ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ,ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α Ε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ,ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ,ΝΟΜΟΣ,ΟΛΟΥΣ,apolymenoi,ktimatologio a e apaitoume,efarmosthei,nomos,olous
Πισίνες, βίλες και τινά πολύτιµα αγαθά "τρέµετε"!
Τους τελευταίους µήνες σχεδόν κάθε αναφορά στην Google και δη στην εφαρµογή των Google Maps από τα "κεντρικά" Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης [βλέπε τηλεοπτικά κανάλια, εφηµερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, ραδιοφωνικούς σταθµούς] σχετιζόταν µε πισίνες και βίλες που βρίσκονται διάσπαρτες σε ολόκληρη τη χώρα και δεν έχουν δηλωθεί στις αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονοµικών. Αφού, δεν έλειψαν ορισµένοι που θεωρούσαν πως η Google αποτελούσε όχι µόνο προέκταση του εγχώριου κρατικού µηχανισµού, αλλά και δηµιούργηµά του! Φαίνεται, λοιπόν, πως οι αρµόδιες κρατικές υπηρεσίες "ζήλεψαν" την ποιότητα, την ευκρίνεια, την ακρίβεια και την ευκολία που προσφέρουν τα Google Maps και θεώρησαν σκόπιµο να προσθέσουν τη δική τους, ξεχωριστή πινελιά.
Έτσι, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής ανέπτυξε και προσφέρει µια νέα διαδικτυακή υπηρεσία gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx] µέσω της Κτηµατολόγιο ΑΕ. Πρόκειται για υψηλής ανάλυσης αεροφωτογραφίες ολόκληρης της χώρας, µια πρωτότυπη -για τα ελληνικά επίπεδα- διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα περιήγησης σε χαρτογραφικό υλικό της πατρίδας µας. Είναι το αποτέλεσµα πολλαπλών λήψεων από αεροπλάνο και δορυφόρο [ορθοφωτογραφίες], που έγιναν κατά το χρονικό διάστηµα 2007 έως 2009. Βέβαια, έχουν εξαιρεθεί κάποιες παραµεθόριες περιοχές, καθώς και ορισµένες διαβαθµισµένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν ανάλογοι περιορισµοί και απαγορεύσεις, όπως λ.χ. στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Η χωρική ανάλυση των εικόνων είναι 20 εκατοστά για τις αστικές περιοχές και 50 εκατοστά για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Θεωρείται, δε, πως οι εν λόγω ορθοφωτογραφίες αποτελούν ένα σύγχρονο χαρτογραφικό υλικό, µε τη µεγαλύτερη δυνατή ανάλυση.
Μάλιστα, σύµφωνα µε τα στελέχη της Κτηµατολόγιο ΑΕ, η υπηρεσία βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και σύντοµα θα αναβαθµιστεί µε επιπλέον δεδοµένα και λειτουργίες. Τέλος, σχεδιάζεται η περαιτέρω αξιοποίησή του για την παραγωγή νέων προϊόντων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger