Συγκλονιστικό παιχνίδι άνοιξε η πρεμιέρα του Wimbledon Championships στο κεντρικό court του All England Club. Ο Ρότζερ Φέντερερ επέστρεψε, στην κυριολεξία, από την κόλαση (0-2 sets) και παρά την τραγική του εμφάνιση επικράτησε με 3-2 σετ του απίθανου Αλεχάντρο Φάλα, κλείνοντας θέση για τους "64" του θεσμού.


Ένα βήμα πριν το... γκρεμό βρέθηκε ο υπερασπιστής του τίτλου στο Λονδίνο και Νο1 του ταμπλό, Ρότζερ Φέντερερ στο πρώτο του παιχνίδι στο Βρετανικό Grand Slam.

Ο 28χρονος Ελβετός, πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση που λίγο έλειψε να την πληρώσει με το μεγαλύτερο ΣΟΚ στην ιστορία των Grand Slam διοργανώσεων αλλά τελικά επανέφερε την καρδιά των φανατικών θαυμαστών του αλλά και των διοργανωτών στη θέση της, ανατρέποντας το σκορ απέναντι σε έναν... απίστευτο Αλεχάντρο Φάλα.

Ο Κολομβιανός έκανε, δίχως αμφιβολία, το παιχνίδι της ζωής του κι αν παρουσιαζόταν ελάχιστα πιο αποτελεσματικός σε δύο-τρεις στιγμές του ματς, τώρα θα μιλούσαμε για μια νέα ιστορική εποχή στο παγκόσμιο τένις.

Τελικά, μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά αλλά και πολλά... εμφράγματα, ο Φέντερερ επικράτησε με 5-7, 4-6, 6-4, 7-6(1), 6-0 του 27χρονου Κολομβιανού, Νο65 στον κόσμο, μένοντας στο παιχνίδι της υπεράσπισης του τίτλου στο Wimbledon, γνωρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ στη συνέχεια αν θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Σάμπρας και Ρένσοου με τους 7 τίτλους στο Λονδίνο.

Ο Φέντερερ, έξι φορές πρωταθλητής στο ιστορικό Grand Slam τα τελευταία 7 χρόνια, βρέθηκε με 0-2 κάτω στα σετς ενώ ανέτρεψε το σκορ και στο 4ο σετ όπου ο Φάλα βρέθηκε με τις μπάλες στο χέρι να σερβίρει στο 5-4 για το 3-1 και για την κατάκτηση της μεγαλύτερης νίκης της καριέρας του. Επίσης στο 3ο σετ με το σκορ 2-0, ο Κολομβιανός είχε τρία break points στο 4-4 games (0/40) τα οποία έμοιαζαν με match points, όμως τα "έσβησε" όλα ο Ελβετός.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, έδειχνε ανήμπορος να αντιμετωπίσει το σταθερό και δυνατό παιχνίδι του Φάλα και το μόνο που τον έσωσε ήταν η αδιαμφισβήτητη καρδιά πρωταθλητή που διαθέτει αλλά και η απειρία του Κολομβιανού να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις αφού οι σκηνές που έζησε στο ιστορικό κεντρικό court του All England Club, ήταν πρωτόγνωρες για τον ίδιο.

Μετά την ισοφάριση από τον Φέντερερ σε 2-2 σετς, ο Φάλα κατέρευσε με τον Ελβετό να κάνει περίπατο στο 5ο σετ στο οποίο δεν απώλεσε ούτε games στα 27 λεπτά που διήρκησε.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο Βασιλιάς δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτος ακόμα και στο χόρτο, εκεί όπου τα τελευταία 7 χρόνια έχει γνωρίσει μόλις 2 ήττες, μια από τον Ναδάλ στον τελικό του Wimbledon το 2008 και η πιο πρόσφατη πριν από δύο εβδομάδες στον τελικό του Gerry Weber Open απ'τον Λέιτον Χιούιτ.

Η τελευταία ήττα του Φέντερερ στον 1ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης ήταν στο Roland Garros το 2003 από επίσης Λατινοαμερικάνο, τον Περουβιανό Λουίς Χόρνα με 3-0 σετ ενώ στο Wimbledon ήταν το 2002 απ'τον Μάριο Άνσιτς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της "χιτσκοκικής" αναμέτρησης, ο Φέντερερ παρουσίασε τον κακό του εαυτό για 2.5 σετ ενώ από τα μέσα του 3ου άρχισε να ανεβάζει λίγο ταχύτητα, βελτιώνοντας τα ποσοστά στο σερβίς και περιορίζοντας λίγο τα πολλά αβίαστα λάθη του.

Ο Ελβετός έκανε 40 λάθη με 7 double faults (!), ωστόσο έβγαλε 101 winners, οι 21 εκ των οποίων από τη γραμμή του σερβίς την ίδια ώρα που ο Φάλα είχε 39 λάθη (στα δύο πρώτα σετς είχε μόλις 13) και 64 winners (με 8 άσους).

Επόμενος αντίπαλος για το Νο1 του ταμπλό, ο 24χρονος Σέρβος qualifier με το ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού (με τα δύο χέρια τόσο το forehand όσο και το backhand), Νο153 στον κόσμο, Ίλια Μποζόλιατς ο οποίος νίκησε με 7-6(3), 3-6, 6-3, 7-6(7) τον Χιλιανό, Νίκολας Μασού.

"Είχα μερικές ευκαιρίες στο 1ο σετ αλλά ο αντίπαλός μου έπαιξε πολύ καλά. Ήταν καλύτερος από τη βασική γραμμή και μου ασκούσε πολύ πίεση. Στάθηκα τυχερός σήμερα. Έπαιξε απίστευα ο Αλεχάντρο. Είχα πολλά λάθη, έκανα ένα κακό παιχνίδι σήμερα. Δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Είμαι τέλεια" τόνισε ο Φέντερερ ελάχιστες στιγμές μετά την αγχωτική νίκη επί του Φάλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger