Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-3 (videos+pics)
Κυπελλούχος Ελλάδας εννέα χρόνια μετά την προηγούμενη φορά η ΑΕΚ χάρη στα γκολ των Λυμπερόπουλου, Μπαχά και Καφέ (3-0). Ενωσίτικο ξέσπασμα και λήξη-παρωδία με εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και επίθεση στους παίκτες του Ατρομήτου.

Η εικόνα του αγώνα Σε ένα παιχνίδι πολύ χαμηλού τέμπου και κακής ποδοσφαιρικής ποιότητας ήταν φυσικό οι μικρές λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Οι δύο προπονητές δεν εξέπληξαν με τις επιλογές τους ωε προς τη διάταξη (υπήρξαν μόνο μικρές εκπλήξεις στα πρόσωπα) με συνέπεια οι ομάδες τους να παρουσιαστούν μάλλον προβλέψιμες.
Mετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο, κατά το οποίο ο Ατρόμητος λειτούργησε καλύτερα, η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά καθώς ο ρόμβος του Χιμένεθ δεν είχε την εφαρμογή που θα περίμενε ο Ισπανός τεχνικός. Μοιραία λοιπόν η μοναδική καλή φάση προήλθε από τη δημιουργική αίσθηση του παιχνιδιού από τον Σκόκο και τηβν εκτελεστική δεινότητα του Λυμπερόπουλου ο οποίος στο 28' άνοιξε το σκορ στο 28' ευρισκόμενος ξεκάθαρα σε θέση οφ-σάιντ.
Πέραν τούτου, ουδέν στο πρώτο ημίχρονο. Η απώλεια του Σκόκο που αποχώρησε τραυματίας στέρησε από την ΑΕΚ ίσως τον πιο ποιοτικό παίκτη της ενώ την ίδια ώρα ο εκνευρισμός στο στρατόπεδο του Ατρομήτου περίσσευε. Μόνο από λάθη του αντιπάλου έγιναν όσο έγιναν) απειλητικοί οι Περιστεριώτες. Ηταν φανερό όμως ότι δεν είχαν μπει στο πνεύμα του ματς.
Το παιχνίδι, επιτέλους, απέκτησε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι η πίεση του Ατρομήτου που μπήκε πιο αποφασισμένος στο γήπεδο, κάτι η θέληση της ΑΕΚ να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, στην αναμέτρηση μπήκε δύναμη, πάθος αλλά και ευκαιρίες. Οι τυπικά γηπεδούχοι, χωρίς να αλλάξουν κάτι στη διάταξή τους, απείλησαν άμεσα αλλά η φανερή αδυναμία τους στην τελική προσπάθεια τους στέρησε το γκολ. Από την πλευρά της η ΑΕΚ είχε την πολύ καλή στιγμή με την κεφαλιά του Δέλλα που έβγαλε ο Ιτάνζ (και το δοκάρι), δεν έπειθε όμως με την εικόνα της. Ισως γι' αυτό ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον αρνητικό Μπλάνκο με τον έμπειρο Καφέ.
Mπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την παρουσία του Μπρίτο. Ο Βραζιλιάνος προσπάθησε πράγματι αλλά η άμυνα της ΑΕΚ διάβασε καλά το παιχνίδι του και δεν απειλήθηκε. Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά στο 78' όταν ο Μπαχά επωφελήθηκε από το κατά λάθος γύρισμα του Καφέ και έγραψε το 2-0 από κοντά.
Από εκεί και πέρα η Ενωση δεν θα μπορούσε να απωλέσει τον τίτλο. Η εμπειρία των παικτών της, η δίψα του κόσμου της, η μεγάλη προσμονή για μία κούπα έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της. Οταν μάλιστα ο Καφές έγραψε το 3-0 δόθηκε και πανηγυρική διάσταση στην επιτυχία των Ενωσιτών.
Το κλειδί του αγώνα
H ευστοχία της ΑΕΚ στην τελική προσπάθεια, η μεγάλη πείρα των παικτών της και η διαφορά δυναμικότητας ήταν τα στοιχεία που σφράγισαν τη μοίρα της αναμέτρησης.
ΜVP
Mία ιστορική αδικία αποκαταστάθηκε. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος επιτέλους, έβαλε έναν τίτλο στη συλλογή του. Εκανε μάλιστα ότι μπορούσε για να βγει η ΑΕΚ νικήτρια πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ και αναστατώνοντας την αντίπαλη άμυνα.
Ο αδύναμος κρίκος
Tα όσα τραγελαφικά έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν τιμούν ούτε τις δύο ομάδες, ούτε το ποδόσφαιρό μας. Επεισόδια, ακραία βία, επιθετικότητα άνευ λόγου και αιτίας. Τελικά έχουμε μάλλον το ποδόσφαιρο που μας αξίζει.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger