federer-london10-5_408.jpg
Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του πολύ δύσκολου GroupB αναδείχθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος πήρε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals και αήτητος αλλά και χωρίς απώλειες σετ. Ο φορμαρισμένος Ελβετός νίκησε και τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ με 2-0 σετ και περιμένει μάλλον έναν εκ των Ναδάλ, Τζόκοβιτς στους "4".

Όσο περνάνε οι μέρες στο Λονδίνο, ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ολοένα και καλύτερος. Απέναντι σε έναν ψυχωμένο και αποφασισμένο Ρόμπιν Σόντερλινγκ, ο υπέρτατος Grand Slamer παρέδωσε μαθήματα απλότητας και αποτελεσματικότητας, πετυχαίνοντας την 3η συνεχόμενη νίκη του στη φάση των ομίλων και έγινε ο πρώτος χρονικά τενίστας που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στην 4αδα της διοργάνωσης.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε ορισμένα σπουδαία χτυπήματα και 1 ώρα και 28 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του 26χρονου Σουηδού με 7-6(5), 6-3 και πλέον θα περιμένει τον αντίπαλό του στην ημιτελική φάση ο οποίος θα είναι ο τενίστας που θα τερματίσει 2ος στο GroupA με πιθανότερο τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Φέντερερ, αφού κατέκτησε το αμφίρροπο και πολύ κλειστό 1ο σετ στη διαδικασία του tie break, όντως πιο αποτελεσματικός και με σερβίς... ανίκητο, στη συνέχεια δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επιβάλει το ρυθμό του και ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την απόδοσή του, κυριάρχησε στο 2ο σετ του Σόντερλινγκ φτάνοντας τελικά στη νίκη με τον Σουηδό να βγαίνει εκτός συνέχειας με δύο ήττες και μια νίκη στο ενεργητικό του (υπάρχει ένα ακραίο σενάριο για πρόκριση σε τριπλή ισοβαθμία).

Έτσι, ο Ελβετός Βασιλιάς βρίσκεται δύο νίκες μακριά απ'τον 5ο τίτλο Masters Cup της καριέρας του (2003, 2004, 2006, 2007) θέλοντας να ισοφαρίσει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας.

Αυτή ήταν η 15η νίκη του Φέντερερ σε σύνολο 16 αναμετρήσεων με τον Σόντερλινγκ (15-1), χτίζοντας ένα νέο σερί απέναντι στον Σουηδό μετά την ήττα του στο φετινό προημιτελικό γύρο του Roland Garros (έχει τρεις συνεχόμενες νίκες).

Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό και το χαρακτήρισε τα πολύ δυνατά και γρήγορα ράλι ανάμεσα στους δύο μονομάχους.

Ο Σόντερλινγκ κατάφερε στο 8ο game (4-4) του εναρκτήριου σετ να απαντήσει στο γρήγορο break του Φέντερερ (2-1) και τελικά το 1ο σετ κρίθηκε στο tie break, εκεί όπου ο Ελβετός ήταν ανώτερος κλείνοντας το σετ με μια εντυπωσιακή λόμπα μετά από 50 λεπτά.

"Eίναι το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο όταν αφήνεις μια τέτοια μπάλα έχοντας κλάσματα του δευτερολέπτου για να αποφασίσεις και τελικά πηγαίνει μέσα. Στάθηκα τυχερός σε αυτή τη λόμπα και γενικά έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι" τόνισε ο Φέντερερ.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ ο Σόντερλινγκ προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να πετύχει το break με το οποίο θα έπαιρνε προβάδισμα, ωστόσο ο Φέντερερ ήταν πολύ καλός για να νικηθεί και με ένα ακόμη break στο 8ο game (5-3), πιστοποίησε την ανωτερότητά του στο court και σφράγισε τη νίκη μετά από μιαμιση ώρα αγώνα στην φαντασμαγορική Ο2 Arena.

"Είμαι χαρούμενος που κατάφερα σήμερα να παίξω ένα καλό και σταθερό παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρισκόταν σε καλή φόρμα. Δεν ήθελα να μπω σε διαδικασίες υπολογισμών πριν το παιχνίδι. Ήθελα απλά να μπω μέσα και να παίξω όσο καλύτερα μπορούσα. Το να χάνεις δεν είναι ποτέ λύση για να κερδίσεις ένα τουρνουά. Γι'αυτό είμαι χαρούμενος που κέρδισα και τα τρία παιχνίδια μου στα δύο σετ, χωρίς να σπαταλήσω ενέργεια. Παίζω πολύ καλά και τώρα είμαι στα ημιτελικά" δήλωσε ο Φέντερερ στη συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι το χρηματικό έπαθλο του τενίστα που θα κατακτήσει το τουρνουά αήττητος, ανέρχεται στα 1,6εκ. δολάρια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger