Στην Αμερική δεν υπάρχουν βασιλικές οικογένειες, αλλά αν υπήρχαν ο τίτλος της βασίλισσας θα πήγαινε αυτόματα στην Kim Clijsters, όχι κληρονομικώ δικαίω όπως είθησθαι αλλά επειδή πραγματικά της αξίζει. Πώς όχι άλλωστε, αφού η εκπληκτική Βελγίδα έχει σαρώσει τα τρόπαια στην σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη, στο US Open. Στον χθεσινό τελικό διέσυρε την Ρωσίδα Vera Zvonareva με 6-2 6-1 σε μόλις 59 λεπτά(!) και κατέκτησε το Αμερικανικό Grand Slam για τρίτη φορά στην καριέρα της.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Clijsters τις τρεις τελευταίες φορές που έλαβε μέρος στο US Open(2005, 2009, 2010) έφυγε από το Flushing Meadows αγκαλιά με το τρόπαιο! Κάτι τέτοιο έχει πετύχει μόνο η Chris Evert, η οποία μάλιστα κέρδισε τον τίτλο σε 4 διαδοχικές συμμετοχές της(1975-1978). "Είναι μια φανταστική χρονιά, επέστρεψα στο US Open και κατάφερα να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Αυτός ήταν ο σκοπός μου από την στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Αμερική.Είναι πάντα μεγάλη τιμή να επιστρέφεις σε ένα μέρος, ειδικά σε ένα Grand Slam, όπου τα είχες πάει καλά στο παρελθόν και να κερδίζεις." δήλωσε η Clijsters.

Απέναντι στην Zvonareva είχε ηττηθεί τις 2 τελευταίες φορές που τέθηκαν αντιμέτωπες, στο Wimbledon και στο Montreal, αλλά αυτήν την φορά της έδειξε για τα καλά ποιος είναι το αφεντικό. Μόνο μέχρι το 2-2 του 1ου σετ κατάφερε να προβάλει κάποια αντίσταση η Ρωσίδα, καθώς στην συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον τρομερό ρυθμό της αντιπάλου της. Τα πρώτα σημάδια κατάρρευσης ήρθαν στο 6ο game, όπου η Zvonareva έκανε 1 double fault και 2 ακόμη λάθη με το backhand και δεν μπόρεσε για πρώτη φορά στο παιχνίδι να κρατήσει το σερβίς της. Από αυτό το σημείο και μετά η Ρωσίδα δεν ξανασήκωσε κεφάλι, ενώ η μοναδική της αντίδραση ήταν το ξέσπασμα στην ρακέτα της, την οποία έσπασε! "Έδωσα το 100%, αλλά σωματικά δεν μπορούσα να ακολουθήσω. Δεν μπορούσα να εκτελέσω σωστά. Πρέπει να μάθω να ελέγχω τον εαυτό μου ώστε να εντέχει ως το τέλος. Ίσως εάν θέλω να πάω πραγματικά καλά στα Grand Slams να πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι στα διπλά.", είπε η Zvonareva η οποία είχε φτάσει και στον τελικό Wimbledon με την Serena Williams, αλλά ούτε εκεί είχε εμφανιστεί ανταγωνιστική.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού η Clijsters ευχαρίστησε θερμά το κοινό που της είχε χαρίσει απλόχερα την υποστηριξή του. Στην συνέχεια πανηγύρισε την σπουδαία επιτυχία της μαζί με την ομάδα της, αλλά κυρίως μαζί με τον σύζυγο της Brian Lynch(παλιός μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου) και με την κόρη της Jada.

Τί άλλο να πούμε για αυτόν τον μονόπλευρο τελικό, του οποίου η διάρκεια των 59 λεπτών αποτελεί ρεκόρ μικρότερου καταγεγραμμένου χρόνου; Απλά συγχαρητήρια Kim και μια βαθιά υπόκλιση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger