Η πρώτη εβδομάδα του Wimbledon ολοκληρώθηκε και η Midle Sunday, παραδοσιακά ημέρα ξεκούρασης, μας δίνει τη δυνατότητα να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Μαρίνος Ταχτσίδης αναλύει τις πρώτες 7 ημέρες και βγάζει πρωταθλητή στο "νησί".

Είχαμε καιρό να δούμε ωραίο και συναρπαστικό τένις. Ίσως από την Αυστραλία... Τα δύο Αμερικάνικα Masters που ακολούθησαν τη Μελβούρνη, ήταν κάτω του μετρίου ενώ στη χωμάτινη σεζόν ο Ναδάλ δεν επέτρεψε να αμφισβητηθεί η απόλυτη κυριαρχία του στη συγκεκριμένη επιφάνεια, χωρίς ωστόσο να παίξει τρομερό τένις πλην του Monte Carlo.

Ξεκινώντας, λοιπόν, απ'τον Ισπανό, καθότι Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, η μέχρι τώρα πορεία του στο Wimbledon είναι απολύτως αναμενόμενη. Κανείς δεν περίμενε απ'τον Ναδάλ να παίξει φοβερό τένις στο χόρτο και από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια του, δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα δώσει το παρών στο τελευταίο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο. Ό Ράφα μοχθεί απέναντι σε τενίστες που είναι κάτω του μετρίου, όπως ο Πέτζνερ και δεν υπάρχουν ελαφρυντικά στο γεγονός ότι έχει ήδη παίξει δύο αγώνες των 5 σετς απέναντι στον Γερμανό και στο Νο151 του κόσμου, Ρόμπιν Χάασε.

Φανταστείτε πόσο πιο ζόρικα θα γίνουν τα πράγματα για τον Ισπανό όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσει είτε τον Σόντερλινγκ (προημιτελικά) είτε τον Μάρει (ημιτελικά), εφόσον βέβαια ξεπεράσει πρώτα το επικίνδυνο εμπόδιο του Πολ Ανρί Μαθιέ τη Δευτέρα αλλά και το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει στο γόνατο. Αυτό που μπορεί να οδηγήσει τον Ναδάλ μέχρι το τέλος, δεν είναι το τένις του αλλά ο ατσάλινος χαρακτήρας του και η τεράστια δίψα που έχει για τον τίτλο στο Λονδίνο. Αλλά αυτό, μάλλον, δεν αρκεί...

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα απ'τον Ναδάλ. Ο 28χρονος Ελβετός αντιμετωπίζει προβλήματα από τενίστες που μέχρι και πέρυσι, στο χόρτο, τους είχε για... προπόνηση δείχνοντας ότι η ανωτερότητά του στην πράσινη επιφάνεια έχει αρχίσει να εξασθενεί όπως και το κίνητρο για διάκριση στα υπόλοιπα τουρνουά πλην των Grand Slams.

Παρόλαυτά ο Φέντερερ έχει ένα πλεονέκτημα το οποίο τον κρατάει στην κορυφή της λίστας με τα φαβορί. Το τένις του στο χόρτο έχει τόση μεγάλη διαφορά από των υπολοίπων όπου ακόμα και στην κακή του μέρα μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Πιστεύω ότι ο υπερασπιστής του τίτλου θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στη δεύτερη εβδομάδα και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την 7η κούπα στο Λονδίνο. Άλλωστε στάθηκε τυχερός και στην κλήρωση η οποία έφερε τους Μάρει και Σόντερλινγκ στο κάτω μέρος του ταμπλό καθώς οι δύο αυτοί τενίστες δείχνουν πιο επικίνδυνοι απ'τους Τζόκοβιτς και Ρόντικ...

Έχω την εντύπωση πως ήρθε η ώρα του Άντι Μάρει... Θεωρώ βέβαιη τη συμμετοχή του στα ημιτελικά καθώς θα νικήσει τους Κέρει και Τσονγκά και εκεί θα παίξει το εισιτήριο για τον πρώτο του τελικό στο "νησί" κόντρα σε έναν εκ των Σόντερλινγκ, Ναδάλ. Ο Βρετανός δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση παίζοντας το γνωστό, εκνευριστικό πολλές φορές αλλά σούπερ αποτελεσματικό του τένις το οποίο πιστεύω ότι θα βελτιώσει κι άλλο όσο τα παιχνίδια γίνονται πιο δύσκολα...

Όσον αφορά τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, ο Σουηδός μαζί με τον Μάρει, είναι οι μοναδικοί τενίστες του 4ου γύρου που δεν έχουν απωλέσει σετ ακόμη στη διοργάνωση και τα φλατ χτυπήματά του σε συνδυασμό με το τρομακτικό του σερβίς, είναι ότι χειρότερο για οποιονδήποτε αντίπαλο στη γρήγορη επιφάνεια του χόρτου. Έχοντας πλέον την εμπειρία από μεγάλα ματς σε μεγάλες σκηνές, πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις τον πρώτο του Grand Slam τίτλο έστω κι αν πρέπει να ξεπεράσει τις δαγκάνες των Ναδάλ, Μάρει... ακόμα και του Φέντερερ στον τελικό.

Τέλος, οι Άντι Ρόντικ και Νόβακ Τζόκοβιτς που βρίσκονται στο ταμπλό του Φέντερερ και ένας εκ των δύο ίσως αντιμετωπίσει το Βασιλιά στα ημιτελικά, δεν με έχουν πείσει ότι μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ο Αμερικανός είναι φτιαγμένος για το χόρτο και σίγουρα, εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεράσει το εμπόδιο του Γιεν Σουν Λου, κλείνοντας θέση για τα προημιτελικά εκεί όπου δεν είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Σέρβο να έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στον υπερ-φορμαρισμένο Λέιτον Χιούιτ.

Αν με ρωτούσαν ποιός θα σηκώσει την Κυριακή το βαρύτιμο τρόπαιο του Wimbledon στο Λονδρέζικο ουρανό και έπρεπε να απαντήσω αναγκαστικά, θα έλεγα ότι: Οι πιθανότητες της Αγγλίας να πανηγυρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Νότιο Αφρική, είναι απειροελάχιστες... Οι Βρετανοί καλά θα κάνουν να γυρίσουν σύντομα στο "νησί" για να δουν από κοντά το τέλος της 74ετης μαύρης εποχής...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger