Ράφαελ Ναδάλ δέχθηκε τρομερά μεγάλη πίεση απ'τον εκπληκτικό Ρόμπιν Χάασε ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του νεαρού Ολλανδού με 3-2 σετ και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Wimbledon. Μέτριος προς το κακός κατά διαστήματα ο Ράφα, έπαιξε σπουδαίο τένις, όμως, όταν το απαιτούσαν οι ανάγκες του αγώνα...

Οι συναρπαστικοί και απολαυστικοί αγώνες στο φετινό Wimbledon, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και συχνότητα...

Ράφαελ Ναδάλ και Ρόμπιν Χάασε, σε αντίθεση με τους Ίσνερ και Μαχού, μας χάρισαν έναν από τους πιο γρήγορους αγώνες των 5 σετς στην ιστορία των Grand Slams, παίζοντας γρήγορο, επιθετικό και θεαματικό τένις στο κεντρικό court του All England Club για το 2ο γύρο της ιστορικής διοργάνωσης.

Ο 23χρονος Ολλανδός, Νο151 στον κόσμο, λίγο έλειψε να σημειώσει τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και να ταράξει τα γερά θεμέλια του κυρίως ταμπλό αποκλείοντας από τη συνέχεια το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ ωστόσο ο 24χρονος Ισπανός απέδειξε για πολλοστή φορά πόσο μαχητής είναι ανατρέποντας δύο φορές το σκορ και φτάνοντας στη νίκη με 5-7, 6-2, 3-6, 6-0, 6-3 σε μόλις 2 ώρες και 17 λεπτά.

Ο Χάασε έπαιξε σπουδαίο τένις και κοίταξε στα μάτια τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, όμως ένα πρόβλημα στο πρόσφατο εγχειρισμένο αριστερό γόνατό του, ίσως δεν του επέτρεψε να είχε τη διάρκεια που απαιτείται όταν έχεις απέναντί σου τον super fit, Ράφα Ναδάλ.

Ο 24χρονος Ισπανός, έστω και δύσκολα, παρέμεινε αήττητος για 9ο συνεχόμενο αγώνα στο Λονδρέζικο Grand Slam συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί από το 2008 όταν είχε φτάσει στον τίτλο ενώ πέρυσι (2009) ο τραυματισμός του στα γόνατα δεν του επέτρεψαν να υπερασπιστεί το στέμμα του στο "νησί".

Ο Ράφα εμφανίστηκε ιδιαίτερα παθητικός στο ξεκίνημα του αγώνα, δίνοντας ελεύθερο χώρο και χρόνο στον Χάας να εξαπολύσει τις επιθέσεις του και το πλήρωσε με την απώλεια του 1ου σετ, όταν ο Ολλανδός πέτυχε το break στο 12ο game, κάνοντας το 7-5 σε 32 λεπτά.

Στο 2ο σετ ο ταυρομάχος από τη Μαγιόρκα ανέκαμψε και το break που πέτυχε στο 1ο game (1-0) του έδωσε τον απαραίτητο αέρα ώστε να πετύχει ένα ακόμη στο 7ο game (5-2), φτάνοντας εύκολα στο 6-2 σε 28 λεπτά κατά τα οποία δεν απειλήθηκε καθόλου απ'τον αντίπαλό του.

Θα περίμενε κανείς πως η ισοφάριση θα έκοβε τα πόδια στον άπειρο, από τέτοιες καταστάσεις, Χάασε (πρώην Νο56 στον κόσμο), όμως ο Ολλανδός έδειξε περίσσιο θράσος το οποίο τον οδήγησε στο break στο 6ο game (4-2), κλείνοντας το 3ο σετ με 6-3 σε 34 λεπτά. Το 1-2 σετς ήταν γεγονός και ο Ναδάλ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο...

Ο Ισπανός και πάλι κατάφερε να βάλει στο φουλ τις μηχανές και εκεί που έδειχνε ευάλωτος, βγήκε στην αντεπίθεση και με έξι συνεχόμενα games πήρε το 4ο σετ με 6-0 σε 22 μόλις λεπτά.

Το ξεκίνημα του καθοριστικού σετ ήταν συναρπαστικό με τους δύο άνδρες να μονομαχούν σώμα με σώμα για το πολυπόθητο break. Με τον Χάασε να δείχνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αριστερό γόνατο, ο Ναδάλ κατάφερε να "σπάσει" το σπουδαίο σερβίς του Ολλανδού στο 4ο game (3-1) και χωρίς να απειληθεί στη συνέχεια έφτασε στο 6-3 και στη μεγάλη όσο και δύσκολη νίκη.

Ο Ναδάλ στους "32" θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό, Νο33 του ταμπλό, Φίλιπ Πέτζνερ ο οποίος επίσης προέρχεται από αγώνα των 5 σετς, στη δύσκολη νίκη που πέτυχε με 6-4, 3-6, 4-6, 6-3, 6-2 επί του Πολωνού, Λούκας Κούμποτ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger