ΣΟΚ στο Λονδίνο! Ο Ρότζερ Φέντερερ άφησε ανυπεράσπιστο το θρόνο του στο Wimbledon, γνωρίζοντας σοκαριστική ήττα από τον Τόμας Μπέρντιχ σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό. Ο Τσέχος παίζοντας εκπληκτικό τένις, γκρέμισε το πιο σημαντικό κάστρο του Ελβετού με τον Βασιλιά, πλέον, να μοιάζει... "γυμνός"!

Ένα-ένα τα κάστρα του Ρότζερ Φέντερερ... γκρεμίζονται!

Ο κορυφαίος τενίστας που γνώρισε ποτέ το άθλημα, υπέστη μια από τις πιο οδυνηρές ήττες της καριέρας του, χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Λονδίνο και να ισοφαρίσει τους 7 τίτλους του Πιτ Σάμπρας στο χορτάρινο Grand Slam.

Ο σούπερ Τόμας Μπέρντιχ, έπαιξε σπουδαίο τένις και μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά συναρπαστικού αγώνα στο κεντρικό court του All England Club, "γονάτισε" με 6-4, 3-6, 6-1, 6-4 τον Ρότζερ Φέντερερ πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του με την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Λονδρέζικου Grand Slam.

Αυτή ήταν μόλις η 3η ήττα του Φέντερερ στο χόρτο τα τελευταία 7 χρόνια και η 2η στο Wimbledon το ίδιο διάστημα, μετά από αυτή από τον Ναδάλ στον τελικό του 2008 και είναι πλέον φανερό ότι ο Ελβετός δεν μπορεί να επιβάλει την κυριαρχία του ούτε στην επιφάνεια στην οποία μετράει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του.

Το χρόνο δεν τον ξεγελάει κανείς, ούτε και ο σπουδαιότερος τενίστας που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Ο Ρότζερ Φέντερερ, μετά το 16ο έπος στη Μελβούρνη, επαναπαύτηκε στις δάφνες του ενώ λείπει η σπίθα που τον έκανε ανίκητο και ατρόμητο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Τόμας Μπέρντιχ εκμεταλλεύτηκε άριστα όσες ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν και παίζοντας ψύχραιμα ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του αγώνα - και ήταν πολλές αυτές - έφτασε στην τεράστια νίκη και στο δεύτερο συνεχόμενο ημιτελικό του σε Grand Slam μετά το Γαλλικό Όπεν.

Με εξαιρετικό παιχνίδι από τη βασική γραμμή που περιελάμβανε δυνατά χτυπήματα, σπουδαίες γωνίες και εξαιρετικούς winners, ο 25χρονος Τσέχος, Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του και έδειξε πανέτοιμος για τη διεκδίκηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας του, βελτιώνοντας κατά ένα γύρο την προηγούμενη καλύτερη πορεία του στο Wimbledon (2007 Προημιτελικά).

Το 1ο σετ κατέληξε στην πλευρά του Μπέρντιχ χάρη στο break που πέτυχε ο Τσέχος στην πρώτη του κιόλας ευκαιρία στο 7ο game (4-3).

Στο 2ο σετ ο Φέντερερ ανέλαβε δράση και ανεβάζοντας ταχύτητα και απόδοση, πέτυχε το πρώτο του (και μοναδικό στο ματς) break στο 2ο game (2-0), διατηρώντας στη συνέχεια το προβάδισμα και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Όλοι περίμεναν την "ανάσταση" του Ελβετού, όμως ο Μπέρντιχ αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι. Ο Τσέχος έκανε περίπατο στο 3ο σετ και με δύο breaks στο 2ο (2-0) και 6ο game (5-1), έφτασε άνετα κι απλά στο 6-1!

Στο 4ο και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, σετ... έγινε σπουδαία μάχη. Ο Μπέρντιχ δημιούργησε πρώτος ευκαιρία για break στο 2-2 ενώ λίγο αργότερα ο Ρότζερ Φέντερερ έχασε 4 ευκαιρίες για να κάνει το 4-2. Έτσι ο Τσέχος πέτυχε το break στο 7ο game (4-3) και στη συνέχεια κάνοντας επίδειξη ψυχραιμίας και αποτελεσματικότητας, έφτασε στη μεγάλη νίκη κόντρα στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου!

Στα ημιτελικά της Παρασκευής, ο Μπέρντιχ θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε νικήσει εύκολα με 6-3, 6-2, 6-2 τον "σταχτοπούτο" της διοργάνωσης, Γιεν Σουν Λου.

"Eίναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω πως αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Μου φαίνεται απίστευτο... Το να παίζεις σε αυτό το γήπεδο κόντρα σε έναν μεγάλο τενίστα όπως είναι ο Ρότζερ και να νικάς, είναι εκπληκτικό. Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι της καριέρας μου. Έκανα ένα μεγάλο βήμα και είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ το επόμενο παιχνίδι μου. Θέλω μερικά λεπτά για να χαρώ τη νίκη μου" τόνισε ο Μπέρντιχ λίγες στιγμές μετά τον θρίαμβό του...

Στο Νο3 του κόσμου ο Φέντερερ!

Σοβαρές επιπτώσεις στη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη είχε για τον Ρότζερ Φέντερερ η απρόσμενη ήττα από τον Τόμας Μπέρντιχ στα προημιτελικά του Wimbledon. Ο Ελβετός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να πέσει στο Νο3 της ATP με τον Nόβακ Τζόκοβιτς να επιστρέφει στο Νο2!

Για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2003 (!!) ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα βρίσκεται στο Νο1 ή στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, όταν και θα ανακοινωθούν οι νέες βαθμολογίες με βάση την πορεία των τενιστών στο Wimbledon.

Ο Ελβετός ο οποίος σε 1.5 μήνα θα γίνει 29 ετών, γνώρισε σοκαριστική ήττα την Τετάρτη απ'τον Τόμας Μπέρντιχ με 6-4, 3-6, 6-1, 6-4 και άφησε ανυπεράσπιστους τους 2000 βαθμούς που κατέκτησε πέρυσι. Για την ακρίβεια υπερασπίστηκε μόλις τους 360 με την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά με αποτέλεσμα τη Δευτέρα να έχει 6885 βαθμούς.

Έτσι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος πέρυσι αποκλείστηκε στα προημιτελικά και φέτος βρίσκεται στους "4" του Λονδίνου, θα ξεπεράσει τον Ελβετό ανεξάρτητα το αποτέλεσμα του ημιτελικού με τον Μπέρντιχ. Ο Σέρβος με τους +360 φετινούς βαθμούς, αυτή τη στιγμή έχει 6905, αφήνοντας στην 3η θέση τον Ρότζερ Φέντερερ!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στη 2η θέση της ATP καθώς είχε ανέβει εκεί αμέσως μετά το φετινό Australian Open!

Επιπλέον, ο Ράφαελ Ναδάλ, ανεξαρτήτου πορείας στο Wimbledon, θα αυξήσει κατά πολύ τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Ρότζερ Φέντερερ με τον Ελβετό να θέλει μόλις μια εβδομάδα ακόμη στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για να ισοφαρίσει το ρεκόρ παραμονής εκεί που κατέχει ο Πιτ Σάμπρας με 286 εβδομάδες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger