Ένας Νόβακ Τζόκοβιτς βγαλμένος απ'τα πιο τρελά του όνειρα, ανάγκασε τον Βασιλιά των courts, Ρότζερ Φέντερερ να υποκλιθεί στη μεγαλειώδη εμφάνισή του και σώζοντας δύο match points του Ελβετού, έφυγε νικητής με 3-2 σετ στο δεύτερο επικό ημιτελικό, κλείνοντας ραντεβού με τον Ναδάλ στον τελικό του US Open!

Σε ένα από τα καλύτερα, ποιοτικότερα, συναρπαστικότερα και συγκλονιστικότερα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων, ο απίστευτος Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το θαύμα του και επικράτησε με 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 7-5 του Ρότζερ Φέντερερ, βάζοντας τέλος στο ασύλληπτο σερί των 6 συνεχόμενων τελικών στη Νέα Υόρκη του Ελβετού μαέστρου, παίρνοντας εκείνος το "χρυσό" εισιτήριο για τον τελικό του Αμερικανικού Όπεν.

Ο 23χρονος Σέρβος, Νο3 του ταμπλό, δίχως αμφιβολία πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του (αν όχι την καλύτερη) και ανατρέποντας δύο φορές το σκορ έφτασε στην τεράστια νίκη, σώζοντας μάλιστα και δύο match points του Φέντερερ στο στο 5-4 (15/40) του συγκλονιστικού 5ου σετ.

Κι όμως... αυτός ο Τζόκοβιτς κόντεψε να αποκλειστεί στον 1ο γύρο της διοργάνωσης απ'τον Βίκτορ Τροίτσκι, ξεπερνώντας στα 5 σετς το εμπόδιο του συμπατριώτη του αντιμετωπίζοντας παράλληλα και αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ζέστης. Μετά τον συγκεκριμένο αγώνα, ούτε οι στενοί συγγενείς του θα πόνταραν στο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο Νόλε να φτάσει μέχρι την τελευταία Κυριακή, ωστόσο ο πεισματάρης Σέρβος όχι μόνο τα κατάφερε αλλά σίγουρα θα "τρόμαξε" και τον Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι θα παρακολουθήσει τον δεύτερο ημιτελικό.

Ο Ρότζερ Φέντερερ απέτυχε να αγωνιστεί στον 7ο συνεχόμενο τελικό του στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, προδωμένος απ'το ασταθές σερβίς του κι απ'το μέτριο forehand του. Ο Ελβετός πραγματοποίησε την χειρότερή του εμφάνιση φέτος στη Νέα Υόρκη, όμως παρόλαυτά βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη χάρη στην αδιαμφισβήτητη ποιότητά που τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια στο tour και την ικανότητά του να παίζει... βασιλικά στους κρίσιμους πόντους.

Ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, όσο κι αν προσπάθησε, όσο κι αν έτρεξε, όσες εκπληκτικές άμυνες κι αν έβγαλε... δεν μπόρεσε να περιορίσει την τρομακτική ορμή και δίψα του Νόβακ Τζόκοβιτς για τη νίκη με τον Σέρβο πρωταθλητή να παίρνει πανάξια το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό μετά από 3 ώρες και 44 λεπτά κατά τα οποία παίχτηκε τένις... διαγαλαξιακού επιπέδου!

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τζόκοβιτς επί του Φέντερερ στο Αμερικανικό Όπεν μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες από τον Ελβετό (2007-09) και η 6η συνολικά του Σέρβου σε 16 αναμετρήσεις με τον κορυφαίο τενίστα που γνώρισε η ανθρωπότητα...

Έτσι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς το βράδυ της Κυριακής (23:00GR-Eurosport) θα διεκδικήσει το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του κόντρα στον καλύτερα τενίστα του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε ξεπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο του Μίκχαηλ Γιούσνι νικώντας τον Ρώσο με 6-2, 6-3, 6-3.

Αν και δεν έδειξε το παραμικρό πρόβλημα φυσικής κατάστασης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εκ του αποτελέσματος, θα είναι δυσαρεστημένος με την απόφαση των διοργανωτών να βάλουν μην βάλουν μια ημέρα ξεκούρασης μεταξύ των ημιτελικών και του τελικού καθώς σε λιγότερο από 24 ώρες καλείται να αντιμετωπίσει τον πιο fit τενίστα στο tour, έχοντας παίξει σε έναν εξαντλητικό αγώνα σχεδόν τεσσάρων ωρών και μάλιστα κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ... όπου χρειάζεται υπερδιπλάσια προσπάθεια για να τον κερδίσεις.

Ο τελευταίος πόντος του επικού ημιτελικού με τον Φέντερερ να στέλνει ένα ακόμη forehand εκτός πλάγιας γραμμής, βρήκε τον Τζόκοβιτς να υψώνει τα χέρια του στον ουρανό και να κοιτάει την οικογένειά του, αδυνατώντας να πιστέψει και ο ίδιος πως είχε βγει αλώβητος από αυτή τη μονομαχία.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Σέρβος στις δηλώσεις του εντός court, τόνισε: "Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα. Πριν λίγα λεπτά ήμουν έναν πόντο από το να χάσω το ματς και τώρα... Σας ευχαριστώ όλους. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να παίξω σε ένα τέτοιο ματς. Είναι από αυτά που δεν ξεχνάς ποτέ στην καριέρα σου. Κατάφερα να επιστρέψω. Στάθηκα και τυχερός... Οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που καθόρισαν τον νικητή".

Για τον αντίπαλό του, Ράφαελ Ναδάλ στον Κυριακάτικο τελικό, ο Νόλε είπε: "Νιώθω πλέον ότι έχω μεγαλύτερη εμπειρία απ'τον Ράφα (γέλια). Είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο. Έχει κερδίσει ήδη δύο Grand Slam τίτλους φέτος και παίζει φανταστικό τένις. Θέλει το Grand Slam καριέρας. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο..."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger