djokovic-rome11-4_408.jpg
Για 4η φορά φέτος και για δεύτερη συνεχόμενη και μάλιστα πάνω στο αγαπημένο του χώμα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ράφαελ Ναδάλ και πάλι χωρίς να χάσει σετ (!!!), συνεχίζοντας την επική του κούρσα στη φετινή σεζόν! Ο εκπληκτικός Σέρβος κατέκτησε το Rome Masters και πανηγύρισε τον 7ο συνεχόμενο τίτλου του μέσα στο 2011!!!

Ακόμα και ο Όμηρος θα ζήλευε το έπος του Νόβακ Τζόκοβιτς στο φετινό tour της ATP...
Ο εκτός πραγματικότητας Σέρβος σημείωσε την 39η συνεχόμενη νίκη του από τον περασμένο Δεκέμβρη και ίσως πιο σημαντική, αφού λίγες μόλις ώρες μετά τον εξαντλητικό ημιτελικό του κόντρα στον Άντι Μάρει, νίκησε και πάλι τον Ράφαελ Ναδάλ, αυτή τη φορά σε αργό χωμάτινο court, εξαφανίζοντας κάθε αμφιβολία για το ποιός είναι ο καλύτερος τενίστας αυτή τη στιγμή στον κόσμο και στο χώμα!
Ο Τζόκοβιτς συνεχίζοντας να παίζει τένις από άλλον πλανήτη, επικράτησε με 6-4, 6-4 του επίσης εξαιρετικού, στο 1ο σετ, Ράφαελ Ναδάλ και πλέον βάζει πλώρη για τον τίτλο στο Roland Garros τον οποίον θέλει να συνδυάσει με την άνοδο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!
Ο Τζόκοβιτς με τον τίτλο στη Ρώμη και τους 1000 βαθμούς, θα μειώσει τη διαφορά του στους 405 βαθμούς απ'τον 1ο της βαθμολογίας Ράφαελ Ναδάλ και ακόμα κι αν ο Ισπανός υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν, ο Σέρβος θα ανέβει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης αρκεί να αγωνιστεί στον τελικό!

Παράλληλα είναι κοντά να ισοφαρίσει και το απίστευτο ρεκόρ του Γκιγιέρμο Βίγιας με τους 46 συνεχόμενους νικηφόρους αγώνες από το 1977 κάτι που θα πετύχει αν κατακτήσει το Roland Garros!

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο 23χρονος Σέρβος σου έδινε την εντύπωση πως αιρούταν πάνω στο court και ακόμα και ο σπουδαίος Ναδάλ έμοιαζε απέναντί του απλά με... δεύτερος!

Ο 24χρονος Ισπανός ο οποίος απώλεσε και δεύτερο συνεχόμενο τίτλο μετά από αυτόν στη Μαδρίτη, έπαιξε πολύ καλύτερα απ'ότι στον τελικό του γρήγορου κεντρικού court στο Magic Box, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να πάρει έστω ένα σετ από τον ιπτάμενο Τζόκοβιτς.

Με πολύ βελτιωμένο backhand και με βαθιές μπάλες γεμάτες σπιν, ο Ράφα προσπάθησε να περιορίσει τις επιθετικές ορέξεις του Τζόκοβιτς ενώ στο 2ο σετ, βλέποντας ότι δεν έχει αποτέλεσμα να παίζει στα ίσια τον ανίκητο αντίπαλό του, επιστρέτευσε ακόμα και λόμπες (!) θέλοντας να καταστρέψει τον ρυθμό του αγώνα, κάτι που εν μέρη κατάφερε, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τέλος.

Οι πιο "φωνακλάδες" Σέρβοι είχαν δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα στις κερκίδες και ο αγαπημένος τους Νόλε δεν τους άφησε απογοητευμένους, σηκώνοντας μια ακόμη κούπα τη φετινή χρονιά, συνεχίζοντας το κτίσιμο της Σέρβικης Αυτοκρατορίας στο ανδρικό tour.

Στο εναρκτήριο σετ οι δύο φιναλίστ έπαιξαν τένις από άλλον πλανήτη, ανταλλάζοντας σπουδαίες μπάλες και προσφέροντας μαγευτικό θέαμα στους 10,000 θεατές στο Campo Centrale του Foro Italico.

Ο Ναδάλ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court στα πρώτα games του τελικού ο οποίος ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση απ'την προγραμματισμένη ώρα, λόγω της βροχής, ευνοώντας τον Τζόκοβιτς που είχε λίγες ακόμη ώρες να "ξεχάσει" τον Σαββατιάτικο ημιτελικό με τον Μάρει.

Όσο όμως περνούσε η ώρα και ο Σέρβος ζεσταινόταν, τόσο πιο πολύ προσπάθεια χρειαζόταν από τον Ναδάλ για να παραμείνει στα ράλι. Ο Σέρβος ανέβασε απότομα ταχύτητα και πέτυχε πρώτος το break στο 8ο game (5-3). Ο Ισπανός δεν του επέτρεψε να σερβίρει για να πάρει το 1ο σετ μειώνοντας σε 5-4 με break back, όμως ο Νόλε ήταν πολύ καλός και με νέο break έκανε το 6-4 σε 55 μαγικά και πολύ αμφίρροπα λεπτά.

Στο 2ο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς και βασικός υπαίτιος ήταν ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος κατάλαβε ότι ήταν ανούσιο να προσπαθεί να χτυπήσει τον Τζόκοβιτς παίζοντας στα ίσια τον Σέρβο από τη βασική γραμμή και προσπάθησε να αλλάζει ρυθμό, κυρίως με κάτι λόμπες που παρέπεμπαν σε... τζούνιορ.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε με break στο 2ο game (2-0) όμως και πάλι ο Ναδάλ κατάφερε να κρατήσει κοντά στο σκορ τον αντίπαλό του, μειώνοντας αμέσως σε 2-1. Προς το τέλος του σετ το παιχνίδι αγρίεψε και πάλι με τον Τζόκοβιτς να κρατάει το καλύτερο για το τέλος, πετυχαίνοντας το καθοριστικό break στο τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, game της αναμέτρησης!


Τα στατιστικά του αγώνα
djokovic-nadal-stats11-3.jpg

Κυριακή 15/05: Τελικός Rome Masters
2-Djokovic (Serbia) beat 1-Nadal (Spain) 6-4 6-4

ROME MASTERS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger