Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, για τον ενθουσιασμό σας, για την πίστη σας. Με γεμίζετε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία". Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση όπου θα παρουσιάσει το κόμμα της.

Στα "αποκαλυπτήρια" της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" προχώρησε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για τη δημιουργία ενός Πανελλήνιου Κινήματος "για να κερδίσουμε το μέλλον μας". "Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν το βάζουμε κάτω", σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" θα αποτελέσει το πιο ζωντανό κόμμα της Ελλάδας.
Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο και κάλεσε ανθρώπους με πετυχημένη διαδρομή στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να λάβουν μέρος στη νέα πολιτική προσπάθεια. "Όλοι θα έχουν λόγο. Στο νέο μας κίνημα δεν θα υπάρχει επετηρίδα", σημείωσε.
Ως πρωταρχική αξία του κινήματος ανέφερε την ελευθερία και την πίστη στην ισονομία των πολιτών, τονίζοντας πως δεν δέχονται καμία διάκριση μεταξύ των πολιτών και ότι αγωνίζονται για την ελευθερία του Έλληνα από την ανάγκη.
"Η Δημοκρατική Συμμαχία, έχει έναν ξεκάθαρο σκοπό. Να δημιουργήσει ένα κύμα σαρωτικών αλλαγών στη λειτουργία του κράτους και στο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης", ανέφερε, επισημαίνοντας πως το νέο κόμμα θα είναι ενάντια στην υψηλή φορολογία και θα υποστηρίξει τη φορολογική δικαιοσύνη με προστασία των ασθενέστερων.
Κάλεσμα σε ψηφοφόρους της ΝΔ Η Ντόρα Μπακογιάννη απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους Οννεδίτες και τους Δαπίτες, κάτι που αναμφίβολα θα προκαλέσει την αντίδραση από την πλευρά της Ρηγίλλης.
Μιλώντας για την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό της και για το αν μπορεί να συμβολίσει το νέο στην πολιτική, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι την περίοδο της κρίσης έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να αναθεωρήσουμε όσα θεωρούσαμε δεδομένα.
"Η Ελλάδα έχει αλλάξει. Έχω και εγώ αλλάξει" σημείωσε, επισημαίνοντας πως έχει μάθει πια την εξουσία από την καλή και την ανάποδη, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο της στην Ευρυτανία, την Αθήνα, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών.
Κράτησα υπεύθυνη στάση στο Μνημόνιο Αναφερόμενη στο γεγονός ότι ψήφισε υπέρ του Μνημονίου, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως τήρησε υπεύθυνη στάση, καθώς το δίλημμα πριν έξι μήνες ήταν σωτηρία ή χρεοκοπία.
Κατηγόρησε όσους αρνούνται το μνημόνιο για ακραίο και ανεύθυνο λαϊκισμό, επισημαίνοντας πως "εγώ δεν πρόκειται να το κάνω, γιατί λαϊκιστής σημαίνει να θες τη λαϊκή υποστήριξη χωρίς να θέλεις να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα".
Κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για ολιγωρία, τονίζοντας ότι άρχισε από τα εύκολα (μισθούς και συντάξεις) και απέφυγε να προχωρήσει στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και σε περικοπές στο δημόσιο.
Από τα βέλη της δεν ξέφυγαν ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό και κοινοτοπίες, καθώς και για αδυναμία να απαντήσουν στα ερωτήματα της εποχής.
Στον Κάρολο Παπούλια τη Δευτέρα H Ντόρα Μπακογιάννη έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τη Δευτέρα (22/11), μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυση του κόμματός της, προκειμένου να τον ενημερώσει αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger