Παρουσιάζοντας το γνωστό σταθερό και υπερ-αποτελεσματικό του πρόσωπο, ο Ράφαελ Ναδάλ δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον συμπατριώτη του Φελιτσιάνο Λόπεζ και με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στα 3 σετς, πήρε το εισιτήριο για τους "8" του US Open όπου θα συναντήσει τον επίσης Ισπανό, Φερνάντο Βερντάσκο.

Δίχως αμφιβολία ο Ράφαελ Ναδάλ παίζει το καλύτερό του τένις στα γήπεδα της Νέας Υόρκης...ever!

Με σερβίς που "σπάει κόκκαλα", "ατσάλινη" ψυχολογία στα break point των αντιπάλων του, αξιοζήλευτη σταθερότητα και συνετές επιθετικές πρωτοβουλίες, ο Ισπανός ταυρομάχος βγήκε "ατσαλάκωτος" από μια ακόμη αναμέτρηση στο φετινό Όπεν της Αμερικής και με 6-3, 6-4, 6-4 επί του Φελιτσιάνο Λόπεζ πήρε για τρίτη διαδοχική χρονιά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τελευταίου Grand Slam της σεζόν θέλοντας ακόμη τρεις νίκες για να πανηγυρίσει ένα επικό Grand Slam καριέρας μόλις στα 24 του χρόνια...

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα απ'τον ακίνδυνο Λόπεζ, ο Ναδάλ δεν έβγαλε μάτια με την εμφάνισή του, όμως έπαιξε όσο ακριβώς έπρεπε για να φτάσει σε ένα εύκολο 3-0 με την λιγότερη δυνατή καταπόνηση καθώς ακολουθούν τρία πολύ δύσκολα ματς, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και φυσιολογικά για τον Ισπανό...

Σε κάθε εμφανισή του στο National Tennis Center της Νέας Υόρκης, ο 24χρονος παρουσιάζει και διαφορετικές πτυχές του παιχνιδιού του ανάλογα με την δυναμικότητα και τις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου του.

Στο σημερινό ματς ο άσος από τη Μαγιόρκα επέλεξε μια ελαφρώς πιο παθητική συνταγή, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα αβίαστα λάθη του (14) ενώ έβγαλε και αρκετούς winners (30), τραβώντας τη σκανδάλη όποτε ακριβώς χρειαζόταν.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει στο παιχνίδι του Ναδάλ, δεν είναι άλλο απ'το σερβίς του το οποίο έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε κάθε συνέντευξη Τύπου του αριστερόχειρα υπερ-αθλητή. Με 9 άσους και 90% κερδισμένων πόντων απ'το 1ο σερβίς (44/50), ορισμένα εκ των οποίων άγγιξαν τα 220 χλμ/ώρα, ο Ράφα δείχνει να προσθέτει ένα ακόμη δυνατό όπλο στην ήδη πλούσια φαρέτρα του η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα φονικά βαρύ forehand (το match point ήρθε με ένα τέτοιο) και ένα εξαιρετικά αξιόπιστο backhand.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με τα ευνοϊκά αποτελέσματα των πιθανών του αντιπάλων και ειδικά από τη στιγμή που βγήκε νοκ άουτ ο Άντι Μάρει, συνηγορούν ότι ο Ναδάλ έχει μπροστά του μια ολόχρυση ευκαιρία για να γράψει ίσως την πιο λαμπρή σελίδα στην καριέρα του, έστω κι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει έναν ιπτάμενο Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό της Νέας Υόρκης...

Ο αγώνας ήταν μια κλασική Ισπανική μονομαχία με τον Λόπεζ να προσπαθεί να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στα ράλι και τον Ναδάλ να παίζει έξυπνα και μυαλωμένα, χωρίς υπερβολές και ακρότητες, φτάνοντας στη νίκη πετυχαίνοντας από ένα break σε κάθε σετ και σώζοντας και τις τέσσερις ευκαιρίες που δημιούργησε ο 28χρονος, επίσης αριστερόχειρας, συμπατριώτης του.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στις 01:30 (τοπική ώρα) και 5000 περίπου ηρωικοί θεατές, έμειναν στις εξέδρες του Arthur Ashe για να δουν μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση του ιδιαίτερα δημοφιλή στη Νέα Υόρκη, Ράφαελ Ναδάλ.

"Το δυσκολότερο δεν είναι για μας που έχουμε συνηθίσει αλλά για τους φιλάθλους να είναι τέτοια ώρα εδώ. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη" τόνισε αρχικά ο Ναδάλ στις δηλώσεις του εντός court και συνέχισε αναφερόμενος στον επόμενο αντίπαλό του, τον Φερνάντο Βερντάσκο: "Είναι πολύ καλός τενίστας. Ένας απ΄τους καλύτερους στον κόσμο. Έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα σε έναν άλλον καλό μου φίλο. Πρέπει να παίξω το καλύτερό μου τένις για να τον κερδίσω".

Ο Ράφα ρωτήθηκε και για το εκπληκτικό του σερβίς, αδυνατώντας να απαντήσει στο τι έχει αλλάξει: "Ειλικρινά δεν ξέρω... Το σερβίς είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Σερβίρω δυνατότερα από ποτέ. Το παν είναι να είσαι υγιής...".

Και τώρα... ντέρμπι!

Ο Ρότζερ Φέντερερ πραγματοποιεί επιβλητικές εμφανίσεις, μέχρι τώρα, στα αγαπημένα του Νεοϋορκέζικα courts ωστόσο θα πρέπει να ανεβάσει ένα ακόμη επίπεδο το παιχνίδι του στην σημερινή μεγάλη αναμέτρηση με τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, τον τενίστα ο οποίος έβαλε τέλος στο ασύλληπτο σερί του Ελβετού σε ημιτελικούς Major.

Τα ψέμματα τελείωσαν...

Οι δύο πρώτοι σπουδαίοι ανδρικοί προημιτελικοί του US Open διεξάγονται σήμερα στην 10η ημέρα της λαμπερής διοργάνωσης και αργά τα ξημερώματα θα γνωρίζουμε το πρώτο ζευγάρι που θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον μεγάλο Κυριακάτικο τελικό στο τελευταίο Major της σεζόν.

Τζόκοβιτς vs Μονφίς και Φέντερερ vs Σόντερλινγκ τα δύο μεγάλα παιχνίδια τα οποία υπόσχονται πλούσιο θέαμα, μεγάλες συγκινήσεις και πολύ σασπένς...

Πρώτοι στο κεντρικό court Arthur Ashe θα μπουν στις 22:00GR-Eurosport οι Τζόκοβιτς και Μονφίς. Ο Σέρβος, Νο3 του ταμπλό και φιναλίστ της διοργάνωσης το 2007, μετά από ένα άσχημη ξεκίνημα, έχει βρει την παλιά καλή φόρμα του και δείχνει πανέτοιμος για τον 4ο συνεχόμενό του ημιτελικό στη Νέα Υόρκη.

Αντίπαλός του ο ιδιαίτερα ανεβασμένος Γκάελ Μονφίς ο οποίος βρίσκεται πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του US Open έχοντας πετύχει σπουδαίες νίκες μέσα στην εβδομάδα.

Αυτό θα είναι το 5ο ραντεβού των δύο ανδρών με τον 23χρονο Νόλε να μετράει 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Μονφίς στο παρελθόν.

Μερικές ώρες αργότερα (04:00GR-Eurosport), θα διεξαχθεί το σημαντικότερο παιχνίδι της ολόκληρης της προημιτελικής φάσης με τον Ρότζερ Φέντερερ να τίθεται αντιμέτωπος κόντρα στον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, τρεις μήνες μετά το τελευταίο τους ραντεβού στους "8" του Γαλλικού Όπεν όπου ο Σουηδός έβαλε τέλος στο εκπληκτικό σερί των 23ων συνεχόμενων ημιτελικών του Βασιλιά σε Grand Slam.

Ο 29χρονος Ελβετός, Νο2 του ταμπλό και 5 συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής του Αμερικανικού Όπεν (2004-08), θα κυνηγήσει τη νίκη, όχι για την εκδίκηση αλλά για να επιστρέψει σε ημιτελική φάση Major μετά από δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς στα προημιτελικά του Παρισιού και του Λονδίνου.

"Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς, ειδικά τώρα που ο Ρόμπιν ξέρει πως να με κερδίσει. Βέβαια όλα εξαρτώνται από εμένα και από το παιχνίδι μου" τόνισε ο Φέντερερ ο οποίος έχει 12 νίκες σε 13 αναμετρήσεις με τον Σόντερλινγκ.

Από την πλευρά του, ο 26χρονος Σουηδός, Νο5 του ταμπλό, δήλωσε: "Έχω παίξει μαζί του πολλές φορές. Ξέρω το παιχνίδι του και αυτός το δικό μου. Γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω για να έχω ελπίδες να τον κερδίσω αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζεις τον Ρότζερ".

Σήμερα θα γίνουν και οι δύο εναπομείναντες προημιτελικοί των γυναικών. Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών το γνωρίζουμε και είναι το μεγάλο ντέρμπι Κλάιστερς-Β.Γουίλιαμς ενώ σήμερα θα βγει και το δεύτερο απ'τους αγώνες Ζβονάρεβα-Κανέπι και Βοζνιάκι-Τσιμπούλκοβα.

Τρίτη 08/09: Προημιτελικά US Open

18:00 7-Zvonareva vs 31-Kanepi (Esthonia)
20:00 3-Djokovic (Serbia) vs 17-Monfils (France)
02:00 1-Wozniacki (Denmark) vs Cibulkova (Slovakia)
04:00 2-Federer (Switzerland) vs 5-Soderling (Sweden)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger