Ένας διαφορετικός Νόβακ Τζόκοβιτς απ'αυτόν της πρεμιέρας κόντρα στον Βίκτορ Τροϊτσκι, εμφανίστηκε την Πέμπτη το βράδυ στο κεντρικό court Arthur Ashe. Ο Σέρβος, Νο3 του ταμπλό, παίζοντας πολύ καλό τένις ξεπέρασε το εμπόδιο του Φίλιπ Πέτζνερ στα τρία σετς και έκλεισε ραντεβού με τον Τζέιμς Μπλέικ στους "32" του US Open.

Χωρίς τον ενοχλητικό ήλιο πάνω απ'το κεφάλι του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξέχασε όλα τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν εδώ και μήνες και με σπουδαία εμφάνιση κόντρα σε έναν πολύ καλό Φίλιπ Πέτζνερ, έφτασε στη δύσκολη επικράτηση με 7-5, 6-3, 7-6( 6) υπό το φως των προβολέων στο Arthur Ashe Stadium, στον αγώνα με τον οποίον ολοκληρώθηκε η 4η ημέρα του Αμερικανικού Όπεν την Πέμπτη.

Ο Σέρβος, φιναλίστ της διοργάνωσης το 2007 και κάτοχος του Australian Open 2008, μετά από πολύ καιρό είχε σύμμαχο το πολύ καλό και αποτελεσματικό του σερβίς με τον Πέτζνερ να εκμεταλλεύεται μόλις τη μια από τις πέντες ευκαιρίες που είχε για break και τον Νόλε να πετυχαίνει 3 breaks σε 11 προσπάθειες, κλείνοντας το ματς με ένα πολύ περίεργο tie break στο 3ο σετ, όπου 7 συνεχόμενοι πόντοι ήταν mini breaks.

Ο Νόλε είχε δύο match points σερβίροντας στο 6-4 του tie break, όμως ένα double fault (6-5) και ένα forehand στο φιλέ (6-6), έδωσαν ελπίδα στον 26χρονο Γερμανό, Νο53 στον κόσμο. Παρόλαυτά ο Νόλε πήρε και πάλι την κατάσταση στα χέρια του και στο 3ο του match point, έφτασε στη νίκη μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά, την οποία πανηγύρισε έξαλλα...

"Είναι πολύ καλός τενίστας και πρέπει να το παραδεχτούμε... Σέρβιρε πολύ καλά και δεν μου έδωσε ρυθμό. Ήμουν τυχερός που κατάφερα να νικήσω στα τρία σετς" τόνισε ο 23χρονος Σέρβος.

Το ματς δεν ήταν "επεισοδιακό" μόνο μέσα στο court, καθώς οι άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου αναγκάστηκαν να απομακρύουν τρεις θεατές οι οποίοι δημιούργησαν φασαρία στις εξέδρες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ακόμα πιο απολαυστικός στις δηλώσεις του μέσα στο court, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Σε ερώτηση του παρουσιαστή για το αν "έχει" το χτύπημα ανάμεσα απ'τα πόδια το οποίο έκανε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ρότζερ Φέντερερ στο Arthur Ashe, εκείνος αποκρίθηκε: "Όχι. Έχω κάτι άλλο ανάμεσα στα πόδια... Μην ανυσηχείτε όμως, δεν πρόκειται να σας το δείξω σήμερα".

Οι 18.000, περίπου, θεατές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Arthur Ashe ξέσπασαν σε γέλια και χειροκροτήματα, αποθεώνοντας τον Τζόκοβιτς...

Επόμενος αντίπαλος για τον Νόλε, ο γηπεδούχος Τζέιμς Μπλέικ ο οποίος φαίνεται να έχει βρει την χαμένη του φόρμα. Ο 30χρονος Αμερικανός, Νο108 στον κόσμο, νίκησε με 6-7(1), 6-3, 6-2, 6-4 τον νεαρό Καναδό, Πίτερ Πολάνσκι σε έναν διασκεδαστικό αγώνα και αναμένεται να έχει τη θερμή στήριξη των συμπατριωτών του όταν θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς στη φάση των "32".

Με σβηστές τις μηχανές... ο Roger

Xωρίς να αντιμετωπίσει την παραμικρή δυσκολία απ'τον Αντρέας Μπεκ, ο Ρότζερ Φέντερερ ξεπέρασε το εμπόδιο του Γερμανού με 3-0 σετ και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του US Open, βλέποντας παράλληλα έναν ακόμη πιθανό αντίπαλό του στα ημιτελικά, τον Νικολάι Νταβιντένκο, να βγαίνει εκτός μάχης!

Οι αψεγάδιαστες εμφανίσεις του Ρότζερ Φέντερερ στην Αμερικανική Ήπειρο, συνεχίζονται.... Μπορεί να μην είχαμε μαγικούς πόντους ανάμεσα απ'τα πόδια, ωστόσο ο Ελβετός έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να κάμψει την αντίσταση του ακίνδυνου Αντρέας Μπεκ στον δεύτερο αγώνα του στη Νέα Υόρκη, δοκιμάζοντας παράλληλα κάποια πράγματα τα οποία ενδέχεται να χρειαστεί στην πιο δύσκολη συνέχεια.

Ο 29χρονος Ελβετός, Νο2 του ταμπλό και του κόσμου, χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 41 λεπτά στο κεντρικό court στο οποίο επικρατούσαν αντίξοες συνθήκες με την ζέστη να πλαισιώνεται από δυνατό αέρα, ωστόσο δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση και έφτασε στην άνετη νίκη με 6-3, 6-4, 6-3 επί του 24χρονου Γερμανού πετυχαίνοντας την 41η του νίκη στη φετινή σεζόν (έχει και 10 ήττες).
Ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, μεταξύ των οποίων και 5 συνεχόμενα US Open (2004-08), επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, συνδυάζοντας άψογα επίθεση με σταθερότητα και σπουδαία αποτελεσματικότητα από τη γραμμή του σερβίς.
Χάνοντας μόλις μια φορά το σερβίς του και αυτή όταν ήταν μπροστά με 5-1 games στο 1ο σετ, ο Φέντερερ τελείωσε το ματς με 15 άσους και συνολικά 29 winners, ενώ κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τα αβίαστα λάθη του (18) χωρίς κανένα double fault.

Παράλληλα μετέτρεψε τις μισές ευκαιρίες που δημιούργησε σε break (5/10) ενώ και οι προωθήσεις του στο φιλέ ήταν αρκετά αποτελεσματικές με 13 κερδισμένους πόντους σε 19 προσπάθειες (68%).
Συμπερασματικά, ο Ρότζερ Φέντερερ θυμίζει πολύ τον τενίστα που κατέκτησε δια περιπάτου το φετινό Australian Open, κινούμενος μαεστρικά και εκπληκτικά γρήγορα στο court ενώ οι επιθέσεις του έχουν αποκτήσει και πάλι την απαραίτητη σταθερότητα, έχοντας περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα "τζάμπα" λάθη τα οποία του στοίχισαν τόσο πολύ στην χωμάτινη και στη χορτάρινη σεζόν...
Στον 3ο γύρο ο Ελβετός Βασιλιάς ο οποίος είναι ο μοναδικός πρώην πρωταθλητής που έχει μείνει στο ανδρικό ταμπλό μετά τους αποκλεισμούς των Ρόντικ (2003) και Χιούιτ (2001), θα αντιμετωπίσει τον Πολ Ανρί Μαθιέ ο οποίος νίκησε με 7-6, 6-4, 6-3 τον συμπατριώτη του Ρουφέν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger