Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Αμερικανικό Όπεν, δυστυχώς είχε ελληνικό χρώμα... Ο Μάρκος Παγδατής δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την μεγάλη διαφορά που τον χωρίζει απ'τον Αρνό Κλεμόν και γνώρισε την ήττα-ΣΟΚ με 3-2 σετ απ'τον 32χρονο Γάλλο, αποχαιρετώντας πολύ πιο πρόωρα απ'το αναμενόμενο τη Νέα Υόρκη.

Μια ημέρα μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του σχετικά με τις πιθανότητες που έχει για να στεφθεί πρωταθλητής στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, ο Μάρκος Παγδατής ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του για το ταξίδι της επιστροφής στην Κύπρο.

O 25χρονος Κύπριος που προερχόταν από εντυπωσιακές εμφανίσεις στα τουρνουά προετοιμασίας στην Αμερικανική Ήπειρο, γνώρισε απρόσμενη και αδικαιολόγητη ήττα με 6-3, 2-6, 1-6, 6-4, 7-5 απ'τον 32χρονο Αρνό Κλεμόν, χαραμίζοντας μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει πολλούς βαθμούς στην αξιόλογη προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης.
Τα πολλά αβίαστα λάθη (48) και η αδυναμία του να εκμεταλλευτεί τις αρκετές ευκαιρίες που είχε για break (7/15) αλλά και το break με το οποίο προηγήθηκε στο 5ο και καθοριστικό σετ, στοίχισαν ανεπανόρθωτα στον Μάρκο ο οποίος είχε μεγάλα όνειρα στο τελευταίο Major της χρονιάς όμως "γκρεμίστηκαν" απ'τον πολύ καλό και αναγεννημένο Κλεμόν.

Ο Γάλλος, πρώην Νο10 και νυν Νο68 στον κόσμο, δεν πτοήθηκε απ'την ανατροπή του σκορ και παίζοντας παθιασμένα και αποτελεσματικά, έφτασε σε μια σπουδαία νίκη, την 304η στην πολυετή καριέρα του και τη δεύτερη επί του Κύπριου σε σύνολο έξι αναμετρήσεων (4-2)...
Τα νούμερα του Παγδατή ήταν καλύτερα απ'του Κλεμόν, όμως ειδικά στο τένις οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και αυτή είναι ότι ο Κύπριος, ειδικά από τη στιγμή που γύρισε το σκορ απ'το 0-1 στο 2-1 σετς και προηγήθηκε με break στο 5ο σετ, όφειλε να πάρει τη νίκη κόντρα σε έναν πολύ καλό αλλά υποδεέστερο αντίπαλο όπως είναι ο Γάλλος, ο οποίος στα τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του US Open είχε 5 ήττες και μόλις 1 νίκη, αυτή στον 1ο προκριματικό γύρο του Cincinnati Masters επί του Ραμόν Ντελγκάδο.

Ο Μάρκος ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες είχε νικήσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ στους "8" του Σινσινάτι, πέτυχε το break στο 3ο game (2-1) του καθοριστικού σετ και όλοι πίστεψαν ότι το ντέρμπι θα είχε ευτυχή κατάληξη για τον Κύπριο. Παρόλαυτά ο Κλεμόν συνέχισε να παλεύει και η προσπάθειά του ανταμείφθηκε με το break της ισοφάρισης στο 6ο game (3-3).
Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παγδατή, ο Κύπριος πραγματοποίησε ένα πολύ κακό service game και έδωσε τα δύο πρώτα match points στον Κλεμόν, στο 6-5 (15/40). Ένα λάθος του Γάλλου και ένας άσος του Μάρκου έφεραν και πάλι το game στο deuce, ωστόσο ο Κλεμόν εκμεταλλεύτηκε το τρίτο του match point όταν ένα forehand του Παγδατή έφυγε μόλις άουτ απ'την πλάγια γραμμή.

Ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος αποκλεισμός για τον Παγδατή σε πρεμιέρα Grand Slam διοργάνωσης, μετά από αυτόν στο Wimbledon κόντρα στον Λούκας Λάτσκο με τον Κύπριο πλέον να καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να προετοιμαστεί για τη συνέχεια της σεζόν και την επιστροφή στα Ευρωπαϊκά τουρνουά...

"Ήμουν πολύ βαρύς στο court. Δεν μπορούσα να παίξω επιθετικά και έπαιξα πολύ αμυντικά σήμερα. Δεν ήμουν καλός και ο Αρνό κέρδισε το ματς. Είναι αλήθεια ότι δεν έχω κερδίσει πολλά ματς εδώ. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει το μέρος. Δεν ξέρω όμως γιατί. Αν μπορούσα να κερδίσω ένα, δύο αγώνες στην αρχή, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα" τόνισε σε δηλώσεις του Παγδατής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger