Μετά από: τρεις ημέρες, 11 ώρες καθαρού αγώνα (!!), 490 winners (!), 980 συνολικά πόντους (!) και αφού έσπασαν κάθε παγκόσμιο ρεκόρ στην ιστορία του τένις, οι Τζον Ίσνερ και Νίκολας Μαχού ολοκλήρωσαν την επική τους μάχη στο 138ο game (!!!) του 5ου σετ με τον Αμερικανό να παίρνει την ιστορική πρόκριση στο 2ο γύρο του Wimbledon.

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι στην ιστορία του αθλήματος, επιτέλους ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τον 25χρονο Αμερικανό, Νο23 του ταμπλό, Τζον Ίσνερ να φεύγει νικητής απ'την επική 3ημερη μάχη κόντρα στον γνήσιο πολεμιστή Νίκολας Μαχού.

Ο "γίγαντας" με το φονικό σερβίς, κατάφερε να πετύχει ένα από τα ιστορικότερα break στο παγκόσμιο τένις στο 138ο game του 5ου και καθοριστικού σετ της θρυλικής αναμέτρησης, φτάνοντας στη νίκη με συνολικό σκορ 6-4, 3-6, 6-7(7), 7-6(3), 70-68 (!!) μετά από 11 ώρες και 5 λεπτά μέσα στο ιστορικότατο, πλέον, court 18 του All England Club.

Οι δύο σπουδαίοι αθλητές αψήφησαν κάθε νόμο της φυσικής και της λογικής, παραδίδοντας μαθήματα μαχητικότητας, πείσματος και πάθους με αντίτιμο την είσοδό τους στο βιβλίο της ιστορίας του τένις και ένα μεγαλειώδες standing ovation από τους λιγοστούς πλην υπερ-τυχερούς θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το court18 και παρακολούθησαν από κοντά το τέλος αυτής της απίστευτης μονομαχίας...

Ο 246ος winner του Τζον Ίσνερ ο οποίος ήρθε με ένα δύσκολο passing shot με το backhand, ήταν αυτός που έκρινε την τελική έκβαση της αναμέτρησης με τον Αμερικανό να πανηγυρίζει λες και κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam και τον Μαχού να μην μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε έτσι η νίκη και αφού χρειάστηκε να σερβίρει 66 φορές (!!!!) για να παραμείνει στη διεκδίκηση του ματς.

Το συγκεκριμένο ματς "έσπασε" κάθε προηγούμενο ρεκόρ όσον αφορά τη διάρκειά του (ο αγώνας Σαντορό-Κλεμόν στο Roland Garros 2004 είχε κρατήσει 6 ώρες και 33 λεπτά), στα games (συνολικά 180) αλλά και στα επιμέρους στατιστικά των δύο ανδρών με τον Ίσνερ να τελειώνει το ματς έχοντας 112 άσους και 246 συνολικά winners ενώ υπέπεσε και σε 52 αβίαστα λάθη!

Από την άλλη, ο 28χρονος Μαχού, Νο149 στον κόσμο ο οποίος προερχόταν από τα προκριματικά, μπορεί να αισθάνεται αδικημένος καθώς από τους 980 πόντους που παίχτηκαν στο ματς, κέρδισε τους 502 έναντι 478 του Ίσνερ. Ο Γάλλος ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο τέλος, ολοκλήρωσε το ματς με 103 άσους, 244 συνολικά winners και 39 αβίαστα λάθη.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για τον διαιτητή της αναμέτρησης ο οποίος μπήκε επίσης στο πάνθεον, κάνοντας εκπληκτική δουλειά από την καρέκλα του. Ο Μοχάμεντ Λαγιανί, ένας από τους πιο αγαπητούς chair umpire στο tour, κάθισε για 11 ώρες στην καρέκλα σε ένα από τα ιστορικότερα ματς του αθλήματος.

Μετά το τέλος του έπους και οι τρεις πρωταγωνιστές παρέλαβαν ειδική πλακέτα από τους διοργανωτές οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να δείξουν τον θαυμασμό τους για την μαχητικότητα και την ευγενή άμιλλα που υπέδειξαν κατά τη διάρκεια του απίστευτου 3ημερου.

Ο Τζον Ίσνερ κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής της πλακέτας, τόνισε: "Νιώθω λίγο κουρασμένος αλλά το να παίζεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι, μπροστά σε ένα φανταστικό κοινό σε κάνει να μην σκέφτεσαι την κούραση. Ο Νίκολας είναι ένας πραγματικός πολεμιστής. Είναι τιμή για μένα που μοιράστηκα αυτή τη στιγμή μαζί του".

Από την πλευρά του ο Μαχού ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, δήλωσε: "Είναι δύσκολη στιγμή για μένα. Σας ευχαριστώ όλους όσους ήρθατε. Ο Τζον είναι πρωταθλητής. Όπως είπε και ο Τζον, είναι τιμή που συμμετείχα σε αυτόν τον αγώνα στο πιο ιστορικό μέρος του τένις".

Ο Τζον Ίσνερ έχει μόλις λίγες ώρες να ξεκουραστεί αφού το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Τιέμο Ντε Μπάκερ για το 2ο γύρο του ιστορικού θεσμού.

Photostory

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger