djokovic-madrid11-4_408.jpg
08.05.11 Παίζοντας τένις από άλλον πλανήτη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς υποχρέωσε τον Ράφαελ Ναδάλ να του υποκλιθεί και μάλιστα μέσα στο βασίλειο του Ισπανού. Ο απίστευτος Σέρβος νίκησε πανάξια το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε τον τίτλο του Madrid Open και έβαλε πλώρη για το Roland Garros και τo θρόνο της ATP!

Όποιος πίστευε ότι το εκπληκτικό σερί του Νόβακ Τζόκοβιτς στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς θα τελείωνε από τη ρακέτα του Βασιλιά του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ, έκανε μεγάλο λάθος και υπολόγιζε χωρίς τον... "εξωγήινο" Σερβο!

Ο συγκλονιστικός Νόλε ταπείνωσε τον Ράφαελ Ναδάλ μέσα στο σπίτι του και συνέχισε να γράφει τη δική του ιστορία στα courts, πετυχαίνοντας την 3η σερί νίκη επί του Νο1 της κατάταξης σε Masters τελικό μετά το Indian Wells και το Miami, πανηγυρίζοντας τον 6ο συνεχόμενο τίτλο του!!!

Παίζοντας εξαιρετικό τένις και κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις τον Ράφα να μοιάζει με απλό παίκτη της σειράς, ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 7-5, 6-4 του Ισπανού και συνέχισε την απίστευτη κούρσα προς την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, ψαλιδίζοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά απ'τον Ναδάλ (κοντά στους 1200 βαθμούς!).

Ήταν δίχως αμφιβολία ο καλύτερος χωμάτινος Τζόκοβιτς που έχει εμφανιστεί ποτέ και άλλωστε αυτό όφειλε να κάνει για να κερδίσει τον Ναδάλ στην επιφάνειά του.

Ο Σέρβος είχε όλο το πακέτο και η αγωνιστική-πνευματική διαφορά που τον χώριζε απ'τον Ναδάλ, ήταν χαώδης...

Ήταν ελάχιστες στιγμές που ο Ισπανός θύμισε τον τενίστα που έχει γράψει χρυσές σελίδες στη βίβλο του παγκοσμίου τένις στη συγκεκριμένη επιφάνεια, παίζοντας κυρίως με αμυντικούς προσανατολισμούς και χωρίς απαντήσεις στα παντοδύναμα όπλα του Τζόκοβιτς και δεν ήταν τόσο που ο Ναδάλ δεν ήταν καλός, όσο ο Σέρβος τον έκανε να φαίνεται κακό...

Ο Νόλε ήταν παντού μέσα στο court, παίζοντας συγκεντρωμένα καθόλη τη διάρκεια του τελικού, με συνεχές τρέξιμο, σπουδαίο forehand  και ένα εκπληκτικό backhand το οποίο ήταν και το χτύπημα που έπληξε πιο πολύ τον Ναδάλ.

Αντίθετα, ο Ισπανός έπαιζε πολύ πιο πίσω από τη βασική γραμμή, έχοντας κυρίως κοντές μπάλες που επέτρεπαν στον Τζόκοβιτς να επιτεθεί, ενώ το backhand του Ναδάλ ήταν ο αδύναμος κρίκος για τον αριστερόχειρα άσο ο οποίος, δίχως αμφιβολία, ήταν πολύ μακριά απ'τον καλό του εαυτό.

Ο Ναδάλ για το μόνο που μπορεί να υπερηφανεύεται από τον τελικό, ήταν ο εκπληκτικός πόντος που πέτυχε στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν "κρέμασε" τον Τζόκοβιτς με μια απίστευτη μπάλα ανάμεσα απ'τα πόδια. Το γνωστό tweener, σήματα κατατεθέν του Ρότζερ Φέντερερ αλλά σε λόμπα!

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ναδάλ εδώ και δύο χρόνια στο χώμα και η πρώτη νίκη του Τζόκοβιτς επί του Ισπανού στην κόκκινη επιφάνεια μετά από 9 ήττες ενώ ο Σέρβος μείωσε σε 16-10 το μεταξύ τους σκορ.

Σύμφωνα με μη επαληθευμένους υπολογισμούς, αν ο Τζόκοβιτς κατακτήσει το τουρνουά της Ρώμης και ο Ναδάλ δεν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, ο Σέρβος θα ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και θα πάει στο Roland Garros ως Νο1 του ταμπλό!

Αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν στην ιστορία της ATP, μετά από αυτό του Τζον ΜακΕνρό με 42 σερί νίκες το 1984.

1ο ΣΕΤ
Ο Τζόκοβιτς μπήκε εντυπωσιακά στο "Ραφακρατούμενο" Manolo Santana και με δύο συνεχόμενα breaks στο 2ο (2-0) και 4ο game (4-0) του εναρκτήριου σετ, έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις που είχε το βράδυ της Κυριακής. Ένα, όμως, κακό service game του Σέρβου, έδωσε ελπίδες ανατροπής στον Ναδάλ με τον Ισπανό να μειώνει σε 4-1 και στη συνέχεια να μην επιτρέπει στον Τζόκοβιτς να σερβίρει πετυχημένα για το 1ο σετ στο 5-3, πετυχαίνοντας και δεύτερο break στο σερβίς του Νόλε.

Όμως, ο Τζόκοβιτς ήταν πολύ καλός για να χάσει και παίζοντας επιβλητικό τένις πέτυχε και νέο break στο 12ο game, κλείνοντας πανηγυρικά το εναρκτήριο σετ 7-5.

2ο ΣΕΤ
Η αντίδραση του Ναδάλ ήταν άμεση αλλά σύντομη... Ο 24χρονος από τη Μαγιόρκα ξεκίνησε με break το 2ο σετ (1-0) όμως το αδύναμο σερβίς του δεν άντεξε στις εκπληκτικές επιστροφές του Τζόκοβιτς με τον Σέρβο να κάνει το break back (1-1).

Τα service games του Νόλε ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση σε αντίθεση με αυτά του Ναδάλ που τα περισσότερα "μύριζαν" break...

Τελικά, το καθοριστικό break για τον Σέρβο ήρθε στο 10ο game, την ώρα που ο Ναδάλ σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ, με τον Τζόκοβιτς να αρπάζει κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, δίνοντας εντυπωσιακό τόνο στην ήδη τεράστια νίκη του.

15,000 Ισπανοί στις κερκίδες του Manolo Santana είχαν βυθιστεί στη σιωπή και αρκετοί εξ'αυτών χειροκροτούσαν αμήχανοι τον νέο και πανάξιο πρωταθλητή της Μαδρίτης, Νόβακ Τζόκοβιτς!

"Κακή τύχη σήμερα Ράφα για σένα. Πάντα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζω μαζί σου. Είσαι μεγάλος πρωταθλητής. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συντέλεσαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το τουρνουά. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ το τουρνουά βελτιώνεται. Ήταν ξεχωριστή εβδομάδα για μένα. Σας ευχαριστώ όλους" τόνισε ο Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια της απονομής.

Από την πλευρά του, ο Ράφαελ Ναδάλ, έδωσε συγχαρητήρια στον Σέρβο αντίπαλό του, χαρακτήριζοντας το τουρνουά που πραγματοποίησε, εκπληκτικό...

"Συγχαρητήρια σε σένα και την ομάδα σου. Αυτό που κάνετε φέτος είναι απίστευτο" πρόσθεσε ο Ναδάλ.

Ο απίστευτος tweener του Ναδάλ

Τα στατιστικά του αγώνα
djokovic-nadal-stats11-2.jpg


Κυριακή 08/05: Τελικός Madrid Open
2-Djokovic (Serbia) beat 1-Nadal (Spain) 7-5 6-4

MADRID OPEN DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger