Μπορεί το Kinect της Microsoft να δημιουργήθηκε ως "αξεσουάρ" για το Xbox 360, αλλά ήδη αρχίζει να επεκτείνεται η χρήση του ως λύση χρήσης-μέσω-κίνησης στα PCs.



Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε αναφέρει τις προσπάθειες που είχαν γίνει για μεταφορά του Kinect στους υπλογιστές (και όχι μόνο), μέσω της δημιουργίας open source drivers για αυτό - ανεπίσημα από την ίδια τη Microsoft που, αρχικά, φαινόταν εναντίων της ιδέας. Εξάλλου, φήμες λένε πως η τεχνολογία του Kinect θα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των επόμενων Windows, από την ίδια τη Microsoft, οπότε μάλλον ήταν λογικό πως η εταιρεία θα προσπαθούσε να προστατεύσει την τεχνολογία της και να περιορίσει τη χρήση της από τρίτους. Να, όμως, που ήδη έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, και το Kinect έχει ήδη αρχίσει να "παίζει" παντού με εντυπωσιακά αποτελέσματα - και η Microsoft, τώρα πια, δεν φαίνεται και τόσο... αρνητική στην χρήση του gadget της με τρόπους διαφορετικούς από τον "επίσημο".



Αν και, τελικά, κατάφεραν όχι μόνο να δημιουργηθούν open source drivers για το Kinect, αλλά και αρκετά open source projects που επιτρέπουν τη χρήση του στα PCs με πολλούς και διάφορους τρόπους (από τον απλό ρόλο αντικατάστασης του mouse μέχρι τη χρήση του για... θέατρο σκιών με κινούμενα σχέδια που ελέγχονται από τις κινήσεις των χεριών του χρήστη), μια από τις πιο "επίσημες" αλλά και εντυπωσιακότερες προσεγγίσεις είναι "κλειστού κώδικα" ("closed source") και ανοίκει στην εταιρεία Evoluce. Αυτή, ουσιαστικά, απλά "μετέφερε" τμήμα της υπάρχουσας τεχνολογίας της στο Kinect, τεχνολογίας που ανέπτυσσε μέχρι σήμερα κυρίως για οθόνες αφής και projects παραπλήσια του γνωστού Surface της Microsoft.

Από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την προσέγγιση της Evoluce είναι πως υποστηρίζει ήδη κανονικότατη χρήση των Windows 7 μέσω του Kinect (αναμένεται πως σύντομα θα διαθέσει τη λύση της στο ευρύ κοινό - για την ώρα δείχνει να αποτελεί "προσωπικό project" της), υποστηρίζοντας ακόμη και "multitouch" λογική ανάμεσα σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, στο ίδιο desktop και σε εφαρμογές που δεν θα περίμενε κανείς (π.χ. στο... Paint!).

Από ότι φαίνεται, το Kinect θα ακολουθήσει λαμπρή καριέρα όχι μόνο ως "λύση για gamers" αλλά και ως ένας νέος, άκρως ενδιαφέροντας τρόπος αλληλεπίδρασης με τους υπολογιστές μας... μια ώρα αρχίτερα, γλιτώνοντας μας από την αναμονή για τα Windows 8!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger