Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την περιπέτεια υπεράσπισης του τίτλου του στο Παρίσι ο Ρότζερ Φέντερερ. Παίζοντας τένις από άλλον πλανήτη, ο Ελβετός "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες τον αρκετά καλό Πίτερ Λούτσακ και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο 2ο γύρο του Roland Garros, όπου τον περίμενε από χθες ο Αλεχάντρο Φάλα.
Κάτι παραπάνω από... τέλεια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ρότζερ Φέντερερ στο φετινό του ντεμπούτο στο Γαλλικό Όπεν. Ο κάτοχος του τίτλου και Νο1 του ταμπλό, ήταν αψεγάδιαστος και χρειάστηκε 1 ώρα και 50 λεπτά για να ξεπεράσει με 6-4, 6-1, 6-2 το εμπόδιο του Αυστραλού, Πίτερ Λούτσακ ο οποίος μόνος στο 1ο σετ κατάφερε να ανταλλάξει μερικές μπάλες με τον Βασιλιά.
Η συνέχεια του αγώνα ήταν ένας ευχάριστος μονόλογος για τον Φέντερερ ο οποίος πρόσφερε πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακούς πόντους, στους θεατές που γέμισαν το Philippe Chatrier και επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου.
Ο Φέντερερ ήταν απολαυστικός και όσο περνούσε η ώρα παρουσιαζόταν ολοένα και καλύτερος αναγκάζοντας τους θεατές να χειροκροτούν όρθιοι μετά τα μαγικά του dropshots και τις εκπληκτικές του λόμπες.
Το Νο1 του ταμπλό ολοκλήρωσε το ματς με μόλις 11 αβίαστα λάθη (!!) ενώ έβγαλε και 27 winners, ο ένας πιο εντυπωσιακός από τον άλλον...
Στο 1ο σετ οι δύο τενίστες αντάλλαξαν ορισμένες πολύ δυνατές μπάλες με τον Πίτερ Λούτσακ να παραμένει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του εναρκτήριου σετ μέχρι το τέλος. Ο 31χρονος Αυστραλός, Νο71 στον κόσμο, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και αν δεν έχανε τη ψυχραιμία του την ώρα που σέρβιρε στο 5-4 για να παραμείνει στο σετ, ίσως να είχε περισσότερη τύχη ακόμη και στο tie break. Ο Λούτσακ υπέπεσε σε double fault δίνοντας στον Φέντερερ το break, στο 2ο set point του Ελβετού στο σετ.
Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος ήταν πολύ ορεξάτος και άρχισε να ξεδιπλώνει με μαεστρία το αστείρευτο ταλέντο του. Ο Βασιλιάς κυριάρχησε απόλυτα του ανήμπορου Αυστραλού και με δύο breaks στο 4ο (3-1) και 6ο (5-1) game του 2ου σετ, έφτασε έυκολα κι απλά στο 6-1 σε μόλις 29 λεπτά.
Η μεγαλειώδη παράσταση κάτω απ'τον καυτό Παριζιάνικο ήλιο, συνεχίστηκε και στο 3ο σετ για τον Φέντερερ ο οποίος, πλέον, το γύρισε στην... πλάκα παίζοντας με τον αντίπαλό του. Ορισμένα συνεχόμενα dropshots και μια μαγική λόμπα ήταν τα highlights του 3ου σετ με τον Ελβετό να πετυχαίνει άλλα δύο breaks στο 5ο (3-2) και 7ο game (5-2), φτάνοντας πανηγυρικά στην τελική επικράτηση.
Επόμενο εμπόδιο για το Ελβετικό εξπρές, ο 26χρονος Κολομβιανός, Νο70 στον κόσμο, Αλεχάντρο Φάλα ο οποίος την Κυριακή είχε νικήσει εύκολα με 6-1, 6-2, 6-3 τον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς. Ο Φέντερερ, σε δύο αναμετρήσεις με τον Φάλα, μετράει ισάριθμες νίκες, η μία εκ των οποίων το 2006 στον ίδιο γύρο (φάση των "64") του Roland Garros με σκορ 6-1, 6-4, 6-3.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger