federer-11_408.jpg
O Nόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Ράφαελ Ναδάλ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο ο Ρότζερ Φέντερερ προειδοποιεί και τους δύο διεκδικητές της κορυφής πως έχει ακόμα τη δίψα αλλά και την αγωνιστική αξία, ώστε να επιστρέψει στο θρόνο της ATP θέλοντας να καταρρίψει ένα από τα τελευταία ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας!

Ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς του τένις, Ρότζερ Φέντερερ αρνείται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα πατήσει ξανά την κορυφή της ATP και από τη Ρώμη όπου βρίσκεται για το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Roland Garros, έστειλε απειλητικό μήνυμα σε Τζόκοβιτς και Ναδάλ!

Ο κορυφαίος τενίστας που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, σε μια έκρηξη αυτοπεποίθησης και σιγουριάς, δήλωσε έτοιμος να προκαλέσει τους νεότερούς του ανταγωνιστές έχοντας τη γνωστή άγνοια κινδύνου που τον χαρακτηρίζει σε κάθε πρόκληση της καριέρας του, την ίδια ώρα που ο Τζόκοβιτς μοιάζει στην κυριολεξία ανίκητος και ο Ναδάλ σαν πληγωμένο θηρίο έτοιμο να ξεσπάσει στην αγαπημένη του επιφάνεια...

Όντας στη σκιά του Ράφαελ Ναδάλ τους τελευταίους 12 μήνες, ο Φέντερερ βλέπει τον Τζόκοβιτς να τον αντικαθιστά στο επικό rivalry με τον Ισπανό αντιζηλό του και είναι αποφασισμένος να εξαπολύσει την τελική του αντεπίθεση για τον έναν και μοναδικό στόχο που του έχει απομείνει: την επιστροφή στο Νο1 του κόσμου!

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα να επιστρέψω στην κορυφή της κατάταξης. Το είχα επισημάνει μετά το Wimbledon πέρυσι. Είναι υπαρκτός και πιθανός στόχος. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω αν κερδίσω ένα από τα Grand Slams που απομένουν" δήλωσε ο 29χρονος Ελβετός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν την αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στον Τσονγκά για το 2ο γύρο του Ρωμαϊκού Masters.

Ο Τζόκοβιτς μπορεί να γίνει ο πρώτος τενίστας εκτός των Φέντερερ και Ναδάλ που θα σκαρφαλώσει στην κορυφή των rankings από το 2004, εφόσον κατακτήσει τη Ρώμη και ο υπερασπιστής Ναδάλ αποκλειστεί πριν τα ημιτελικά, όμως ο Φέντερερ παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να τους ανταγωνιστεί.

"Και ο Νόβακ και ο Ράφα παίζουν καλύτερα από εμένα όμως είμαι πολύ κοντά από το να κερδίσω αυτά τα τουρνουά. Νιώθω ότι παίζω καλά. Εκτός από τον Νόβακ που δεν έχει χάσει ακόμη, δεν έχει αλλάξει κάτι στο παιχνίδι. Όλοι μπορούν να παίξουν καλά σε όλες τις επιφάνειες πλέον.

Ο Φέντερερ δήλωσε λίγο έκπληκτος από τη νίκη του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ και μάλιστα στα δύο σετ μέσα στη Μαδρίτη, όμως πιστεύει ότι ο Σέρβος θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο στη Ρώμη και στο Παρίσι.

"Ήταν έκπληξη για μένα να βλέπω τον Ράφα να χάνει στο χώμα, ομως ήταν απλά ένα τουρνουά. Είναι ένα γρήγορο court οπότε ο Νόβακ έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τον Ράφα" τόνισε ο Φέντερερ ενώ για την αλλαγή φρουράς σε Μαδρίτη και Ρώμη, πρόσθεσε: "Είναι καλύτερα έτσι. Δεν χρειάζεται να πας στο Γαλλικό Όπεν πλέον από υψόμετρο. Η Ρώμη είναι πιο κοινή με το Παρίσι απ'ότι η Μαδρίτη οπότε είναι πιο εύκολο να προσαρμοστείς εκεί".

Ο Φέντερερ θέλει μόλις μια ακόμη εβδομάδα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για να ισοφαρίσει το ρεκόρ παραμονής του Πιτ Σάμπρας στην κορυφή των 286 εβδομάδων με τον Ελβετό να έχει 285 και να χάνει την ευκαιρία στο περσινό Γαλλικό Όπεν όταν γνώρισε την ήττα απ'τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ στα προημιτελικά, θέλοντας μια νίκη ακόμα για να εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο1, όμως ο Ράφαελ Ναδάλ που κατέκτησε τον τίτλο τον εκθρόνισε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger