Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 0-0 (videos)

Την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζει ο Ατρόμητος που άξιζε τη νίκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου (0-0).
Η εικόνα του αγώνα
Oι δύο ομάδες κλήθηκαν να υπηρετήσουν ένα ποδοσφαιρικό πλάνο που προφανώς δεν τους ταιριάζει. Ο Ολυμπιακός Βόλου έπρεπε (υποχρεωμένος από το 1-2 του πρώτου αγώνα) να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίες και να προσπαθήσει να συνδυαστεί στους λιγοστούς χώρους που άφηνε η άμυνα του Ατρομήτου. Δεν ήταν εύκολο για μία ομάδα που έχει συνηθίζει να παίζει στην κόντρα επίθεση και να απλώνει το παιχνίδι της. Γι’ αυτό άλλωστε δεν προέκυψαν και κλασικές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.
Από την πλευρά τους οι Περιστεριώτες δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται για δημιουργία και περιορίστηκαν από την αρχή σ’ ένα παθητικό ρόλο τον οποίο δεν έχουν συνηθίσει να διαδραματίζουν. Ο σκοπός (του τελικού) όμως αγίαζε τα μέσα και ο Γιώργος Δώνης προτίμησε να διασφαλίσει την ουσία και όχι να εφαρμόσει την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του.
Mε το 0-0 να σφραγίζει την αναμέτρηση στο πρώτο 45 λεπτό ο Βόλος ήταν υποχρεωμένος από τις συνθήκες να ρισκάρει περισσότερο. Το έκανε με σχετικό μέτρο, απέκτησε και πάλι την πρωτοβουλία τωγ κινήσεων αλλά οι μέσοι του, νωθροί και ασύνδετοι, δεν μπορούσαν να βγάλουν τους Σολάκη και Μαρτίν σε θέση βολής. Στο άλλο μισό τερέν, ο Ατρόμητος είχε τους χώρους που ήθελε για να δράσει αλλά και τον παίκτη για να φύγει σφαίρα στην κόντρα, τον Καμαρά. Τη μεγάλη ευκαιρία όμως οι φιλοξενούμενοι την έχασαν με τον αντικαταστάτη του Σενεγαλέζου φορ και δεν ήταν άλλη από το σουτ στο δοκάρι του Αναστασάκου στο 72’.
Από εκεί και πέρα θα μπορούσε εύκολα κάποιος να μαντέψει το σκηνικό. Ο Μάκης Κατσαβάκης φρέσκαρε ακόμη περισσότερο την επίθεσή του με την είσοδο του Νέμεθ ενώ ο Γιώργος Δώνης ενίσχυσε την άμυνά του (έπαιξε με τρία στόπερ) ρίχνοντας στη μάχη τον πανύψηλο Σαμπού. Ακόμα και τότε οι Περιστεριώτες, αν και βρίσκονταν υπό πίεση, ήταν πιο επικίνδυνοι και μάλιστα στο 90’ έχασαν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία και πάλι με τον Αναστασάκο. Και αφού δεν τιμωρήθηκαν από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου (δεν βάζεις γκολ,δέχεσαι) πανηγύρισαν την πρόκριση στο μεγάλο τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
ΜVP
Παράδειγμα προς μίμηση για την αγωνιστική συμπεριφορά του ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Παρά τα 36 του χρόνια «έφαγε» το γήπεδο και βρέθηκε σχεδόν παντού.
Κλειδί αγώνα
Η σχεδόν άψογη ανασταλτική λειτουργία του Ατρομήτου περιόρισε αισθητά την επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων και δεν τους επέτρεψε να πατήσουν περιοχή.
Αδύναμος Κρίκος
Αχρωμος, αργός και χωρίς εμπνεύσεις ο Μάριο Μπρέσκα αντικαταστάθηκε δικαίως από τον προπονητή του.
Καρέ - καρέ: 
10':Ο Σανκαρέ ολομόναχος στο σημείο του πέναλτι, πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα περνά ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ.

19': Μακρινό σουτ του Ντολεζάι, ο Ιτάνζ ελέγχει την πορεία της μπάλας η οποία καταλήγει άουτ.

20': Μπρίτο και Καμαρά αλλάζουν γρήγορα την μπάλα και ο τελευταίος με σουτ, απειλεί για πρώτη φορά την εστία του Ολυμπιακού. Ο Γιακούποβιτς διώχνει με γροθιές. Δείτε τη φάση εδώ.

25': Κοντινή προβολή του Μπρέσκα, η μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ. Δείτε τη φάση εδώ.

49': Εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, ο Σανκαρέ πετάγεται στην πορεία της μπάλας, όμως δεν την βρίσκει για λίγα εκατοστά. Δείτε τη φάση εδώ.

53':
Σουτ του Ούμπιντες, ο Ιτάνζ μπλοκάρει εύκολα. Δείτε τη φάση εδώ.

66': Ο Καμαρά ολομόναχος στην περιοχή του Ολυμπιακού, επιχειρεί το πλασέ, για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γιακούποβιτς. Δείτε τη φάση εδώ.

70': Ο Καμαρά αποχωρεί απογοητευμένος από τον αγωνιστικό χώρο για να δώσει τη θέση του στον Αναστασάκο. Χαρακτηριστική η χειρονομία του Σενεγαλέζου προς τον Γιώργο Δώνη, κατά τη διάρκεια της αλλαγής του.

72': Υποδειγματική επιθετική προσπάθεια του Ατρομήτου, ο Αναστασάκος γίνεται αποδέκτης της μπάλας, το σουτ που επιχειρεί όμως καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς. Δείτε τη φάση εδώ.

88': Σουτ του Ούμπιντες, η μπάλα πάνω από την εστία του Ιτάνζ.

88': Ο Αναστασάκος μπαίνει στην περιοχή, κάνει το σουτ, όμως ο Γιακούποβιτς αποκρούει με γροθιές. Δείτε τη φάση εδώ.
91': Κεφαλιά του Μάρτινς, μπλοκάρει ο Ιτάνζ.

Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ούμπιντες, Αλβάρες, Ρόκας (65' Ακόστα), Σέλεζι, Σολάκης (78' Σολάκης), Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μπρέσκα (56' Μάρτινς), Μόνχε.
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Καμαρά (70' Αναστασάκος), Μπρίτο (58' Tάτος), Σαρμιέντο (82' Σαμπού), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Ολιβέιρα, Σκόνδρας.

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης, Απόστολος Καρσιώτης

Κίτρινες: 45' Άλβαρες, 62' Σανκαρέ / 51' Ολιβέιρα, 73' Νεμπεγλέρας, 95' Νάστος.
Κόκκινες:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger