federer-london10-8_408.jpg
Όχι, ο Βασιλιάς δεν έχει "πεθάνει"... Ο Ρότζερ Φέντερερ "ζει και βασιλεύει" και αποδεικνύει ότι, πέρα απ'την αδιαμφισβήτητη ποιότητα, υπάρχει και μεγάλη θέληση! Ο Ελβετός μαέστρος νίκησε 2-1 σετ τον "βαρύ" Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του World Tour Finals και πανηγύρισε το 5ο και πιο "γλυκό" Master Cup της βασιλικής καριέρας του!

Αυτός ο Ρότζερ Φέντερερ έχει να δώσει πολλά ακόμη στο άθλημα....

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και περιορίζοντας τον Ράφαελ Ναδάλ στο μέγιστο βαθμό, πέτυχε μια απ'τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του, δίνοντας θριαμβευτικό τόνο σε μια μέτρια, για τα δεδομένα του, χρονιά και το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση στον "αιώνιο εχθρό" του με τη μάχη για το Νο1 το 2011 να αναμένεται... αδυσώπητη!

Ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς του τένις, έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα σετ της καριέρας του απέναντι στον Ναδάλ και παρότι το παιχνίδι του παρουσίασε τις γνωστές αυξομειώσεις στο 2ο σετ κατάφερε μετά από 1 ώρα και 37 λεπτά να πανηγυρίσει τη σπουδαία νίκη με 6-3, 3-6, 6-1 κόντρα στον Ισπανό ο οποίος εμφανίστηκε πολύ πιο κουρασμένος απ'το αναμενόμενο, αδυνατώντας να βρει την απαραίτητη φρεσκάδα που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει τον υπερ-φορμαρισμένο Φέντερερ, μετά τον εξαντλητικό ημιτελικό του Σαββάτου απέναντι στον Μάρει.

Σφυροκοπώντας αλύπητα τον ανήμπορο να αντιδράσει Ναδάλ, ο Φέντερερ αποθέωσε το επιθετικό τένις βγάζοντας τους τριπλάσιους winners απ'τον πολύ παθητικό Ισπανό (32 έναντι 11) ενώ περιόρισε αισθητά και τα αβίαστα λάθη του, έχοντας σε μεγάλη ημέρα το backhand εκεί όπου στόχευε τα περισσότερα βαριά του top spin, ο Ράφα.

Ειδικά στο εναρκτήριο σετ, ο Ελβετός έπαιξε διαστημικό τένις με 14 winners, 9 μόλις λάθη και 14/14 (100%) κερδισμένους πόντους απ'το 1ο σερβίς, φτάνοντας εύκολα στο 6-3 σε 32 λεπτά, αξιοποιώντας την πρώτη και μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για break στο 8ο game (5-3). Την ίδια στιγμή ο Ναδάλ ήταν πολύ παθητικός έχοντας μόλις 2 winners σε ολόκληρο το σετ!

Στο 2ο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε, όχι γιατί βελτιώθηκε πολύ ο Ναδάλ αλλά γιατί ο Φέντερερ έπαθε ένα απ'τα γνωστά black out που χαρακτήριζουν το παιχνίδι του τελευταία, το οποίο όμως δεν του στοίχισε... Ο Ελβετός στο 2ο σετ έβγαλε μόλις το 1/3 των winners του 1ου (5) ενώ και ο Ναδάλ δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, απλά αύξησε ελάχιστα την επιθετικότητά του και μετέτρεψε σε break την ευκαιρία που του έδωσε ο Φέντερερ στο 4ο game (3-1).

Από το 2ο κιόλας σετ υπήρχαν στιγμές που ο Ναδάλ σου έδινε την εντύπωση ότι με το ζόρι κρατιέται στον αγώνα, αδυνατώντας να κυνηγήσει μπάλες που σε άλλες περιπτώσεις πήγαινε πίσω τους μόνο με τη σκέψη...

Έτσι, δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω από το να ανεβάσει και πάλι μια ταχύτητα πάνω το παιχνίδι του ο Φέντερερ και να πραγματοποιήσει έναν υγιεινό περίπατο στο 3ο σετ. Βγάζοντας και πάλι winners και έχοντας σε τεράστια ημέρα το σερβίς του (ο Ράφα δεν επέστρεψε ούτε ένα slice serve του Ελβετού), ο μαέστρος απο τη Βασιλεία πέτυχε δύο συνεχόμενα breaks στο 4ο (3-1) και 6ο game (5-1) του καθοριστικού σετ, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην σπουδαία νίκη του.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος Masters Cup για τον Φέντερερ, ο 65ος στην καριέρα του και ο 5ος τη φετινή σεζόν μετά από το Australian Open, το Cincinnati Masters, το If Stockholm Open και το Basel Open.

Ο Ελβετός κατέκτησε το τουρνουά αήττητος και θα πάρει 1500 βαθμούς ATP και μια επιταγή ύψους 1,6εκ. δολαρίων!


Tα στατιστικά του αγώνα
federer-nadal-stats10.jpg

Κυριακή 28/11: Τελικός ATP World Tour Finals
2-Federer (Switzerland) beat 1-Nadal (Spain) 6-3 3-6 6-1

ATP WORLD TOUR FINALS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger