nadal-madrid11-3_408.jpg
Με τσαμπουκά κι ανατροπή!
Ράφαελ Ναδάλ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ (ειδικά) στις χωμάτινες επιφάνειες και παρότι έμεινε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη με 2-1 σετ επί του Ελβετού, παίρνοντας το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Madrid Open.

Σε έναν νευρικό ημιτελικό που δεν δικαιολόγησε τη μεγάλη προσμονή, τόσο από πλευρά ποιότητας όσο και αγωνίας, ο Ράφαελ Ναδάλ δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του πολύ σκληρού για να πεθάνει Ρότζερ Φέντερερ, μένοντας στο παιχνίδι της υπεράσπισης του τίτλου στην πατρίδα του.

Ο κορυφαίος χωμάτινος τενίστας όλων των εποχών, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα απ'το επιθετικό παιχνίδι του Φέντερερ στο εναρκτήριο σετ, όμως όταν το ματς πήγε στη δύναμη και στην αντοχή, δεν είχε αντίπαλο και έφτασε τελικά στο 5-7, 6-1, 6-3 κλείνοντας θέση στον 4ο τελικό της καριέρας του στη Μαδρίτη.

Στον Κυριακάτικο τελικό (19:30-Novasports4), ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον νικητή της δεύτερης ημιτελικής αναμέτρησης Τζόκοβιτς-Μπελούτσι (20:30GR).

Ο Ρότζερ Φέντερερ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο 1ο σετ "κοιμίζοντας τον αντίπαλό του με τις εναλλαγές ρυθμού, ωστόσο στη συνέχεια λίγο η κούραση λίγο η σπουδαία αγωνιστική αντίδραση του Ναδάλ, έφεραν την ήττα για τον πάλαι ποτέ Βασιλιά της ATP ο οποίος αποδείχθηκε και λίγο αναποτελεσματικός έχοντας ευκαιρίες για κάτι παραπάνω στο ματς, χωρίς όμως να τις εκμεταλλευτεί.

Ο Ναδάλ δεν πραγματοποίησε και την καλύτερή του εμφάνιση καθώς θα μπορούσε να παίξει περισσότερο επιθετικά, ωστόσο έδειξε τα γνωστά μαχητικά χαρακτηριστικά, πανηγυρίζοντας θερμά την προκρισή του στον τελικό μαζί με τους εκστασιασμένους συμπατριώτες του.

1ο ΣΕΤ
Το 1ο σετ ήταν ιδαίτερα νευρικό με λάθη και βιαστικές επιλογές κι απ'τους δύο τενίστες και ειδικά απ'τον Φέντερερ. Ο Ελβετός προσπαθούσε να παίξει σύντομα ράλι όμως στο ξεκίνημα του σετ έμοιαζε "χαμένος" με αποτέλεσμα ο Ράφα να πάρει προβάδισμα με break στο 1ο game (1-0). Σιγά-σιγά όμως, ο Φέντερερ βρήκε τον τρόπο ώστε να μην επιτρέψει στον Ναδάλ να διατηρήσει το ρυθμό του και παίζοντας πανέξυπνα με slice, serve&volley και drop shots, άλλαζε συνέχεια τον ήδη αργό ρυθμό του ματς.
Έτσι, εκεί όπου όλοι είχαν "ξεγραμμένο" τον Φέντερερ, εκείνος αθόρυβα πήρε πίσω το break στο 8ο game (4-4) και αφού έσωσε τρία συνεχόμενα break points του Ναδάλ (5-5 0/40), χτύπησε σαν την κόμπρα τον αντίπαλό του και στην πρώτη του ευκαιρία για set point, κατέκτησε το εναρκτήριο σετ 7-5 πετυχαίνοντας το δεύτερο break του στο σετ.
Το Manolo Santana είχε βυθιστεί στη σιωπή και όλοι περίμεναν με ανυπομονησία την αντίδραση του Ναδάλ...
2ο ΣΕΤ
Αυτή δεν άργησε να έρθει αφού από το ξεκίνημα του 2ου σετ, ο 24χρονος Ισπανός έβαλε σε πλήρη λειτουργία όλα τα δυνατά χαρακτηριστικά του και πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό σετ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φέντερερ.
Ο Ράφα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στα ράλι, κάτι που δεν έκανε καθόλου στο εναρκτήριο σετ, κατέφερε να πετύχει δύο συνεχόμενα breaks στο 1ο (1-0) και το 3ο game (3-0) του σετ, φτάνοντας τελικά εύκολα στο 6-1 με ένα ακόμη break στο τέλος του σετ. Ο Ναδάλ στο 2ο σετ είχε μόλις 3 αβίαστα λάθη και ο κουρασμένος Φέντερερ 0/4 break points έχοντας πολύ χειρότερα ποσοστά κερδισμένων πόντων από το σερβίς.

3ο ΣΕΤ
Μετά την ισοφάριση και παρά την κούραση, ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε την ύστατη προσπάθεια στο ξεκίνημα του καθοριστικού σετ, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη νέα ευκαιρία για break στο 1-1 /ad το οποίο πλήρωσε λίγο αργότερα με τον Ναδάλ να πετυχαίνει το καθοριστικό break στο 4ο game, παίρνοντας προβάδισμα 3-1.

Η μικρή δόση αγωνίας που όλος ο κόσμος ζητούσε, ήρθε την στιγμή που ο Ναδάλ σέρβιρε για να πάρει τη νίκη στο 5-3. Στο 9ο, λοιπόν, game του καθοριστικού σετ, ο Φέντερερ προσπάθησε να πάρει πίσω το break και είχε μάλιστα μια ευκαιρία η οποία πέρασε επίσης ανεκμετάλλευτη.

Δύο πολύ καλά σερβίς στη συνέχεια για τον Ναδάλ του έδωσαν το "τρίποντο" και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης!

Αυτή ήταν η 37η συνεχόμενη νίκη του Ναδάλ στο χώμα και η 16η επί του Φέντερερ σε σύνολο 24 "αιώνιων" αναμετρήσεων (16-8).

Τα στατιστικά του αγώνα
nadal-federer-stats11-1.jpg

Σάββατο 07/05: Ημιτελικοί Madrid Open
2-Djokovic (Serbia) beat Bellucci (Brazil) 4-6 6-4 6-1
1-Nadal (Spain) beat 3-Federer (Switzerland) 5-7 6-1 6-3

MADRID OPEN DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger