Στο πρώτο του σοβαρό τεστ στο US Open, ο Ρότζερ Φέντερερ έγραψε σχεδόν... άριστα! Αν και κινδύνεψε να χάσει το πρώτο του σετ απ'τον εμπνευσμένο Γιούργκεν Μέλτζερ, ο Αυτοκράτορας της Νέας Υόρκης, ξεπέρασε στα 3 σετς το εμπόδιο του Αυστριακού και θα συναντήσει στους "8" τον "δήμιό του" στο Παρίσι, Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Ακάθεκτος προς τον 6ο τίτλο του στην Αμερική τα τελευταία 7 χρόνια βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Flushing Meadows.

Ο πέντε συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής (2004-08) στο Grand Slam των ΗΠΑ, επικράτησε σχετικά εύκολα με 6-3, 7-6(4), 6-3 του Γιούργκεν Μέλτζερ τη Δευτέρα και για 7η συνεχή χρονιά θα δώσει το παρών στην προημιτελική φάση του τελευταίου Major της σεζόν όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Σουηδό, Νο5 του ταμπλό, Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Η τύχη, λένε, πάει με τους δυνατούς και ο Φέντερερ είχε και τα δύο χαρακτηριστικά καθώς στο tie break του 2ου σετ δύο φορές το φιλέ τον βοήθησε να πάρει δύο κρίσιμους πόντους με τους οποίους κατέκτησε τελικά το σετ στην "παράταση", βάζοντας γερές βάσεις για την τελική επικράτηση. Ούτε το break με το οποίο ξεκίνησε το 3ο σετ ο Μέλτζερ, στάθηκε ικανό να στερήσει απ'τον Ελβετό την 4η συνεχόμενη νίκη του με 3-0 στη Νέα Υόρκη με τον κάτοχο 16 Grand Slam τίτλων να εμφανίζεται χαραλός και πολύ σίγουρος για τον εαυτό του.

Στα προημιτελικά του US Open ο Φέντερερ θα συναντήσει τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, όπως όλοι περιμέναμε μετά την κλήρωση του ταμπλό με τον Σουηδό λίγο νωρίτερα να επικρατεί με 4-6, 6-3, 6-2, 6-3 του Άλμπερ Μοντανιές.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και πέρυσι στην ίδια φάση του Όπεν με τον Ελβετό μαέστρο να επικρατεί του Σουηδού με 3-1 σετς (6-0, 6-3, 6-7, 7-6) όμως ο Σόντερλινγκ πήρε την εκδικήσή του και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο για τον Φέντερερ, νικώντας το Νο2 του κόσμου στο φετινό Roland Garros, μην επιτρέποντας στον Φέντερερ να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Παρίσι. Αυτή η ήττα σε συνδυασμό με την κατάκτηση του τίτλου απ'τον Ναδάλ, έριξε τον Ελβετό από το Νο1 του κόσμου, μια εβδομάδα πριν ισοφαρίσει το ρεκόρ των 286 εβδομάδων στην κορυφή του Πιτ Σάμπρας.

Στην αναμέτρηση με τον Μέλτζερ ο Φέντερερ έβγαλε 41 winners και είχε 27 αβίαστα λάθη με τον Αυστριακό να πληρώνει τις πολλές χαμένες ευκαιρίες για break, έχοντας μόλις 2 στις 12 επιτυχημένες προσπάθειες.

"Ήταν δύσκολο ματς. Ο Μέλτζερ είναι ένας πολύ καλός τενίστας και τα έχει πάει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν, οπότε είμαι ανακουφισμένος που πέρασα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δεν έχω χάσει σετ ακόμη. Θέλω να παίζω εξαιρετικά σε κάθε αγώνα αλλά αυτό δεν είναι δυνατό κάθε φορά" τόνισε ο Βασιλιάς ο οποίος προκρίθηκε στον 26ο συνεχόμενο προημιτελικό του σε Grand Slam, έναν λιγότερο από τους 27 του Τζίμι Κόνορς ο οποίος κατέχει το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Όσον αφορά για την αναμέτρηση με τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, ο Φέντερερ είπε: "Είναι ένας σπουδαίος τενίστας. Τα τελευταία δύο χρόνια τα πηγαίνει περίφημα. Πάντα ήταν επικίνδυνος αλλά πλέον είναι και πολύ σταθερός και ικανός να τερματίσει στο top5".

Το ρεκόρ του Φέντερερ κόντρα στον Σόντερλινγκ είναι 12-1.


Νόλε... έτοιμος για όλα!

Η πρεμιέρα του στο φετινό Αμερικανικό Όπεν μπορεί να ήταν κάτι παραπάνω από ανησυχητική, ωστόσο η συνέχεια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα γρήγορα γήπεδα της Νέας Υόρκης, εξελίσσεται εντυπωσιακά. Ο Σέρβος με νέα μεγάλη εμφάνιση νίκησε εύκολα 3-0 σετ τον Μάρντι Φις και έκλεισε ραντεβού με τον Γκάελ Μονφίς στους "8" του θεσμού.

Οι περισσότεροι, μετά την αγχωτική νίκη και την προβληματική εμφάνιση στην πρεμιέρα του Όπεν κόντρα στον Βίκτορ Τροίτσκι και με δεδομένα τα προβλήματα υγείας, είχαν διαγράψει τον Νόβακ Τζόκοβιτς από τη λίστα με τα ισχυρά φαβορί για τον τίτλο στην Αμερική.

Ο Νόλε, όμως, έχει θέσει και πάλι τον εαυτό του σε τροχιά τίτλου πετυχαίνοντας τη Δευτέρα την 3η συνεχόμενη νίκη του στα τρία σετς.

Ο Μάρντι Φις δεν μπόρεσε να απειλήσει τον σταθερό και επιθετικό Σέρβο και γνώρισε απολύτως φυσιολογικά την ήττα με 6-3, 6-4, 6-1, αφήνοντας μόνο και έρημο τον Σαμ Κέρει ο οποίος πλέον είναι ο μοναδικός Αμερικανός που συνεχίζει στη διοργάνωση.
Ο Τζόκοβιτς έπιασε εντυπωσιακή απόδοση όμως το πιο καθυσηχαστικό για τον ίδιον, ήταν πως δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα με τις ζεστές συνθήκες τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη αν και ήταν ερωτηματικό το πως θα αντιδρούσε καθώς οι διοργανωτές τοποθέτησαν το συγκεκριμένο παιχνίδι στο καταμεσήμερο...

Τελικά ο Σέρβος εμφανίστηκε δυναμικός και ορεξάτος κυριαρχόντας απόλυτα ίσως του πιο φορμαρισμένου τενίστα του φετινού Καλοκαιριού και 3ο κατά σειρά στην ειδική βαθμολογία της Olympus Series, μετά τους Μάρει και Φέντερερ...
Ο 28χρονος Αμερικανός, Νο19 του ταμπλό και Νο21 στον κόσμο, έμεινα μακριά απ'τον καλό του εαυτό παίζοντας άτολμα και παθητικά ενώ ούτε το δυνατό του όπλο, το σερβίς, βρέθηκε σε καλή ημέρα έχοντας μόλις 3 άσους και 55% ευστοχία στο 1ο σερβίς.

Από την άλλη το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και φιναλίστ στο Αμερικανικό Όπεν το 2007, τελείωσε το ματς με 30 winners έναντι μόλις 13ων του Φις ενώ έκανε 28 λάθη, δύο λιγότερα απ'τον αντίπαλό του.
Στα προημιτελικά του US Open, ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει το Νο17 του ταμπλό, Γκάελ Μονφίς ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε επικρατήσει με 6-4, 7-5, 7-5 του συμπατριώτη του, Ρισάρντ Γκασκέ σε ένα πολύ δυνατό και εξαντλητικό αγώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger