Οι επιβλητικές εμφανίσεις του Ράφαελ Ναδάλ στη Νέα Υόρκη, συνεχίζονται. Δίχως να χάσει λεπτό την αυτοσυγκέντρωσή του, ο διψασμένος για το Grand Slam καριέρας, Ισπανός νίκησε με 3-0 σετ και τον Φερνάντο Βερντάσκο στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο συνεχόμενο ημιτελικό του στο US Open.

Πιο κοντά από ποτέ στον πρώτο του τελικό στο Αμερικανικό Όπεν βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος ξεπέρασε σχετικά εύκολα και το εμπόδιο του συμπατριώτη του, Φερνάντο Βερντάσκο κλείνοντας ραντεβού με τον Μίκχαηλ Γιούσνι στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 24χρονος Ισπανός, Νο1 του ταμπλό, πραγματοποίησε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο "ανεμοδαρμένο" Arthur Ashe, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για την κατάκτηση του μοναδικού Major που λείπει απ'την τροπαιοθήκη του.

Μπορεί να δέχθηκε το πρώτο του break μετά από τέσσερις αγώνες στη διοργάνωση (!), ωστόσο ο Ναδάλ χάρη στο αψεγάδιαστο παιχνίδι του, αντιμετώπισε ελάχιστες δυσκολίες απ'τον εμπνευσμένο στο ξεκίνημα και κουρασμένο στη συνέχεια, Φερνάντο Βερντάσκο τον οποίον κέρδισε με 7-5, 6-3, 6-4, συνεχίζοντας την κούρσα του στη Νέα Υόρκη χωρίς να έχει χάσει σετ!

Για 62 συνεχόμενα games στο τουρνουά, ο Ναδάλ δεν είχε δεχθεί break κάτι που συνέβει στο 3ο game του εναρκτήριου σετ όταν ο Βερντάσκο στην πρώτη και τελευταία του ευκαιρία, "έσπασε" το σερβίς του συμπατριώτη του για να πάρει προβάδισμα με 2-1. Το μόνο που κατάφερε, όμως, ο Μαδριλένος ήταν να "ξυπνήσει" το θηρίο με τον Ράφα στη συνέχεια να αναλαμβάνει δράση και να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του στο court, φτάνοντας στη νίκη μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά όχι και τόσο ποιοτικού αγώνα, λόγω του δυνατού ανέμου.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης πραγματοποίησε και σήμερα ένα εκπληκτικό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς με 4 άσους και εξαιρετικά ποσοστά κερδισμένων πόντων τόσο από το 1ο (43/51-84%) όσο και από το 2ο σερβις (18/26-68%). Η απόλυτη κυριαρχία στα δικά του service games, είχε ως αποτέλεσμα να μην απειληθεί καθόλου απ'τον Βερντάσκο, αν εξαιρέσουμε το μοναδικό break που πέτυχε ο 26χρονος στο ξεκίνημα του ματς.

Παράλληλα ο Ναδάλ έμεινε πολύ σταθερός από τη βασική γραμμή υποπίπτοντας σε μόλις 16 αβίαστα λάθη, τα 11 εκ των οποίων έγιναν στο εναρκτήριο σετ ενώ στα δύο επόμενα ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο είχε 3 και 2 αντίστοιχα!

Μπορεί ο Βερντάσκο να έβγαλε 7 περισσότερους winners απ'τον συμπατριώτη του (25 έναντι 18), ωστόσο τα 41 αβίαστα λάθη του Μαδριλένου στο ματς, απόρροια της μεγάλης πίεσης που ασκούσε ο Ναδάλ, δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την τιμητική ήττα με την οποία έφυγε απ'το Arthur Ashe.

Ο Ναδάλ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και στις συχνές προωθήσεις του στο φιλέ, έχοντας 16 στις 21 επιτυχημένες προσπάθειες ενώστα μέσα του 3ου σετ ξεσήκωσε το κατάμεστο κεντρικό court του Nationa Tennis Center με μια περίτεχνη φιγούρα 360 μοιρών σε μια επιθετική προσέγγιση στο φιλέ.

Πλέον ο Ναδάλ βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιστορία καθώς το Σάββατο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Μίκχαηλ Γιούσνι και σε περίπτωση που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον θέλουν αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη κόντρα στον φορμαρισμένο Ρώσο, θα αγωνιστεί στον πρώτο του τελικό στο US Open, συμμετέχοντας πλέον σε όλους τους Major τελικούς κάτι που έκανε σε αντίστοιχη ηλικία (24) και ο Ρότζερ Φέντερερ (2006-Roland Garros).

"Είναι δύσκολο να παίξεις με αυτόν τον άερα. Ο Φερνάντο είχε δύσκολο παιχνίδι πριν δύο ημέρες. Ελπίζω να έχει καλή συνέχεια στη σεζόν. Ο αέρας δυσκολεύει πολύ το σερβίς αλλά τα πήγα μια χαρά. Η κίνηση και η αυτοσυγκέντρωση σε κάθε πόντο είναι το κλειδί να παίζεις σε τέτοιες συνθήκες Είναι πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Βρίσκομαι και πάλι στα ημιτελικά του US Open" τόνισε αρχικά ο Ναδάλ στις δηλώσεις του εντός court μετά την 11η συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Βερντάσκο.

Όσον αφορά για τον επόμενο αντίπαλό του, τον Μίκχαηλ Γιούσνι ο οποίος λίγο νωρίτερα νίκησε στα 5 σετς τον Στάνισλας Βαβρίνκα, ο Ισπανός δήλωσε: "Παίζει σπουδαίο τένις. Θα είναι δύσκολο ματς.Θα πρέπει να παίξω το καλύτερό μου τένις. Θα προσπαθήσω και θα δούμε τι θα γίνει..."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger