Οι "πελατειακές σχέσεις" που διατηρούσε ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, αποκαταστάθηκαν. Μετά το διάλειμμα στο Παρίσι, ο Ελβετός Βασιλιάς επέκτεινε το εκπληκτικό του σερί απέναντι στον Σουηδό σε 13-1, πραγματοποιώντας μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στη Νέα Υόρκη, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του US Open!

Πολύ πιο εύκολα απ'ότι αναμενόταν, ο Ρότζερ Φέντερερ ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον δεύτερο προημιτελικό του Αμερικανικού Όπεν και για 7η συνεχόμενη χρονιά θα δώσει το παρών στην ημιτελική φάση του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω του δυνατού αέρα, ο Ελβετός έδωσε μια ακόμη μεγαλειώδη παράσταση στο αμερικανικό κοινό και κυριαρχόντας απόλυτα του "λίγου" Σουηδού, έφτασε στη νίκη με 6-4, 6-4, 7-5 σφραγίζοντας το μεγάλο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς με τον οποίον θα συναντηθεί για 4η διαδοχική χρονιά στο Flushing Meadows, έχοντας νικήσει τον Σέρβο στον τελικό του 2007 και στα ημιτελικά το 2008 και το 2009.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, ήταν κάτι παραπάνω από άψογος στη βραδινή αναμέτρηση στο Arthur Ashe, έχοντας εκπληκτικό σερβίς, απίθανες επιστροφές και εξαιρετικά σταθερά χτυπήματα τόσο με το forehand όσο και με το backhand μετατρέποντας σε μονόπρακτο το υποτιθέμενο ντέρμπι κόντρα στον κάτω του μετρίου, Σόντερλινγκ.

Ο 26χρονος Σουηδός, Νο5 του ταμπλό, δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα άξιος για να πάρει έστω και ένα σετ απ'τον "ιπτάμενο Ελβετό", έχοντας πολλά αβίαστα λάθη (32), κακό σερβίς (μόλις 2 άσους), λίγους winners (16) και γενικά μέτρια παρουσία στο court.

Ακόμη κι όταν πέτυχε το break στο 8ο game (5-3) του 3ου σετ και πήρε τις μπάλες για να σερβίρει για το 2-1, ο Σόντερλινγκ έδειξε ανήμπορος να ανταπεξέλθει στο κυρίαρχο παιχνίδι του Ρότζερ Φέντερερ με τον Ελβετό να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα breaks και να φτάνει στη νίκη μετά από 1 ώρα και 54 λεπτά αγώνα.

Ο Φέντερερ έδειξε ότι διαθέτει και πάλι, όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τον οδηγήσουν στην 6η κούπα στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 7 χρόνια και στο 17ο Grand Slam της καριέρας του. Η ικανότητά του να μετατρέπει την άμυνα σε επίθεση είναι μοναδική και το έκανε αρκετές φορές στο σημερινό ματς. Παράλληλα ο Ελβετός ήταν άκρως αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που ο ίδιος δημιούργησε στο ματς, μετατρέποντας σε break τις 5 από τις 6 προσπάθειές του ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που έκανε τα πράγματα να φαίνονται... γελοία εύκολα!

Στο 1ο σετ κι ενώ είχε σώσει τέσσερα break points του Σόντερλινγκ, ο Φέντερερ στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του στο 7ο game (4-3) και έκλεισε το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα με 6-4 σε 36 λεπτά.

Ο 29χρονος Ελβετός ξεκίνησε με break στο 2ο σετ (2-1) και παρότι ο Σόντερλινγκ ισοφάρισε άμεσα (2-2), με το δεύτερο συνεχόμενο του break στο σετ, ο Φέντερερ έφτασε επίσης εύκολα στο 6-4, βάζοντας γερές βάσεις για την τελική επικράτηση. Η μοναδική φορά που ο Φέντερερ είχε χάσει προηγούμενως με 2-0 σετ, ήταν στον τελικό του Masters Cup το 2005 απ'τον Νταβίντ Ναλμπαντιάν...

Στο τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, σετ λίγο έλειψε ο Σόντερλινγκ να κάνει τη ζημιά, στην κυριολεξία από το πουθενά. Ο Σουηδός εκμεταλλεύτηκε ένα κακό service game του Φέντερερ και πέτυχε το break στο 8ο game (5-3), χωρίς ωστόσο να αξιοποιήσει την τεράστια ευκαιρία που του δόθηκε.

Ο Φέντερερ με δύο συνεχόμενα breaks, "έσβησε" κάθε ελπίδα του Σουηδού για κάτι περισσότερο στο ματς και με έναν από τους 18 συνολικά ασους του, έκλεισε την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης.

"Δύσκολες συνθήκες για να παίξεις τένις..." τόνισε αρχικά ο χαμογελαστός Φέντερερ στις δηλώσεις του εντός court και συνέχισε αναφερόμενος στην εκπληκτική ημέρα που βρέθηκε το σερβίς του: "Το σερβίς είναι προσπάθεια πολλών ετών. Έχω ξυπνήσει ακόμη και στις 04:00 τα ξημερώματα για να πάω να κάνω προπόνηση στο σερβίς".

Όσον αφορά τον αντίπαλό του στα ημιτελικά, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ελβετός τόνισε: "Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που θα συναντηθούμε εδώ. Είχαμε μεγάλα παιχνίδια. Παίζει πολύ καλά και θα είναι δύσκολο ματς".

Ο Φέντερερ ο οποίος δεν έχει χάσει ακόμη σετ στο τουρνουά, επιστρέφει σε ημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης μετά τους δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς στα προημιτελικά των Roland Garros και Wimbledon, ο πρώτος εκ των οποίων ήρθε δια χειρός... Σόντερλινγκ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger