2ο σετ με 8-6 στο tie break.

Ο Ναδάλ είχε τρέξει πάρα πολύ τον Άντι Μάρει και ο Βρετανός εμφανίστηκε ιδιαίτερα κουρασμένος στο 3ο σετ. Παρότι προηγήθηκε με break στο 1ο κιόλας game (1-0), ο Βρετανός στη συνέχεια χαμήλωσε πολύ τα ποσοστά ευστοχίας στο 1ο σερβίς με αποτέλεσμα ο Ναδάλ να εκμεταλλευτεί πλήρως την κατάσταση και με δύο συνεχόμενα breaks στο 8ο (6-4) και 10ο game (6-4), έφτασε στην τεράστια νίκη!

Δηλώσεις

Ράφαελ Ναδάλ: "Ήταν ένα πολύ καλό ματς για μένα. Πρέπει να παίξεις το καλύτερό σου τένις κόντρα στον Μάρει. Είναι απίστευτη νίκη για μένα κόντρα σε έναν κορυφαίο τενίστα! Έκανα το καλύτερο που μπορούσα... Μου έδωσε αυτοπεποίθηση το Roland Garros και περισσότερη ηρεμία" τόνισε αργχικά ο Ισπανός και μίλησε για τον Κυριακάτικο τελικό: "Ο Τόμας κάνει απίστευτο τουρνουά. Είναι πολύ δύσκολος με φλατ και δυνατά χτυπήματα από τη baseline"

Όσον αφορά για το τι είπε στον Άντι Μάρει όταν οι δυο τενίστες αγκαλιάστηκαν στο φιλέ μετά το τέλος του συναρπαστικού ημιτελικού, είπε: "Του είπα ότι λυπάμαι για σήμερα και να έχει μια καλή συνέχεια στη χρονιά. Το αξίζει τo Grand Slam. Είχε ευκαιρία φέτος στη Μελβούρνη. Είναι πολύ καλός και θα κερδίσει πολύ σύντομα έναν τίτλο Grand Slam. Για τον Άντι ήταν πολύ σημαντική ημέρα. Είχε μεγαλύτερη πίεση από εμένα. Είναι πολύ καλός παίκτης και τύπος, του έυχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια".

Άντι Μάρει: "Είμαι απογοητευμένος. Είχα ευκαιρίες και στα τρία σετ. Απλά ο Ράφα έπαιξε καλύτερα από εμένα. Δεν νομίζω ότι έκανα κακό παιχνίδι. Έπαιξε σπουδαία ο Ράφα. Αυτή ήταν η διαφορά μας".

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Ντέιβιν Μπέκαμ ο οποίος, ωστόσο δεν έφερε ιδιαίτερη τύχη στον σχεδόν... συμπατριώτη του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger