federer-simon11_408.jpg
Ο Ρότζερ Φέντερερ ευχήθηκε να μην ξανά συναντήσει ποτέ τον Ζιλ Σιμόν στο tour της ATP, μετά την μεγάλη δοκιμασία στην οποία τον έβαλε ο Γάλλος, στη συναρπαστική μάχη των δύο ανδρών για το 2ο γύρο του Australian Open την Τετάρτη, με τον Ελβετό να χρειάζεται 5 σετς για να πάρει την πρόκριση στους "32" του θεσμού.

Τρεις ημέρες πριν την έναρξη του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του κυρίως ταμπλό και όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον πιθανό, τότε, αντίπαλο του Ρότζερ Φέντερερ μόλις στο 2ο γύρο του Όπεν.

Ο Ζιλ Σιμόν είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά τη νέα σεζόν και ήταν βέβαιο ότι θα αποτελούσε έναν δύσκολο αντίπαλο για τον υπερασπιστή του τίτλου στη Μελβούρνη.

Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ελβετό να κάνει ότι θέλει μέσα στην κατάμεστη Rod Laver Arena, η συνέχεια του αγώνα επιβεβαίωσε όσους υποστήριζαν ότι ο Φέντερερ θα πρέπει να "φτύσει αίμα" για να πάρει το εισιτήριο για τον 3ο γύρο.

Έτσι κι έγινε... Από το τέλος του 2ου σετ ο Ζιλ Σιμόν εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του και από το 0-2 βρέθηκε στο 2-2 και διεκδικούσε επί ίσοις όροις τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Η ανεκτίμητη, όμως, εμπειρία του Φέντερερ ήταν αυτή που έδωσε τελικά το κάτι παραπάνω στον Ελβετό ο οποίος πέτυχε το κρίσιμο break στα μέσα του 5ου σετ και διατηρώντας τη ψυχραιμία του στη συνέχεια, έφτασε στην πολύ δύσκολη νίκη μετά από 3 ώρες και 25 λεπτά απολαυστικού αγώνα, αποθέωση του τένις...

"Καταρχήν είναι ένας σπουδαίος τενίστας και όλα τα παιχνίδια εναντίον του δεν είναι καθόλου εύκολα" τόνισε ο Φέντερερ ο οποίος νίκησε για πρώτη φορά τον Γάλλο σε τρεις συναντήσεις.

"Αυτή ήταν η πρώτη μου νίκη απέναντί του και εύχομαι να μην παίξουμε ξανά μαζί. Ήταν πολύ σημαντικό να πάρω το 2ο σετ και από και πέρα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο Ζιλ έδειξε πόσο χαρισματικός τενίστας είναι, με εξαιρετική κίνηση στο court και μεγάλες επιστροφές. Χαίρομαι κάθε φορά που παίζω μαζί του και σήμερα το διασκέδασα πολύ. Είναι πολύ ξεχωριστή νίκη και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος" πρόσθεσε ο ανακουφισμένος Φέντερερ.

Από την πλευρά του, ο Σιμόν παραδέχθηκε ότι δεν ήταν προετοιμασμένος για να κοντράρει τον Φέντερερ στα 5 σετς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Έπρεπε να τρέχω παντού για τρεις ώρες. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που να τρέχουν πιο πολύ από μένα...  ο Ρότζερ όμως είναι ένας από αυτούς..."

Ο Φέντερερ ήρθε αντιμέτωπος με τον πιο πρόωρο αποκλεισμό του σε Grand Slam διοργάνωση απ'το Roland Garros το 2003 (1ος γύρος). Το απίθανο είναι ότι ο Φέντερερ ποτέ δεν έχει αποκλειστεί στο 2ο γύρο Major διοργάνωσης, σε 43 εμφανίσεις σε Grand Slams ενώ έχει αποκλεισμούς σε όλους τους άλλους γύρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger