Ημέρες... Wimbledon θυμίζει ο Ράφαελ Ναδάλ στη Νέα Υόρκη και αυτό δεν είναι καθόλου καλό νέο για τους αντιπάλους του... Ο Ισπανός, Νο1 του ταμπλό με ψυχολογία που "τσακίζει" κάθε ελπίδα, νίκησε με 3-0 σετ τον γενναίο Ντένις Ιστόμιν και έκλεισε θέση στους "32" του US Open όπου θα συναντήσει τον ανεβασμένο, Ζιλ Σιμόν.

"Άθραυστος..."

Ο Ράφαελ Ναδάλ πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση και έχοντας απέναντί του έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο τενίστα που ξεχώρισε στα τουρνουά προετοιμασίας της σειράς Olympus US Open Series, έδειξε και πάλι στοιχεία του ατσάλινου χαρακτήρα του νικώντας με 6-2, 7-6(5), 7-5 τον Ντένις Ιστόμιν, στο τελευταίο παιχνίδι της 5ης ημέρας του Αμερικανικού Όπεν το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 24χρονος Ισπανός ο οποίος προσπαθεί να γίνει ο νεαρότερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που θα πανηγυρίσει το Grand Slam καριέρας μιας και το US Open είναι το μοναδικό Major που λείπει απ'την τροπαιοθήκη του, θυμίζει τον Ναδάλ του Λονδίνου εκεί όπου χωρίς να παίξει το καλύτερό του τένις, κατάφερε να νικήσει ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στα courts του All England Club (Σόντερλινγκ, Μάρει, Μπέρντιχ), κατακτώντας το 8ο Grand Slam της καριέρας του και δεύτερο συνεχόμενο μετά το Γαλλικό Όπεν τον προηγούμενο μήνα.

Με εκπληκτικά ποσοστά απ'τη γραμμή του σερβίς και μια ψυχολογία που ξεπερνάει κάθε ανθρώπινο όριο, το "κτήνος" απ'τη Μαγιόρκα δεν επέτρεψε στον εξαιρετικό Ιστόμιν να πετύχει ένα break παρά τις 7 ευκαιρίες που είχε ο Ουζμπέκος στο ματς. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της άνευ λογικής ψυχολογίας του Ισπανού, το tie break του 2ου σετ στο οποίο ο Ράφα βρέθηκε να χάνει με 1-5 όμως με 6 συνεχόμενους πόντους έφτασε στο 7-5 και έβαλε γερές βάσεις για την τελική επικράτηση...

Το ξεκίνημα τους ματς ήταν κάτι περισσότερο εντυπωσιακό για τον Ναδάλ. Με δύο μόλις αβίαστα λάθη, σχεδόν τέλεια ποσοστά απ'τη γραμμή του σερβίς και δύο συνεχόμενα breaks στο 5ο (3-2) και 7ο game (5-2) του σετ, ο Ράφα έφτασε εύκολα κι απλά στο 6-2 δείχνοντας να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι.

Λίγο η χαλάρωση του Ισπανού και πολύ περισσότερο η άνοδος του Ιστόμιν, μετέτρεψαν σε μια μεγάλη μονομαχία το δεύτερο κομμάτι του αγώνα το οποίο τελικά κρίθηκε στο tie break καθώς οι δύο άνδρες κυριάρχησαν απόλυτα από τη γραμμή του σερβίς. Και όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο Ναδάλ αναδείχθηκε νικητής σε ένα ακόμη tie break, ανατρέποντας το διπλό mini break του αντιπάλου του, πανυγήριζοντας έξαλλα την κατάκτηση του 2ου σετ με 7-6(5).

Στο 3ο σετ ο Ναδάλ αφού έσωσε 5 break points του Ιστόμιν, κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο break στο τελευταίο game του σετ, γλιτώνοντας τη ψυχοφθόρο διαδικασία του tie break, έστω κι αν αυτή το πιθανότερο να κατέληγε και πάλι στα χέρια του απίθανου Ισπανού...

Επόμενος αντίπαλος για τον περσινό ημιφιναλίστ ο Ζιλ Σιμόν ο οποίος νίκησε δύσκολα με 4-6, 6-3, 1-6, 6-1, 6-3 το Νο29 του ταμπλό, Φίλιπ Κολσράιμπερ. Ο 25χρονος Γάλλος, πρώην Νο6 (01/2009) και νυν Νο42 στον κόσμο, σε τέσσερις αναμετρήσεις με τον Ναδάλ έχει πετύχει μια νίκη κόντρα στον Ισπανό και μάλιστα μέσα στην έδρα του, για τα ημιτελικά του Μadrid Masters το 2008 σε ένα αξέχαστο παιχνίδι που κρίθηκε στο tie break του καθοριστικού σετ.

Ο νικητής της αναμέτρησης θα αναμετρηθεί στον 4ο γύρο με τον αντίστοιχο του αγώνα Στακόφσκι-Λόπεζ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger