Περισσότερες δυσκολίες απ'τον άνεμο παρά απ'τον Πολ Ανρί Μαθιέ αντιμετώπισε ο Ρότζερ Φέντερερ στην άνετη νίκη με 3-0 σετ επί του Γάλλου για τον 3ο γύρο του US Open. Ο Ελβετός, πρόσθεσε μια ακόμη επιβλητική εμφάνιση στο ενεργητικό του και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τους "16" εκεί όπου θα περιμένει έναν εκ των Μέλτζερ/Φερέρο.

Άνετος, χαλαρός, κυρίαρχος και επιβλητικός...

Αυτός ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ σε έναν ακόμη αγώνα του στη Νέα Υόρκη δείχνοντας ότι και ο φετινός τίτλος στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, θα κριθεί απ'τις δικές του ορέξεις...

Ο 29χρονος Ελβετός, Νο2 του ταμπλό και του κόσμου, δεν είχε διάθεση για "φλυαρίες" και "παιχνιδάκια" και πέτυχε μια άνετη και γρήγορη νίκη με 6-4, 6-3, 6-3 επί του Πολ Ανρί Μαθιέ, θέλοντας να βγεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα απ'το κεντρικό court το οποίο "πολιορκήθηκε" απ'τους δυνατούς ανέμους που επικρατούσαν το Σάββατο στην περιοχή.

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε τρεις αγώνες μέχρι τώρα στη διοργάνωση δεν έχει απωλέσει σετ ενώ βελτίωσε κι άλλο το εκπληκτικό του ρεκόρ στο Flushing Meadows σε 54-5, έχοντας πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου από το 2004 έως και το 2008. Πέρυσι ο τίτλος έφυγε μέσα απ'τα χέρια του και χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του μεγάλου απών του φετινού θεσμού, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ο οποίος ανέτρεψε δύο φορές το εις βάρος του σκορ στον τελικό της 14ης Σεπτεμβρίου 2009.

Ο Πολ Ανρί Μαθιέ άντεξε μέχρι το 9ο game του εναρκτήριου σετ, όταν ο Φέντερερ πέτυχε το break με το οποίο πήρε προβάδισμα 5-4 και στη συνέχεια διατηρώντας το σερβίς του έφτασε στο 6-4 σε 36 λεπτά.

Το 1ο σετ ήταν και το πιο αμφίρροπο καθώς στη συνέχεια ο Ελβετός ανέλαβε δράση και περιόρισε δραστικά τις κινήσεις του αντιπάλου του, κατακτώντας εύκολα τα δύο επόμενα σετς χωρίς να δεχθεί break σε συνολικά 1 ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Λίγα αβίαστα λάθη (22), πολλούς winners (31) και άσους (13), εξαιρετικά ποσοστά κερδισμένων πόντων τόσο από το 1ο (40/47-85%) όσο κι απ'το 2ο σερβίς (19/30-63%) και σπουδαία αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για break (4/6-67%). Αυτό ήταν το total tennis του Ρότζερ Φέντερερ, μελανό σημείο του οποίου ήταν οι προωθήσεις του στο φιλέ όπου είχε 9 πόντους σε 17 προσπάθειες (53%).

Ο Ρότζερ Φέντερερ, κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, συμμετέχει στο 44ο Grand Slam της καριέρας του, προερχόμενος απ'την κατάκτηση του 17ου Masters στο Cincinnati. Το φετινό ρεκόρ του Ελβετού είναι 42-10 με δύο τίτλους (Μελβούρνη, Σινσινάτι).

Αυτός ο Νόλε έχει τύχη...

Την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι τώρα στο Αμερικανικό Όπεν πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην άνετη νίκη του με 3-0 σετ επί του Τζέιμς Μπλέικ. Ο ανεβασμένος Σέρβος έπαιξε σοβαρά και πειθαρχημένα και πλέον καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φις για μια θέση στα προημιτελικά.

Κακά τα ψέματα... Η εμφάνιση του Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρεμιέρα του Νεοϋορκέζικου Όπεν ήταν το λιγότερο αποκαρδιωτική με τον Σέρβο να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απ'τη ζέστη και να χρειάζεται 5 σετς για να ξεπεράσει το εμπόδιο του συμπατριώτη του, Βίκτορ Τροίτσκι.

Οι δύο επόμενοι, όμως, βραδινοί αγώνες του Νόλε στη διοργάνωση, έχουν αντιστρέψει το κλίμα στο στρατόπεδο του 22χρονου ο οποίος πλέον κάνει βάσιμα όνειρα για τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, έστω κι αν αυτός περνάει απ'το δρόμο του Ρότζερ Φέντερερ (πιθανός ημιτελικός).

Το Νο3 του ταμπλό και του κόσμου, έπιασε σπουδαία απόδοση, με δεδομένο τις κακές συνθήκες που επικρατούσαν ακόμα και το βράδυ στη Νέα Υόρκη με το δυνατό άνεμο και επικράτησε με 6-1, 7-6(4), 6-3 του Τζέιμς Μπλέικ, παίρνοντας το εισιτήριο για τους "16" του φανταμαγορικού θεσμού.

Απόλυτα συγκεντρωμένος και στα 104 λεπτά που διήρκησε ο αγώνας στο Arthur Ashe και χωρίς να επηρεαστεί απ'τον αέρα και τις εκδηλώσεις αγάπης των θεατών στο πρόσωπο του Μπλέικ, ο Τζόκοβιτς ανάγκασε τους Αμερικανούς να τον χειροκροτήσουν στο τέλος ανεβάζοντας τις μετοχές του ενόψει της ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας που περιλαμβάνει την αναμέτρηση με έναν ακόμη γηπεδούχο, το Νο19 του ταμπλό, Μάρντι Φις.

"Πιστεύω ότι ήμουν πολύ συγκεντρωμένος σήμερα και αυτό είναι σπουδαίο για μένα. Είχα υπομονή, παρόλο που φύσαγε πολύ και είχα τον τρόπο να παίξω στις κρίσιμες στιγμές. Είναι πολύ δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος με τέτοιες συνθήκες, ειδικά όταν απέναντί σου έχεις έναν πολύ επιθετικό τενίστα ο οποίος παίρνει νωρίς την μπάλα και ρισκάρει πολύ" τόνισε ο Τζόκοβιτς ο οποίος είχε μόλις 12 winners στο ματς, έναντι 27 του Μπλέικ αλλά και μόλις 13 αβίαστα λάθη (!) έναντι 31 του 31χρονου Αμερικανού.

Από την πλευρά του, ο Μπλέικ ο οποίος είχε ορισμένες σπουδαίες επιθετικές ενέργειες στο ματς αλλά δεν μπόρεσε να περιορίσει τα αβίαστα λάθη του, δήλωσε: "Ελπίζω αυτό να μην είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο Arthur Ashe. Θέλω οπωσδήποτε να επιστρέψω εδώ του χρόνου. Έχασα στα τρία σετς αλλά τρόμαξα λίγο το Νο3 του κόσμου. Νομίζω ότι έχω πολλά να δώσω ακόμη και θα επιστρέψω σίγουρα..."

Ο Μπλέικ, πρώην Νο4 και νυν Νο108 στην παγκόσμια κατάταξη, ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς έχοντας χάσει μεγάλο μέρος των δύο προηγούμενων σεζόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger