nadal-london10-4_408.jpg
Ο Ράφαελ Ναδάλ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής του GroupA στο ATP World Tour Finals. Ο κορυφαίος τενίστας για το 2010, νίκησε πιο εύκολα απ'ότι θα περίμενε κανείς τον Νόβακ Τζόκοβιτς, διπλασίασε τις νίκες του στο θεσμό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ένας απ'τους τέσσερις ημιφιναλίστ της διοργάνωσης.

O Ράφαελ Ναδάλ είναι και πάλι εδώ...

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα που ακολούθησε το έπος της Νέας Υόρκης, ο 24χρονος "ταυρομάχος" απ'τη Μαγιόρκα, έχει βάλει και πάλι στο φουλ τις μηχανές και μοιάζει έτοιμος να προσθέσει και τον τελευταίο μεγάλο τίτλο που λείπει απ'την τροπαιοθήκη του.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και δυο φορές ημιφιναλίστ στο Masters Cup (2006-07), αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μετά από ένα 1ο σετ για πολύ γερά νεύρα, επικράτησε μάλλον εύκολα του Σέρβου με 7-5, 6-2 πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στη φετινή διοργάνωση.

Την Παρασκευή για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου, ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Τόμας Μπέρντιχ ο οποίος κέρδισε νωρίτερα τον Άντι Ρόντικ με 7-5, 6-3, μπαίνοντας στο παιχνίδι της διεκδίκησης ενός εισιτήριο για τα ημιτελικά ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει μόνο νίκη κόντρα στον σχεδόν... αδιάφορο Άντι Ρόντικ για να ελπίζει στην πρόκριση.

Την Πέμπτη θα γνωρίζουμε τους δύο πρώτους ημιφιναλίστ του Masters Cup απ'το GroupB απ'τις αναμετρήσεις Φέντερερ-Σόντερλινγκ και Μάρει-Φερέρ. Ο Ελβετός πιθανότατα θα τερματίσει στην 1η θέση του δεύτερου ομίλου ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Ράφαελ Ναδάλ στον πρώτο όμιλο, οπότε μάλλον θα αποφευχθεί μια ενδεχόμενη μάχη "τιτάνων" στους "4".

Στο αγωνιστικό κομμάτι της σπουδαίας αναμέτρησης, ο αγώνας δεν εξελίχθηκε ακριβώς σε ντέρμπι όπως αναμενόταν, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να τα "παρατάει" μετά την απώλεια του 1ου σετ.

Ο Ναδάλ βρέθηκε σε καλύτερη μέρα γενικά και παρόλο που το ποσοστό ευστοχίας του 1ου σερβίς με τα βίας ξεπερνούσε το 50%, δέχθηκε μόνο ένα break το οποίο όμως δεν του στοίχισε φεύγοντας απ'το κεντρικό court με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς απώλειες σετ που ήταν και το ζητούμενο.

Ο Νόλε φαινόταν να αντιμετωπίζει ένα μόνιμο πρόβλημα με τον φακό του δεξιού του ματιού, το οποίο όσο περνούσε η ώρα τον εκνεύριζε πολύ με αποκορύφωμα το ξεκίνημα του 2ου σετ όπου ο Σέρβος δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του, παραδίδοντας ουσιαστικά τα όπλα χωρίς μάχη.

Στο ξεκίνημα του ματς οι δύο άνδρες αντάλλαξαν από ένα break, αρχικά ο Ναδάλ (3-2) και στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς, όμως ο Ισπανός ήταν εκείνος που έδειχνε πιο ικανός για τη ζημιά. Ο Ράφα πέτυχε τελικά το πολυπόθητο break στο 11ο game (6-5) και αφού έσωσε τρία break points του αντιπάλου του στη συνέχεια, έφτασε στο 7-5 μετά από 1 ώρα και 16 λεπτά.

Το 2ο σετ, ειδικά απ'τη στιγμή που ο Ναδάλ ξεκίνησε με break (1-0), εξελίχθηκε σε περίπατο για τον αριστερόχειρα πρωταθλητή ο οποίος με ένα ακόμη break στη συνέχεια (4-0) επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στο ματς, φτάνοντας στην τελική επικράτηση μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά.

Στο 2ο σετ όπου είχε διάρκεια 35 λεπτά, ο Ναδάλ υπέπεσε σε μόλις ένα αβίαστο λάθος, χάνοντας μόλις έξι πόντους στο σερβίς του.

Τετάρτη 24/11: 2η αγωνιστική GroupA
1-Nadal (Spain) beat 3-Djokovic (Serbia) 7-5 6-2
6-Berdych (Cz.Republic) beat 8-Roddick (U.S.) 7-5 6-3

Πέμπτη 25/11: 3η αγωνιστική GroupB
16:00 2-Federer (Switzerland) vs 5-Soderling (Sweden)
22:00 5-Murray (G.Britain) vs 7-Ferrer (Spain)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger