Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έκρηξη που σημειώθηκε στο διαστημικό λεωφορείο Challenger, μόλις 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από τον διαστημικό σταθμό Kennedy, στοιχίζοντας τη ζωή και στα εφτά μέλη του πληρώματος. Μεταξύ αυτών, και μία δασκάλα.

Η NASA, με αφορμή την επέτειο από το τραγικό αυτό γεγονός, τιμά την Παρασκευή (28/01) τη μνήμη των αστροναυτών της που έχασαν τη ζωή τους.

Την έκρηξη του Challenger, στις 28 Ιανουαρίου του 1986, και τη διάλυσή του πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο.
Τα εφτά μέλη του πληρώματος ήταν οι Michael J. Smith, Dick Scobee, Ronald McNair, Ellison Onizuka, Gregory Jarvis, Judith Resnik και η Christa McAuliffe, η πρώτη δασκάλα, που πήρε μέρος στο πρόγραμμα τηςNASA, “Teacher in Space Project”.
“Στην πορεία της ιστορίας έχουμε δει πως οι μεγάλες επιτυχίες έχουν και μεγάλο κόστος. Θρηνούμε για τους γενναίους αστροναύτες που έκαναν την απόλυτη θυσία στηρίζοντας τις αποστολές της NASA”.
“Μέσα από τον θρίαμβο και την τραγωδία, ο κάθε ένας από μας κέρδισε από το κουράγιο και την αφοσίωσή τους. Τιμούμε τη μνήμη τους προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον”,  επισήμανε σε ανακοίνωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Barrack Obama.

Ο διευθυντής της NASA, Charlie Bolden, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη όλων των αστροναυτών, που σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε αποστολή στο Διάστημα.

Ανάμεσά τους, οι τρεις αστροναύτες του "Apollo 1", που χάθηκαν όταν στο διαστημόπλοιο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 27 Φεβρουαρίου 1967 και οι επτά του Columbia, το οποίο διαλύθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2003, όταν έμπαινε στην ατμόσφαιρα της Γης.

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στα διαστημικά κέντρα Kennedy στη Florida και Johnson στο Houston.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger