Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Αρη υπέβαλε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Τρίτης ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. "Η απόφαση μου αυτή πιστεύω ότι θα οδηγήσει στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας", δήλωσε ο Αργεντινός προπονητής. O Γ. Νάτου γράφει για το απρόσμενο διαζύγιο.

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ γνωστοποιεί την παραίτησή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας". Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, οι "κίτρινοι" γνωστοποίησαν αργά το βράδυ της Τρίτης την είδηση-βόμβα της παραίτησης του Εκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο Αργεντινός τεχνικός έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:
"Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την αμέριστη συμπαράσταση και για την στήριξη που μου παρείχαν καθ’ όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας. Παρόλα αυτά μετά τα άσχημα αποτελέσματα, το καλύτερο για την ομάδα είναι η αποχώρησή μου. Η απόφαση μου αυτή πιστεύω ότι θα οδηγήσει στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας. Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη παρά τις επίμονες πιέσεις και προσπάθειες των διοικούντων της ομάδας να με μεταπείσουν να παραμείνω στον Αρη. Εύχομαι στον Αρη κάθε επιτυχία και υλοποίηση όλων των στόχων του".

Τι έφερε το διαζύγιο...
Η ολοκλήρωση της συνεργασίας του Άρη με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για πολλούς φίλους του Άρη, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είναι όμως λογικό, μία τέτοια απόφαση κρύβει και πλούσιο παρασκήνιο. Το Contra.gr αναλύει.

Μεταγραφές ζητούσαν και μεταγραφές δεν έβλεπαν οι φίλοι του Άρη. Το αγωνιστικό τμήμα και με αφορμή βέβαια, μια σειρά τραυματισμών και άλλων συγκυριών, φώναζε πως χρειαζόταν ενίσχυση. Τι το κέντρο της επίθεσης, τι το αριστερό άκρο, ή οι ανασταλτικοί μέσοι… Πού είναι αυτοί οι παίκτες; Χωνεύτηκαν κάπου μεταξύ των μανατζερικών παιχνιδιών, της ΠΑΕ Άρης και του Κούπερ, καθώς σε αυτή την κατάσταση και τα δύο μέρη έχουν ευθύνες. Η μία πλευρά μεγαλύτερη και η άλλη μικρότερη, το έργο όμως επαναλαμβάνεται στον Άρη κι αυτό είναι που πονά τόσο τους φίλους του.

Ο Κούπερ προσέφερε όραμα στους «κίτρινους» και γι’ αυτό αξίζει κάθε ευρώ που πληρώθηκε, αλλά και την πόρωση που προκάλεσε στον κόσμο. Αυτόν έβλεπαν πρώτο απ’ όλους και μετά τους παίκτες ή τους διοικούντες. Αμάρτημα; Εξαιρετική η προσπάθεια του προέδρου Αθανασιάδη στο τιμόνι της διοίκησης για χρηστή οικονομική διαχείριση, αν δεν ήταν ο Αργεντινός στον πάγκο όμως, το συγκεκριμένο σύνολο παικτών ποτέ δεν θα έκανε υπερβάσεις, πιθανότατα ποτέ δεν θα κέρδιζε δυο φορές την Ατλέτικο Μαδρίτης, κανείς άλλος δεν θα ενέπνεε τους ποδοσφαιριστές τόσο πολύ, ούτε θα οδηγούσε την ομάδα με τέτοιο αγωνιστικό πλάνο στην Τούμπα για να κάνει το διπλό. Πλέον ποιός και, κυρίως, γιατί;

Επειδή ο Κούπερ είχε τον τρόπο να φαίνεται σωστός σε όλα. Είπε αυτό που βλέπουν όλοι, πως οι δύο μεταγραφές έγιναν από τη διοίκηση, άρα τον Γιάννη Κόντη, κι όχι από τον προπονητή. Αμάρτημα; Αυτή η μέθοδος δεν είναι άγνωστη και κατ’ ανάγκην κατακριτέα, όταν όμως, έχεις στον πάγκο τον Κούπερ, δεν γίνεται, όλο και θα τον συμβουλευτείς. Κυρίως, μάλιστα, από τη στιγμή που έχεις φέρεις ολόκληρες καραβιές σε αυτήν την ομάδα, για να σου βγει ο ένας από τους πέντε του αεροδρομίου κι αν… Δεν έγινε το deal, η μαγιά όμως, χάλασε ακριβώς στο σημείο που η διοίκηση αποφάσισε να ακολουθήσει τις εντολές του Αργεντίνου και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί.

Ο Κούπερ έφερε στη Θεσσαλονίκη τον μάνατζερ του Καμάνιο και τον έβαλε στο παιχνίδι επιλογής και απόκτησης παικτών σε αυτήν την κρίσιμη μεταγραφική περίοδο. Αφού θα ανανέωνε με τον Άρη… Ο κόουτς επέμενε για παίκτες όπως τον Παπαδόπουλο, τον Καλίνσκι, τον Εντού, δικές του καθαρά επιλογές, οι οποίες όμως, μπορεί και να μην έβρισκαν σύμφωνη τη διοίκηση. Εκεί, άρχισε να ελέγχεται ο Αργεντινός, όποιος παίκτης δηλαδή ήρθε στην ομάδα και είχε σχέση μαζί του, δίχως όμως να παίξει ποτέ και ποδόσφαιρο, όπως ο Βραζιλιάνος Φαμπιάνο για παράδειγμα.

Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν αρκετές κι εδώ, κανείς δεν μπορεί να ψέξει την ΠΑΕ Άρης, καθώς τα χρήματα είναι μετρημένα σε αυτήν την ομάδα. Επί της ουσίας, δηλαδή, ο Κούπερ δέχθηκε τα οικονομικά δεδομένα του Άρη και τον ανέλαβε, όταν όμως, άρχισε να ανοίγει το παιχνίδι, να μεγαλώνει η ομάδα με τον ίδιο στον πάγκο, θέλησε να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία. Τέτοιο περιθώριο δεν υπάρχει, μεγάλο μέρος των εσόδων από την ευρωπαϊκή πορεία πηγαίνει στο κλείσιμο τρυπών του αμαρτωλού παρελθόντος, άρα, το διαζύγιο δεν μοιάζει παράλογο. Εκτός λογικής ήταν εξαρχής η παρουσία ενός τέτοιου προπονητή στον πάγκο, ο Άρης μεγάλωνε κάθε ημέρα με τον Κούπερ στον πάγκο του, όμως αποδεικνύεται πως κι αυτός ο σπουδαίος Αργεντινός φόρεσε το Θεό στο στήθος κι έγινε αναλώσιμος γιατί θέλησε να κάνει πραγματικά μεγάλη την ομάδα.

Σ’ αυτήν την εξέλιξη, που τις πρώτες ώρες τουλάχιστον καταβαράθρωσε το ηθικό του φίλαθλου κόσμου που δεν ενδιαφέρεται για μανατζερικά και μίζες αλλά μόνο για τον Άρη, ρόλο παίζει και η φημολογούμενη πρόταση που έχει ο Κούπερ από την Σπόρτινγκ Χιχόν. Η επιστροφή του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι σε μόνιμη βάση η κυρίαρχη προτεραιότητα για τον 55χρονο, συνεπώς και ειδικά μετά τα αποτελέσματα που έκανε ο Άρης απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, το όνομά του παίζει δυνατά για το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ούτως ή άλλως, ο Κούπερ πήγε τον Άρη στους 32 του Europa League, στα χέρια του η ομάδα άλλαξε επίπεδο και όλες αυτές οι επιδόσεις μπήκαν σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό του, το οποίο διανθίστηκε από την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, καθώς προ του Άρη η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα.

Όπως και να’ χει όμως, η θέση που χηρεύει μετατρέπεται πλέον σε θέση ειδικών συνθηκών και αντίστοιχων αναγκών. Ποιος θα χωρέσει στα παπούτσια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ; Δύσκολο, πολύ δύσκολο, αν και όταν έφυγε ο Μπάγεβιτς, ίδια ακριβώς ήταν η εικόνα.

Κι όμως, η ΠΑΕ Άρης διέψευσε πολύ κόσμο. Μπορεί τώρα να το ξανακάνει, αυτή η διοίκηση που αγγίζει το ιδεώδες και αποδεικνύεται λίγη για να κρατηθεί κοντά του;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger