nadal-federer10-10_408.jpg
Σε ένα παιχνίδι που το μικρότερο ρόλο θα παίξει η επιταγή των 1,6εκ. δολαρίων και το μεγαλύτερο η προσωπική υπογραφή σε μια ακόμη χρυσή σελίδα στη βίβλο του παγκοσμίου τένις, οι δύο σπουδαιότεροι τενίστες... ever, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, αναμετρώνται στον σημερινό μεγάλο τελικό του World Tour Finals!

Δίχως αμφιβολία, το τενιστικό γεγονός της χρονιάς...

Τους περιμέναμε στις σκηνές των Grand Slams αλλά μια ο ένας (Ναδάλ Μελβούρνη), τρεις ο άλλος (Φέντερερ Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη) αποδείχθηκαν "αναξιόπιστοι" με το ραντεβού τους...

Κάλιο αργά παρά ποτέ, όμως και μάλιστα στην πιο θεαματική σκηνή του παγκοσμίου τένις.

Η επιβλητική Ο2 Arena του Λονδίνου, θα φορέσει τα... καλύτερά της σήμερα το απόγευμα (19:30GR-Novasports4, Live Streaming) για να υποδεχθεί τους δύο καλύτερους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος και δύο απ'τους σπουδαιότερους αθλητές σε όλο το εύρος του αθλητισμού.

Ναδάλ και Φέντερερ... Φέντερερ και Ναδάλ σε ένα απ'τα περισσότερο πολυαναμενόμενα ραντεβού σε μια εποχή όπου και οι δύο φαίνεται να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, το 2008 μας είχαν χαρίσει τον συγκλονιστικότερο τελικό στην ιστορία όλων των Grand Slams, όταν στον τελικό του Wimbledon ο Ναδάλ έβαλε τέλος στην 5ετη Αυτοκρατορία του Φέντερερ στο Λονδίνο σε ένα παιχνίδι που "ράγισαν καρδιές"! Δυόμιση χρόνια αργότερα, σε άλλη επιφάνεια, οι δύο τεράστιοι τενίστες υπόσχονται εξίσου μεγάλες συγκινήσεις...

Ο σημερινός τελικός θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο σε hard court από τον τελικό του Australian Open 2009, σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι των δύο "αιωνίων" το οποίο χαρακτηρίστηκε από το θέαμα υψηλού επιπέδου με νικητή και πάλι τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός έχει το πάνω χέρι και στις αναμετρήσεις καθώς σε σύνολο 21 αγώνων, μετράει 14 νίκες και 7 ήττες. Το σκορ σε hard court είναι 3-3...

"Η επιφάνεια δεν είναι αργή αλλά ούτε και γρήγορη. Όμως παίζω κόντρα σε τύπους που είναι πιο ειδικοί σε αυτή την επιφάνεια. Το είπα και πριν το τουρνουά ότι εδώ δεν έχεις περιθώριο να αμυνθείς. Ο μόνος τρόπος εδώ είναι η επίθεση. Μπορείς να παίξεις αμυντικά σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά αν δεν επιτεθείς, δεν έχεις τύχη" δήλωσε ο Ναδάλ δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει στον αποψινό τελικό κόντρα στον υπερ-επιθετικό Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ναδάλ θα έχει ένα υπαρκτό μειονέκτημα απέναντι στον Ελβετό και αυτό θα είναι η κούραση. Ο Ισπανός προέρχεται απ'τον εξαντλητικό δεύτερο ημιτελικό απέναντι στον Μάρει και ίσως για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, στο 3ο σετ έδειξε σημάδια κούρασης...

"Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο, πως θα νιώθω αύριο... Μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτή τη στιγμή είμαι πολύ κουρασμένος... Αυτή είναι η αλήθεια" τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Φέντερερ δήλωσε ανυπομόνος για το μεγάλο ραντεβού.

"Ανυπομονώ να αντιμετωπίσω τον Ναδάλ αύριο. Ποιός δεν θα ανυπομονούσε; Είναι πολύ ωραίο που τον αντιμετωπίζω στον τελικό του World Tour Finals για πρώτη φορά. Νομίζω είχαμε παίξει δύο φορές στα ημιτελικά. Θα είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό και για τους δυο μας" τόνισε ο Φέντερερ μετά τη ξεκούραστη νίκη επί του Τζόκοβιτς με 6-1, 6-4 στο δεύτερο ημιτελικό.

"Αυτά που έχει καταφέρει σε αυτή την ηλικία, είναι απίστευτα... Κατάφερε ήδη το career Grand Slam και κατέκτησε τρία συνεχόμενα. Είναι ένας εκπληκτικός τενίστας που απέδειξε σε όλους ότι μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Αυτοί που ακόμα τον αναφέρουν σαν χωματά, απλά δεν έχουν μεγάλη ιδέα από τένις" είπε χαρακτηριστικά ο 29χρονος Ελβετός κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων.

Όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσει, ο Φέντερερ ήταν ξεκάθαρος: "Θα παίξω επιθετικά. Θα επιτεθώ στο δεύτερο σερβίς του και θα δούμε πως θα πάει.."

Για το αν περιμένει έναν κουρασμένο Ναδάλ, ο Ελβετός ήταν κατηγορηματικός: "Δεν νομίζω να τον επηρεάσει τόσο πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Έχει τελειώσει εδώ και μερικές ώρες και ίσως βρίσκεται στο κρεβάτι τώρα, την ώρα που εγώ είμαι στη συνέντευξη Τύπου. Αυτό είναι το πλεονέκτημά του ότι έπαιξε νωρίτερα..."

Κυριακή 28/11: Τελικός ATP World Tour Finals
19:30GR 1-Nadal (Spain) vs 2-Federer (Switzerland)

ATP WORLD TOUR FINALS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger