djokovic-ao11-8_408.jpg

O Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πανάξιος πρωταθλητής στο Australian Open για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο σπουδαιότερος Σέρβος τενίστας, μετά από έναν βαρετό τελικό που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, επικράτησε 3-0 σετ του "προβληματικού" Άντι Μάρει, πανηγυρίζοντας το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του, μετά το 2008 και πάλι στη Μελβούρνη. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, από τα πρώτα του τενιστικά βήματα, χαρακτηριζόταν ως ένας από τους πιο πιθανούς τενίστες ώστε να βάλει τέλος στην κυριαρχία των Φέντερερ και Ναδάλ στο tour και ειδικά στα Grand Slams τουρνουά. Ο 23χρονος υπερ-παίκτης, πέτυχε το πρώτο μεγάλο χτύπημα στο top duo το 2008 στην Αυστραλία και παρόλο που η η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, τρία χρόνια αργότερα δείχνει πιο δυνατός, πιο ικανός πιο έτοιμος από ποτέ ώστε να εκπληρώσει τον στόχο για τον οποίον ήρθε στη... γη!

Ο αγαπημένος Νόλε είναι ο νέος και πανάξιος πρωταθλητής του Australian Open καθώς μετά τη μεγαλειώδη νίκη επί του σπουδαίου Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά, νίκησε με 6-4, 6-2, 6-3 και τον Άντι Μάρει, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο στο πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Η σπουδαία αγωνιστική άνοδος τους τελευταίους έξι μήνες, από το US Open και μετά, επιβεβαιώθηκε και στην Αυστραλία για τον Τζόκοβιτς καθώς μετά την μεγάλη πορεία έως τον τελικό της Νέας Υόρκης και τον τίτλο Davis Cup στην πατρίδα του, ο Σέρβος πρωταθλητής πρόσθεσε έναν ακόμη πολύτιμο τίτλο στη συλλογή του, φτάνοντας έτσι τους 19 στην μικρή αλλά λαμπρή καριέρα του.

Ο τελικός ήταν ένας μονόλογος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος μπήκε αποφασισμένος στην Rod Laver Arena και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άντι Μάρει. Μπορεί να μην έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στο τουρνουά, ωστόσο ο Νόλε έπαιξε όσο χρειαζόταν ώστε να μην αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα απ'τον εμφανώς ανέτοιμος Μάρει.

Ο Σκωτσέζος, στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του στον τελικό της Μελβούρνης, δεν μπόρεσε να βάλει τέλος στην 75ετη εποχή του Βρετανικού τένις χωρίς Grand Slam, όμως φέτος δεν έβαλε τα κλάματα στην τελετή απονομής γιατί ήξερε ότι έδωσε όσα μπορούσε. Ήταν εμφανές ότι κάτι ενοχλούσε τον Μάρει στις κινήσεις του (όπως και στον ημιτελικό κόντρα στον Φερέρ) γεγονός που δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον πρώτο του Major τίτλο.

Πάντως, ο τελικός δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες όλων των φιλάθλων του τένις οι οποίοι περίμεναν έναν εντυπωσιακό αγώνα με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τα πολλά αβίαστα λάθη των δύο φιναλίστ τα οποία ήταν σχεδόν διπλάσια από τους winners που είδαμε στο ματς.

Ο Τζόκοβιτς μαζί με τον τίτλο, έγινε πλουσιότερος κατά 2.2εκ. δολάρια Αυστραλίας (περίπου 1,9εκ. US $), με τα οποία έφτασε περίπου τα 22εκ. δολάρια από χρηματικά έπαθλα στην καριέρα του ενώ με τους 2000 βαθμούς, θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Ρότζερ Φέντερερ στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

SET by SET

1o SET
Νευρικά ξεκίνησε ο τελικός και για τους δύο μονομάχους οι οποίοι έκαναν περισσότερα αβίαστα λάθη παρά winners. Ο Τζόκοβιτς ακολούθησε την τακτική των σύντομων ράλι σε αντίθεση με τον Μάρει ο οποίος προτιμούσε τα μεγάλα και κουραστικά ράλι τα οποία συνήθως και κέρδιζε. Ωστόσο αυτός που δικαιώθηκε ήταν ο πιο τολμηρός, Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έδειξε πιο υγιής και με περισσότερη ενέργεια μέσα στο court.

Ο Σέρβος κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο break στο 10ο game με το οποίο έκλεισε το 1ο σετ με 6-4 σε 59 λεπτά αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ανέμεσα στα σετ, ο Μάρει πιάστηκε απ'τον τηλεοπτικό φακό να "μαλώνει" τη μητέρα του Τζούντι η οποία προφανώς ήταν περισσότερο εκδηλωτική απ'ότι θα ήθελε ο Άντι.

2o SET
Με τον "αέρα" της κατάκτησης του 1ου σετ και τον Άντι Μάρει εκτός κλίματος, ο Νόλε έκανε περίπατο στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, παίζοντας πολύ καλό τένις.

Ανεβάζοντας εντυπωσιακά όλα τα νούμερά του, ο Σέρβος έκανε ότι ήθελε στην κεντρική αρένα του Melbourne Park, κυριαρχόντας απόλυτα του ανήμπορου Μάρει τόσο από τη βασική γραμμή, όσο και κοντά στο φιλέ. Με εξαιρετικό σερβίς, σούπερ αποτελεσματικότητα στα break points, και με περισσότερους winners απ'ότι λάθη, ο Τζόκοβιτς έφτασε εύκολα κι απλά στο 6-2 σε 40 λεπτά, δείχνοντας το απόλυτο αφεντικό στο court.

Ο Σέρβος προηγήθηκε μάλιστα και με 5-0, όμως ένα κακό service game έδωσε στον Μάρει το πρώτο του break (5-1), έστω κι αν δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει στη συνέχεια.

Tην ίδια ώρα ο Μάρει έδειχνε αδύναμος και ανήμπορος να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις ενός τελικού Grand Slam, τελειώνοντας το σετ με σχεδόν τριπλάσια λάθη απ'ότι winners. Ήταν εμφανές ότι κάτι απασχολούσε σωματικά τον Σκωτσέζο ο οποίος δεν μπορούσε να κινηθεί όπως θα ήθελε στο court με αποτέλεσμα αυτό να φέρει νευρικότητα στο παιχνίδι του.

3o SET
Το 3ο σετ ήταν ίσως το πιο ενδιαφέρον του τελικού και αυτό γιατί ο Άντι Μάρει έπαιξε πιο απελευθερωμένα, αποδεχόμενος την ήττα του και έπαιξε το καλύτερό του τένις που ωστόσο ήταν και πάλι μακριά απ'το καλό του πρόσωπο.

Ο Βρετανός αύξησε την επιθετικότητά του και τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς με τον Τζόκοβιτς να εμφανίζεται πιο νευρικός σε αυτό το σετ, όσο πλησίαζε στο δεύτερο τίτλο του στη Μελβούρνη.

Τελικά, μετά από αλεπάλληλες ανταλλαγές breaks στα πρώτα games, ο Νόλε πέτυχε το πολυπόθητο break στο 8ο game (5-3) και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη η οποία ήρθε μετά από 2 ώρες και 39 λεπτά αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Άντι Μάρει: "Πρώτα συγχαρητήρια στον Νόβακ και την ομάδα του. Είχε απίστευτο τουρνουά και το άξιζε. Καλή δουλειά στη συνέχεια και ανυπομονώ να σε συναντήσω ξανά στο μέλλον. Ευχαριστώ την ομάδα μου, δεν τα καταφέραμε αλλά σίγουρα θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. Ευχαριστώ τους φιλάθλους, ήταν απίστευτη η στηριξή σας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Θα έρθω του χρόνου και θα προσπαθήσω να κερδίσω"

Νόβακ Τζόκοβιτς: "Καταρχή θέλω να συγχαρώ τον Άντι. Παίζει δύο χρόνια συνεχόμενα στον τελικό εδώ. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ήταν δύσκολο για μένα να τον αντιμετωπίσω. Ελπίζω να έχες τις ευκαιρίες στου στο μέλλον, είμαι σίγουρος ότι κάποτε θα τα καταφέρεις. Ευχαριστώ και την ομάδα μου. Είστε οι καλύτεροι και σας αγαπώ πολύ. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στην οικογένειά μου και στην πατρίδα μου, τη Σερβία που περνάει δύσκολες ώρες".


Match Statistics
  
Murray(GBR)
Djokovic(SRB)





1st Serve %
58 of 109 = 53 %
50 of 75 = 67 %
Aces
6 6
Double Faults
4 0
Unforced Errors
47 33
Winning % on 1st Serve
37 of 58 = 64 %
35 of 50 = 70 %
Winning % on 2nd Serve
16 of 51 = 31 %
15 of 25 = 60 %
Winners (Including Service)
21 26
Receiving Points Won
25 of 75 = 33 %
56 of 109 = 51 %
Break Point Conversions
3 of 4 = 75 %
7 of 18 = 39 %
Net Approaches
7 of 18 = 39 %
9 of 14 = 64 %
Total Points Won
78 106
Fastest Serve Speed
216 KMH
208 KMH
Average 1st Serve Speed
194 KMH
192 KMH
Average 2nd Serve Speed
144 KMH
157 KMH

Κυριακή 30/01: Τελικός Australian Open
3-Djokovic (Serbia) beat 5-Murray (Great Britain) 6-4 6-2 6-3

AUSTRALIAN OPEN MEN'S DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger