federer-london10-2_408.jpg

23.11.10 Σε περίπατο μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής του GroupB στο Barclays ATP World Tour Finals ο Ρότζερ Φέντερερ κόντρα στον Άντι Μάρει. Ο Ελβετός επικράτησε εύκολα 2-0 σετ του ανύπαρκτου Βρετανού και με τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση, βρίσκεται και με τα δύο πόδια στα ημιτελικά του λαμπερού θεσμού!

Καθ'οδόν για τον 5ο τίτλο Masters Cup της καριέρας του βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος πέρασε με άριστα το εύκολο, όπως αποδείχθηκε, διαγώνισμα κόντρα στον κακό του δαίμονα, Άντι Μάρει.

Ο 23χρονος Σκωτσέζος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ο Ελβετός με μεστή και πειθαρχημένη εμφάνιση, επικράτησε εύκολα με 6-4, 6-2 σε 76 μόλις λεπτά, πετυχαίνοντας τη δεύτερη "καθαρή" νίκη του στη διοργάνωση η οποία, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, τον στέλνει από τώρα στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals.

Ο Μάρει αποδείχθηκε προφητικός όταν μετά την εκπληκτική του πρεμιέρα κόντρα στον Σόντερλινγκ, δήλωνε πως: "Σήμερα έπαιξα σπουδαία αλλά την Τρίτη μπορεί να παίξω απαίσια".

Έτσι και έγινε... Η μεγάλη ελπίδα των διοργανωτών, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καθόλου τις δύο μεγάλες πρόσφατες σερί νίκες επί του Φέντερερ σε Τορόντο και Σανγκάη, χάνοντας απ'τον Ελβετό με κατεβασμένα τα χέρια σε μια απ'τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Ο Φέντερερ, δεν έκανε τίποτα παραπάνω απ'το επιθυμητό έχοντας απέναντί του έναν κάκιστο Μάρει. Σταθερός, υπομονετικός ο Ελβετός όποτε έπρεπε τραβούσε τη σκανδάλη χτυπώντας τον αντίπαλό του με τα φαρμακερά του forehand ενώ και το σερβίς, παρά το 55% ευστοχία στο 1ο, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό έχοντας 88% και 75% κερδισμένων πόντων απ'το 1ο και απ'το 2ο σερβίς αντίστοιχα.

Αντίθετα, ο Μάρει σέρβιρε με 44% ευστοχία στο 1ο σερβίς αλλά δεν ήταν μόνο το σερβίς που χώλενε καθώς ο Βρετανός υπέπεσε σε ασυνήθιστα πολλά αβίαστα λάθη (26), με λίγους winners (14) και απογοητευτικές προωθήσεις στο φιλέ.

Από τα πρώτα κιόλας games της αναμέτρησης, φάνηκε η διάθεση του Φέντερερ να επιβληθεί από τη βασική γραμμή του αντιπάλου του χτυπώντας δυνατά και καθαρά την μπάλα, σε αντίθεση με τον Μάρει ο οποίος μοχθούσε απ'τη γραμμή του σερβίς και αδυνατούσε να βρει winners.

Το γρήγορο break του Φέντερερ στο 3ο game (2-1) απλά πιστοποίησε την ανωτερότητα του Ελβετού στο court με τον απογοητευτικό Μάρει να μην μπορεί να απειλήσει καν το σερβίς του αντιπάλου του με αποτέλεσμα το Νο2 του κόσμου να φτάσει στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Φέντερερ λύθηκε ακόμη περισσότερο και πρόσφερε ορισμένα από τα μαγικά του χτυπήματα την ίδια ώρα που ο Μάρει συνέχιζε να ψάχνει να βρει λύσεις να μπει στο ματς.

Δύο συνεχόμενα breaks στο 1ο (1-0) και 3ο game (3-0) ήταν υπερ-αρκετά για το Βασιλιά ο οποίος στη συνέχεια διατήρησε με χαρακτηριστική άνεση το σερβίς του, φτάνοντας εύκολα κι απλά στην τελική επικράτησε σε 1 ώρα και 16 λεπτά.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Φέντερερ επί του Μάρει σε σύνολο 14 αγώνων.




Tα στατιστικά του αγώνα
federer-murray-stats10.jpg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger