Μετά από δύο διακοπές, λόγω βροχής και αφού κινδύνεψε να χάσει το πρώτο του σετ, ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να νικήσει με 3-0 σετ τον εξαιρετικά σταθερό Αλεχάντρο Φάλα και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros, προβληματίζοντας ωστόσο με την απόδοσή του στο εναρκτήριο σετ.
Ο 28χρονος Ελβετός, Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, αιφνιδιάστηκε από την πολύ καλή απόδοση που έπιασε ο αριστερόχειρας Κολομβιανός και αναγκάστηκε να ανεβάσει επίπεδο στο παιχνίδι του για ξεπεράσει το εμπόδιο του Λατινοαμερικάνου ενώ δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του απ'την εκνευριστική βροχή που ανάγκασε τους δύο μονομάχους να αποσυρθούν δύο φορές από το Philippe Chatrier.
Τελικά, ο Φέντερερ μετά από 2 ώρες καθαρού αγώνα, επικράτησε με 7-6(4), 6-2, 6-4 του Φάλα και πήρε το εισιτήριο για τους "32" του Γαλλικού Όπεν, συνεχίζοντας την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου στο Παρίσι.
Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, πραγματοποίησε αρκετά αβίαστα λάθη ενώ δεν του βγήκαν και ορισμένα dropshots που επιχείρησε στο εναρκτήριο σετ, έχοντας απέναντί του έναν πολύ σταθερό αντίπαλο που έκανε λάθη με το... σταγονόμετρο.
Ο Φάλα ήταν "βράχος" (μόλις 8 αβίαστα λάθη, έναντι 21 του αντιπάλου του) στο πρώτο σετ και δημιούργησε αρκετές δύσκολες καταστάσεις στον Φέντερερ με τον Ελβετό τελικά να κατακτά το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα στο tie break και αφού προηγουμένως είχε πετύχει break την ώρα που ο Κολομβιανός σέρβιρε για το σετ στο 6-5.
Στο 2ο σετ ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων περιόρισε στο ελάχιστο τα αβίαστα λάθη του (μόλις 8) και πετυχαίνοντας δύο breaks στο σερβίς του Φάλα, στο 3ο (3-1) και στο 5ο game (4-1), έφτασε εύκολα στο 6-2 σε 35 λεπτά κι ενώ είχε προηγηθεί μια μικρή διακοπή λόγω της πρώτης βροχής.
Στο 3ο και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, σετ οι δύο μονομάχοι πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το πρώτο game, όταν η βροχή επανήλθε ακόμη πιο δυνατή στο Παρίσι. Μετά από μια ώρα στα αποδυτήρια, ο Ρότζερ Φέντερερ παρέμεινε "ζεστός" και το break που πέτυχε στο 3ο game (2-1) αποδείχθηκε αρκετό για να φτάσει τελικά στη νίκη, έχοντας ορισμένες μαγικές στιγμές στο 3ο σετ που ξεσήκωσαν τις εξέδρες του Philippe Chatrier.
Επόμενος αντίπαλος για τον Φέντερερ στον 3ο γύρο του Παριζιάνικου Grand Slam, ο 24χρονος Γερμανός, Νο165 στον κόσμο, Τζουλιάν Ρέιστερ ο οποίος, μετά τον Φελιτσιάνο Λόπεζ στην πρεμιέρα, νίκησε με 6-2, 6-2, 7-6 και τον Ολιβιέρ Ρόκχους, επιβεβαίωνοντας την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger