murray-ao11-3_408.jpg
Ο Άντι Μάρει προκρίθηκε στον 3ο τελικό Grand Slam της καριέρας του και το καλό για τον ίδιο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Βρετανός, μετά από ένα εξαντλητικό ματς επιβλήθηκε 3-1 του εξαιρετικού Νταβίντ Φερέρ και την Κυριακή θα συναντήσει τον φίλο του Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open!

Έτοιμος να φωνάξει.... "freeeeeedom" είναι ο Άντι Μάρει ο οποίος, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε τόσο απ'τον δαιμόνιο Νταβίντ Φερέρ όσο και από το δικό του παιχνίδι, κατάφερε να κάμψει την αξιόμαχη αντίσταση του Ισπανού, παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, στο πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Ο 23χρονος Σκωτσέζος, Νο5 του ταμπλό και του κόσμου, έδωσε ότι είχε και δεν είχε στο court και μετά από έναν εξαντλητικό ημιτελικό με τεράστια και κουραστικά ράλι, επιβλήθηκε πολύ δύσκολα με 4-6, 7-6(2), 6-1, 7-6(2) του ακούραστου Φερέρ και θα δώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παρών στον τελικό της Μελβούρνης.

Αυτός θα είναι ο 3ος Major τελικός για τον Άντι Μάρει ο οποίος μετά τις ήττες στους δύο προηγούμενους (Νέα Υόρκη 2008 και Μελβούρνη 2010) από τον Ρότζερ Φέντερερ, θα χάρηκε πολύ που δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει πάλι τον Βασιλιά του αθλήματος, έστω κι αν ο μεθαυριανός του αντίπαλος, Νόβακ Τζόκοβιτς προέρχεται από τη μεγαλειώδη νίκη επί του Ελβετού με 3-0 σετ στον χθεσινό ημιτελικό.

Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός με τους δύο ημιφιναλίστ να δίνουν και τη ψυχή τους στην κεντρική αρένα του Melbourne Park σε ένα ματς υψηλού επιπέδου, παρά τα περίπου 100 καταγεγραμμένα αβίαστα λάθη...

Ο Νταβίντ Φερέρ έδωσε έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα στην Αυστραλία κι αν στεκόταν λίγο πιο ψύχραιμος, πιο τυχερός ίσως είχε την τιμή να αγωνιστεί στον πρώτου τελικό Grand Slam. Κομβικό σημείο του ματς για τον 28χρονο Ισπανό, η αδυναμία του να εκμεταλλευτεί το set point που είχε στο 5-4 του 2ου σετ με το οποίο θα έκανε το 2-0 στα σετς και θα έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου του.

Ο Μάρει δεν πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση, υποπίπτοντας σε εξαιρετικά πολλά αβίαστα λάθη (63), ωστόσο υπήρχαν στιγμές μέσα στο ματς που ο Βρετανός έπαιζε το γνωστό αρχοντικό του παιχνίδι, έχοντας σε μεγάλη ημέρα το απίθανο backhand του το οποίο ήταν και το σημαντικότερο χτύπημά του στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για να νικήσει τον Φερέρ.

Ο Σκωτσέζος μετά την απώλεια του εναρκτήριου σετ, κατάλαβε ότι η τακτική του να πάει σε ράλι κόντρα στον αεικίνητο Φερέρ ήταν λανθασμένη και άρχισε να εντείνει την πίεσή του παίζοντας περισσότερο επιθετικά με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη αλλά και τους περισσότερους, απ'το συνηθισμένο, winners που έβγαλε στο ματς (60).

Παράλληλα, ο Μάρει έδειχνε να αντιμετωπίζει και πρόβλημα φυσικής κατάστασης όσο το ματς γινόταν ολοένα και πιο σκληρό, πιο επίπονο για τους δύο αθλητές, ωστόσο είχε σύμμαχο το σερβίς του όπου μετά τα δύο πρώτα σετς έγινε το γνωστό πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του Βρετανού.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν νευρικό, ειδικά για τον Άντι Μάρει ο οποίος παρότι πήρε πρώτος κεφάλι στο σκορ (4-3) δεν είχε καλή εικόνα μέσα στο court με βιαστικές επιλογές και αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα ο Φερέρ να κάνει ένα εξαιρετικό σερί τεσσάρων κερδισμένων games με δύο συνεχόμενα breaks, κατακτώντας το 1ο σετ με 6-4 σε 46 λεπτά.

Ο Μάρει αύξησε την επιθετικότητά του στο 2ο σετ όμως και πάλι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το διπλό προβάδισμα, με τον Φερέρ να απαντάει άμεσα με break back στα δύο breaks του Σκωτσέζου, στέλνοντας το σετ στο tie break. Μάλιστα ο Ισπανός είχε την ευκαιρία να "κλέψει" το σετ, όμως το set point που είχε στο 5-4 30/40, έσβησε στο σερβίς του Μάρει. Στο tie break, ο Βρετανός ήταν εξαιρετικός και έφτασε εύκολα στο 7-2, ισοφαρίζοντας τα σετς.

Το 3ο σετ ήταν το καλύτερο για τον 23χρονο πρωταθλητή απ'το Ντανμπλέιν ο οποίος κυριάρχησε απόλυτα του αντιπάλου του, φτάνοντας εύκολα στο 6-1.

Στο τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, σετ οι δύο άνδρες έδωσαν μεγάλη μάχη σώμα με σώμα με τον Φερέρ να αρνείται πεισματικά να παραδώσει τα όπλα και να απαντάει γρήγορα (2-2) στο break (1-0) του Μάρει. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική με τους δύο ημιφιναλίστ να προσφέρουν σπουδαίους πόντους παρά την κούραση σε βαθμό εξάντλησης και τελικά έλυσαν τις διαφορές τους σε tie break. Εκεί και πάλι ο Μάρει ήταν αχτύπητος και παίζοντας σπουδαίο τένις έφτασε στο 7-2, σφραγίζοντας τη νίκη μετά από 3 ώρες και 45 συναρπαστικά λεπτά...

"Ο Ντέιβιντ είναι απίστευτος αθλητής, ήταν σε εξαιρετική φόρμα και περίμενα ένα πολύ δύσκολο ματς, όπως και έγινε. Το σώμα μου ήταν λίγο κουρασμένο σήμερα, όλοι οι τενίστες σε αυτή τη φάση του τουρνουά έχουν θέματα φυσικής κατάστασης" τόνισε αρχικά ο Άντι Μάρει ο οποίος αποκάλυψε στον Τζίμι Κούριερ ότι στο match point του Φερέρ στο 5-4 30/40 στο 2ο σετ, νόμιζε ότι το σκορ ήταν 4-3 (!) και αυτό ίσως τον βοήθησε να παίξει πιο απελευθερωμένα τον πόντο τον οποίον και κέρδισε.

Όσον αφορά τον τελικό με τον Τζόκοβιτς και ότι δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον Φέντερερ, είπε: "Πέρυσι στον τελικό με τον Φέντερερ, δεν κατάλαβα τι έγινε. Το σκορ έφυγε πολύ γρήγορα. Με τον Νόβακ έχουμε την ίδια εμπειρία, είμαστε καλοί φίλοι, προπονούμαστε μαζί μερικές φορές. Θα είναι ζόρικο παιχνίδι..".



Match Statistics
  
Ferrer(ESP)
Murray(GBR)





1st Serve %
95 of 142 = 67 %
91 of 151 = 60 %
Aces
5 9
Double Faults
2 3
Unforced Errors
34 63
Winning % on 1st Serve
57 of 95 = 60 %
68 of 91 = 75 %
Winning % on 2nd Serve
23 of 47 = 49 %
22 of 60 = 37 %
Winners (Including Service)
34 60
Receiving Points Won
61 of 151 = 40 %
62 of 142 = 44 %
Break Point Conversions
5 of 18 = 28 %
6 of 11 = 55 %
Net Approaches
30 of 43 = 70 %
40 of 56 = 71 %
Total Points Won
141 152
Fastest Serve Speed
198 KMH
211 KMH
Average 1st Serve Speed
178 KMH
185 KMH
Average 2nd Serve Speed
146 KMH
142 KMH

AUSTRALIAN OPEN MEN'S DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger