djokovic-rome11-3_408.jpg
Αυτή θα ήταν η ατάκα του Οβελίξ αν έβλεπε τα πράγματα και θάματα που κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη Ρώμη και γενικά στο tour φέτος! Ο εκπληκτικός Σέρβος, μετά από έναν απίστευτο δεύτερο ημιτελικό στο Rome Masters, έκαμψε την αντίσταση του συγκλονιστικού Μάρει στο tie break του 3ου σετ και έκλεισε ένα ακόμη μαγικό ραντεβού με τον Ναδάλ!

Μακράν το καλύτερο, συναρπαστικότερο και ποιοτικότερο παιχνίδι της σεζόν!!!

Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρει, ανέβασαν το χωμάτινο τένις ένα επίπεδο πιο πάνω στη συγκλονιστική τους μονομαχία για τα ημιτελικά του Masters της Ρώμης και παρά την καλύτερη εμφάνιση του Βρετανού... ever!, ο Σέρβος ήταν αυτός που πανηγύρισε μια ακόμη επική νίκη, φτάνοντας τις 36 από το ξεκίνημα της χρονιάς και τις 38 συνεχόμενες από τον περασμένο Δεκέμβρη, συνεχίζοντας να γράφει... χιλιόμετρα στο δίχως αμφιβολία σπουδαιότερο ξεκίνημα τενίστα στην ιστορία του αθλήματος!

Ο 23χρονος Σέρβος, παρά την κούραση σε βαθμό εξάντλησης, κατάφερε να διατηρήσει καθαρό το μυαλό του και κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, έφυγε νικητής απ'την κεντρική αρένα του Foro Italico επικρατώντας με 6-1, 3-6, 7-6(2) του τεράστιου Άντι Μάρει με τον Βρετανό να χάνει απίστευτη ευκαιρία να είναι εκείνος ο τενίστας που θα βάλει τέλος στο αήττητο σερί του Τζόκοβιτς, αδυνατώντας να σερβίρει στο 5-4 του καθοριστικού σετ για τη νίκη, υποπίπτοντας σε ορισμένα αδικαιολόγητα λάθη...

Ότι κι αν γράψουμε γι'αυτό το παιχνίδι και για την στόφα πρωταθλητή που χαρακτηρίζει κάθε βήμα του Νόβακ Τζόκοβιτς φέτος, θα είναι λίγο...

Οι 10,000 θεατές στις κερκίδες του Campo Centrale έζησαν τρεις από τις πιο διασκεδαστικές, γεμάτες ποιοτικό τένις, ώρες της τενιστικής τους ζωής και χάρισαν με τη σειρά τους ένα μοναδικό χειροκρότημα και στους δύο πραγματικούς... gladiators.

Οι δυο σπουδαίοι τενίστεςι έδωσαν και τη ψυχή τους μέσα στο court, σκορπώντας ρίγη τενιστικής χαράς σε όσους το παρακολούθησαν με τον Τζόκοβιτς να αποδεικνύεται ελάχιστα πιο αποτελεσματικός, φρέσκος και με διαύγεια στις επιλογές του, φεύγοντας θριαμβευτής από το γήπεδο αλλά και σίγουρα προβληματισμένος καθώς, σύμφωνα με τον κάκιστο προγραμματισμό των Ρωμαίων, θα αναγκαστεί να μπει ξανά στο court μετά από 17 ώρες και μάλιστα να αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή της διοργάνωσης και κορυφαίο χωματά όλων των εποχών, Ράφαελ Ναδάλ στον μεγάλο Κυριακάτικο τελικό (17:15GR-Νοvasports).

Κι όμως, το ξεκίνημα του αγώνα δεν προμήνυε το τι επικό θα ακολουθούσε...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε με τον γνωστό αέρα του νικητή και με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" το εναρκτήριο σετ 6-1, χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό.... ούτε ο Μάρει!

Κι ενώ όλοι περίμεναν έναν ακόμη περίπατο του Σέρβου, ο Μάρει δεν άργησε να βάλει σε λειτουργία το λαμπρό του μυαλό και με μια σπουδαία τακτική που περιελάμβανε mixed game με σταθερές και βαθιές μπάλες και στις δύο πλευρές αλλά και άρτια εκτελεσμένα drop shots, έβγαλε απ'την τροχιά του το Σέρβικο τένις με τον Τζόκοβιτς να μοιάζει λίγο χαμένος μέσα στο court. Αποτέλεσμα όλων αυτών, το πολυπόθητο break για το Μάρει στο 6ο game (4-2) του 2ου σετ με το οποίο ο Σκωτσέζος ισοφάρισε τον ημιτελικό και τον έστειλε στο καθοριστικό σετ...

Εκεί γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνικών, με τους δύο σπουδαίους αθλητές να αψηφούν τους νόμους της φυσικής και να παίζουν μεγάλο τένις, παρά την κούραση.

Ο Τζόκοβιτς τράβηξε πρώτος σκανδάλη κάνοντας το break στο 3ο game (2-1) όμως ο Μάρει δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα εκπληκτικό 15λεπτο, πήρε τέσσερα συνεχόμενα games, με δύο breaks και το προβάδισμα με 4-3! Ο Νόλε απάντησε άμεσα 4-4 όμως και πάλι ο Σκωτσέζος με επικές, χωρίς υπερβολή, επιστροφές έκανε το 5-4 και πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για τη νίκη.

Εκεί έδειξε ανήμπορος να διαχειριστεί την πίεση και παρόλο που ο Τζόκοβιτς έδειχνε να μην έχει σταγόνα στο ρεζερβουάρ, κατάφερε με δικά του λάθη να επαναφέρει τον Σέρβο στο ματς και φυσικά εκείνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Μετά την ισοφάριση του Τζόκοβιτς σε 5-5, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο tie break εκεί όπου ο εκπληκτικός Σέρβος έδειξε ποιός είναι το πραγματικό αφεντικό στο ματς και με ορισμένους εντυπωσιακούς και... αντρίκιους πόντους, έφτασε στη τεράστια νίκη μετά από 3 ώρες τενιστικού υπερθεάματος!

Τα στατιστικά του αγώνα
djokovic-murray-stats11.jpg

Σάββατο 14/05: Ημιτελικά Rome Masters
1-Nadal (Spain) beat 16-Gasquet (France) 7-5 6-1
2-Djokovic (Serbia) beat 4-Murray (Great Britain) 6-1 3-6 7-6(2)

ROME MASTERS DRAW
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger