Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς μας χάρισαν έναν σπουδαίο τελικό στο Αμερικανικό Όπεν, αντάξιο της αξίας των δύο σπουδαίων τενιστών. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο 24χρονος Ισπανός ο οποίος κατέκτησε τον 9ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του και 3ο συνεχόμενο, γράφοντας ιστορία στο κεντρικό court Arthur Ashe.

Η φετινή κυριαρχία του Ράφαελ Ναδάλ στα courts, συνεχίστηκε και στη Νέα Υόρκη με τον Ισπανό Αυτοκράτορα να πανηγυρίζει τον πρώτο του τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν, στην πρώτη του μόλις συμμετοχή στον τελικό, μετά από δύο "αποτυχημένες" προσπάθειες στα ημιτελικά τα προηγούμενα χρόνια.

Ο 24χρονος Ισπανός, μετά από έναν σπουδαίο τελικό κόντρα στον μαχητικό Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος προερχόταν απ'την επική νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά, επικράτησε με 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 του Σέρβου πρωταθλητή στην κεντρική αρένα του National Tennis Center, μετά από 3 ώρες και 43 λεπτά υπερθεάματος.

Όσο περνούσε η ώρα ο Ναδάλ παρουσιαζόταν ολοένα και καλύτερος και παρά την έλλειψη αυτοπεποίθησης και τις μεταπτώσεις στο παιχνίδι του, στα τρία πρώτα σετς έχοντας χάσει πολλές ευκαιρίες για break, τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Τζόκοβιτς κατακτώντας τον 9ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και τρίτο συνεχόμενο μετά από αυτούς στο Παρίσι και το Λονδίνο τους προηγούμενους τρεις μήνες!

Ο Ναδάλ κατάφερε να υπερτερήσει σε όλους τους τομείς απέναντι στον Τζόκοβιτς ο οποίος προς το τέλος του ματς δέχθηκε τη προδιαγραφόμενη μοίρα του, ωστόσο αυτό δεν χάλασε την εκπληκτική εικόνα που είχε σε όλο το τουρνουά (αν εξαιρέσουμε τον 1ο γύρο) αλλά και στον τελικό...

Ο Σέρβος κοίταξε για πολύ ώρα στα μάτια τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, όμως δεν άντεξε την αφόρητη πίεση του Ναδάλ λυγίζοντας στα βαριά forehands του Ισπανού ο οποίος και σήμερα είχε σε εκπληκτική ημέρα το σερβίς του, τουλάχιστον στα δύο τελευταία καθοριστικά σετς.

Ακολουθεί η ανάλυση του αγώνα "set by set" όπως την κατέγραψε το Tennis24

1o ΣΕΤ
Ο Ναδάλ μπήκε ιδανικά στο Arthur Ashe ξεκινώντας με break (1-0) τον τελικό απέναντι σε έναν μουδιασμένο Τζόκοβιτς ο οποίος μάλιστα έδειχνε να έχει μικροενοχλήσεις στον αριστερό αστράγαλο. Ο Σέρβος εμφανίστηκε νωχελικός και άτολμος με αρκετά λάθη και μέτριο σερβίς. Παρόλαυτά κατάφερε να πάρει πίσω το break στο 4ο game (2-2) δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης, έστω και προσωρινά καθώς στο αμέσως επόμενο game ο Ναδάλ πέτυχε και δεύτερο break (3-2). Ο Νόλε δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και ξέσπασε στη ρακέτα του
Πιέζοντας αφόρητα τον αντίπαλό του, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα αβίαστα λάθη του και έχοντας σε μεγάλη ημέρα το backhand του, ο Ναδάλ διατήρησε στη συνέχεια το σερβίς του και έκανε το 1-0 στα σετς, κατακτώντας με 6-4 το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα σε 50 λεπτά.

Πάντως, το σερβίς του Ισπανού δεν είχε καμία σχέση με αυτό στους προηγούμενους 6 αγώνες στο θεσμό με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και κερδισμένων πόντων από το 1ο σερβίς.

2ο ΣΕΤ
To 2o σετ ανήκε αποκλειστικά στον... "θεό της βροχής", Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε ένα πολύ κακό service game του Ναδάλ και πέτυχε το break στο 4ο game (3-1) ενώ δεν πτοήθηκε ούτε απ'την ισοφάριση στα breaks του Ισπανού (4-3) ούτε και από τη δίωρη διακοπή λόγω της βροχής.

Οι δύο φιναλίστ οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο 4-4 (30/30) λόγω της καταρακτώδους βροχής και ο Νόλε επέστρεψε στο court σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Διατήρησε αρχικά το σερβίς του και στη συνέχεια πέτυχε το 3ο του break στον τελικό (7-5) την ώρα που ο Ναδάλ σέρβιρε για να μείνει στο σετ.

Ο Τζόκοβιτς έδειχνε να ελέγχει πλήρως το ματς με τον Ναδάλ να εμφανίζεται αγνώριστος με αρκετά λάθη, "σκαμπανεβάσματα" στην απόδοσή του, άστοχες επιλογές και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σέρβος σε εκείνο το σημείο είχε "3 στα 3" breaks ενώ ο Ναδάλ είχε δεχθεί μόλις 2 στους προηγούμενους έξι αγώνες του στη Νέα Υόρκη.

3ο ΣΕΤ
Ο γνωστός Ράφαελ Ναδάλ επανήλθε στο Arthur Ashe στο 3ο σετ. Ανεβάζοντας πολύ τα ποσοστά του στο σερβίς και αυξάνοντας την επιθετικότητά του, ο Ισπανός είδε γρήγορα τη βελτίωση να αποδίδει καρπούς καθώς πέτυχε το πολυπόθητο break στο 3ο game (2-1), βάζοντας τέλος στην αντεπίθεση που είχε εξαπολύσει ο Τζόκοβιτς απ'το τέλος του 2ου σετ.

Χάνοντας μόλις έναν πόντο στο 1ο σερβίς όπου σέρβιρε με 71% ευστοχία, ο Ισπανός μπορεί να σπατάλησε 10 ευκαιρίες για break (!), ωστόσο αυτό που πέτυχε στο ξεκίνημα του σετ αποδείχθηκε αρκετό για να πάρει ξανά προβάδισμα στα σετς.

Ο Νόλε όσο έσωζε τα break points του Ναδάλ ήλπιζε για κάτι καλύτερο, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου το σερβίς του Ισπανού με αποτέλεσμα το 3ο σετ να καταλήξει στο Νο1 του ταμπλό σε 57 λεπτά υψηλού επιπέδου τένις...

4ο ΣΕΤ
Mε την αυτοπεποίθηση να χτυπάει... κόκκινο ο Ναδάλ μπήκε "φουριόζος" και στο 4ο σετ συνεχίζοντας να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς, την ίδια ώρα που η κούραση άρχισε να καταβάλει τον Τζόκοβιτς.

Ο Ναδάλ στην κυριολεξία "πετούσε" στο court, βγάζοντας απίθανους winners και υποπίπτοντας σε ελάχιστα λάθη με αποτέλεσμα δύο γρήγορα και συνεχόμενα breaks στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), τα οποία έβαλαν τις πιο γερές βάσεις για την τελική επικράτηση.

Όπως και έγινε... ο Ισπανός διατήρησε με σχετική ευκολία το σερβίς του και έφτασε στην κατάκτηση του πιο εύκολου σετ στον τελικό με 6-2 σε 45 λεπτά, πανηγυρίζοντας έξαλλα το επικό Grand Slam καριέρας, μόλις στα 24 του χρόνια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger