Μπορεί να λέγονται smartphones αλλά τελικά δεν είναι και πολύ έξυπνα. Και αυτό γιατί με ελάχιστες γνώσεις και πολύ απλά βήματα μπορεί ο καθένας να υποκλέψει στοιχεία από τον οποιοδήποτε.

Ο βρετανός δημοσιογράφος Rory Cellan Jones σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ κατάφερε να αποδείξει πως smartphones όπως για παράδειγμα τα iPhones, που θεωρούνται το «απαύγασμα» της ασφάλειας δεδομένων μπορούν εύκολα να παραβιαστούν ακόμα και από τον πιο ερασιτέχνη χάκερ.

Έτσι λοιπόν ζήτησε από τον Tom Beal, διευθυντή μιας εταιρείας που προστατεύει smartphones «υψηλών» προσωπικοτήτων διεθνώς να χακάρει το iPhone 4 που χρησιμοποιεί.

Για να περάσει το πρώτο επίπεδο ασφαλείας, τον κωδικό πρόσβασης στην οθόνη, ο Beal επιστράτευσε ένα πασίγνωστο πρόγραμμα παραβίασης του iPhone που απαιτεί να πληκτρολογήσεις έναν συγκεκριμένο συνδυασμό αριθμών και κουμπιών.

Χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό γι’ αυτό και μπήκε μέσα στο iPhone. Σημειωτέον το ίδιο σύστημα ισχύεί και για όλα τα υπόλοιπα smartphones.

Ακόμα και αν δεν το είχε στα χέρια του, ο Beale αποκάλυψε πως μπορείς να το χακάρεις και να υποκλέψεις όποια πληροφορία θες, από μακριά.

Πώς; Φυσικά με δίκτυο  Wi Fi.

Όταν ένα smartphone ψάχνει για ανοιχτό σήμα στέλνει ένα αίτημα για δίκτυο. Έτσι ο χάκερ του προσφέρει το δίκτυο που έχει φτιάξει.

Όταν η συσκευή συνδεθεί, ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στο internet όπως συνήθως.

Από κει και πέρα τα πράγματα είναι πανεύκολα. Χωρίς να το ξέρει ο χρήστης, η κίνηση του γίνεται από το δίκτυο του χάκερ κι έτσι σε περίπτωση που συνδεθεί για παράδειγμα στο Facebook ο χάκερ μπορεί να του υποκλέψει όλες τις πληροφορίες από το προφίλ του.

Μάλιστα, στην παρουσίαση που έκανε ο Beal στο δημοσιογράφο του έδειξε πώς έστεθλε ένα SMS στη γυναίκα του που φαινότανε ότι εστάλη από τον ίδιο το δημοσιογράφο, ζητώντας της το PIN της πιστωτικής του κάρτας, επειδή «το είχε ξεχάσει!».

Για του λόγου το αληθές:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger