nadal-london10-1_408.jpg
Tεράστια νίκη με μια σπουδαία ανατροπή πέτυχε ο Ράφαελ Ναδάλ στην πρεμιέρα του στο ATP World Tour Finals κόντρα στον υπερηχητικό Άντι Ρόντικ. Ο Ισπανός αν και ξεκίνησε τραγικά το ντέρμπι του GroupA, στη συνέχεια έπιασε εξαιρετική απόδοση και με 2-1 σετ επί του Αμερικανού, έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στους "4" του θεσμού!

Μόνο για λίγα games τα οποία όμως του στοίχισαν το πρώτο του σετ, έδειξε επηρεασμένος απ'την αποχή του κι απ'τον τραυματισμό του στον ώμο ο Ράφαελ Ναδάλ αλλά πολύ σύντομα επιβεβαίωσε τον τίτλο του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, αφήνοντας τον Άντι Ρόντικ με τη γλυκόπικρη γεύση μιας ήττας η οποία συνδυάστηκε με σπουδαία εμφάνιση απ'τον Αμερικανό.

Ο Ράφα, παρά το κάκιστο ξεκίνημά του στο ματς, όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και καλύτερος με αποκορύφωμα με το μεγαλειώδες 3ο σετ κατά το οποίο ολοκλήρωσε θριαμβευτικά μια μεγάλη ανατροπή με 3-6, 7-6(5), 6-4 απέναντι στον κουρασμένο, στο τέλος, Άντι Ρόντικ.

Ο 28χρονος Αμερικανός, φαινόταν να βρίσκεται πολύ κοντά στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Ναδάλ μετά από αυτή τον περασμένο Μάρτιο στα ημιτελικά του Μαϊάμι, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλό του απ'τη βασική γραμμή ενώ τις περισσότερες φορές που προωθήθηκε στο φιλέ, έφευγε με κατεβασμένο το κεφάλι με τον Ισπανό ταυρομάχο να βγάζει ορισμένα εκπληκτικά passing shots.

Ο Ρόντικ δικαιώθηκε, στο ξεκίνημα, για την επιλογή του να παίξει σερβίς/βολέ, όμως όταν ο Ναδάλ ανέβαζε σταδιακά την απόδοσή του και βρήκε τις λύσεις στο επιθετικό παιχνίδι του Αμερικανού, εκείνος δεν είχε άλλα όπλα στη φαρέτρα του, γνωρίζοντας φυσιολογικά την ήττα μετά από μια μεγάλη δυόμιση ωρών στην κατάμεστη αρένα του Λονδίνου.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αντιστρόφως ανάλογο με το τέλος του...

Ο Άντι Ρόντικ πετούσε στο court και ο Ναδάλ είχε ξεχάσει να βγει απ'τα αποδυτήρια. Ο Αμερικανός με φουλ επιθετικό πνεύμα, κατάφερε να αιφνιδιάσει πλήρως τον αντίπαλό του ο οποίος ούτε να σερβίρει μπορούσε, ούτε να μείνει στα σύντομα ράλι που επιδίωκε ο "Α-Rod". Το γρήγορο break στο 2ο game του εναρκτήριου σετ, ήταν αρκετό για τον Ρόντικ ώστε να φτάσει εύκολα στο 6-3 αν και ο Ναδάλ προς το τέλος του σετ, έδειξε σημάδια ανάκαμψης.

Παρά τη βελτίωση που παρουσίαζε σταδιακά το παιχνίδι του αριστερόχειρα Ισπανού, όλοι πίστεψαν ότι η σεμνή τελετή θα λάμβανε τέλος όταν ο Άντι Ρόντικ πέτυχε το break μόλις στο 3ο game (2-1) του 2ου σετ. Ο Ναδάλ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και θυμίζοντας τον τενίστα που με τον "τσαμπουκά" του πήρε ολόκληρο Wimbledon φέτος, απάντησε γρήγορα στο break του Ρόντικ (2-2) και μετά από υπερ-προσπάθεια και ορισμένους εξαιρετικούς πόντους, έστειλε το σετ στο tie break εκεί όπου επέβαλε τους κανόνες του φτάνοντας στην ισοφάριση στα σετς.

Το 3ο σετ ήταν προσωπική υπόθεση του Ναδάλ.

Ο Ισπανός περίμενε την κατάλληλη στιγμή να "χτυπήσει" το παντοδύναμο σερβίς του Ρόντικ (18 άσους) και αυτή ήρθε στο 5ο game, με τον Ναδάλ να παίρνει προβάδισμα με 3-2 game το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακούς winners στους 17,500 θεατές στην Ο2 Arena οι οποίοι στο τέλος του χάρισαν ένα μοναδικό standing ovation...

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ναδάλ στην Ο2 Arena, μετά τις τρεις περσινές ήττες στο ίδιο γήπεδο και η πρώτη στο Masters Cup μετά το 2007!

Έτσι, μετά και την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής στο GroupA, Ναδάλ και Τζόκοβιτς ξεκίνησαν με νίκες βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκριση στους "4" της σπουδαίας διοργάνωσης.

Νωρίτερα ο Νόλε είχε επικρατήσει εύκολα με 6-3, 6-3 του απογοητευτικού Τόμας Μπέρντιχ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger