Το Παρίσι ανοίγει την Κυριακή τις πύλες του για το δεύτερο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, το Ρολάν Γκαρός. Στα χωμάτινα γήπεδα της γαλλικής πρωτεύουσας θα βρίσκονται έως τις 6 Ιουνίου οι κορυφαίοι τενίστες και τενίστριες. Κατά το παρελθόν, τη διοργάνωση έχουν σημαδέψει θρύλοι του αθλήματος, όπως ο Μπιορν Μποργκ, ο Ματς Βιλάντερ, ο Ιβάν Λεντλ και ο Γκουστάβο Κιέρτεν. Ομως, οι οικοδεσπότες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τη διοργάνωση του 1983, όταν ο Γιανίκ Νοά έγινε ο πρώτος και μοναδικός έως τώρα Γάλλος που κράτησε εντός συνόρων τον τίτλο.
Για μία ακόμη χρονιά, τα βλέμματα πέφτουν πάνω στον Ραφαέλ Ναδάλ και στον κάτοχο του τίτλου, Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ναδάλ θα επιχειρήσει να γράψει ιστορία στην Πόλη του Φωτός κατακτώντας το «Clay Slam», κάτι που ουδείς άλλος τενίστας έχει πετύχει στην ιστορία του αθλήματος. Εχοντας κερδίσει τα τρία τελευταία Μάστερς στο χώμα (Μόντε Κάρλο, Ρώμη και Μαδρίτη), θέλει να ολοκληρώσει την περίοδο στο χώμα παίρνοντας και το τελευταίο μεγάλο τουρνουά σε αυτήν την επιφάνεια, το Ρολάν Γκαρός. Αν τα καταφέρει, θα πρόκειται αναμφίβολα για άθλο.
Ο ίδιος ο Ναδάλ, ωστόσο, αποποιείται τον τίτλο του φαβορί: «Ξέρω ότι στα άρθρα σας θα γράψετε ότι είμαι το φαβορί, αλλά εγώ δεν θα το πω αυτό γιατί δεν πιστεύω ότι είμαι το φαβορί. Και πέρυσι ήμουν το φαβορί κι έχασα. Αλλες χρονιές δεν ήμουν και κέρδισα. Ποιος ξέρει τι θα γίνει σε δύο εβδομάδες. Δεν είμαι μόνο εγώ. Υπάρχουν κι άλλοι διεκδικητές του τίτλου», είναι η άποψη του Ισπανού, ο οποίος «φλερτάρει» με τον πέμπτο τίτλο στο Παρίσι τα τελευταία έξι χρόνια. Παραδέχεται, βέβαια, πως παίζει και πάλι τένις υψηλού επίπεδο. «Είμαι πολύ χαρούμενος με όσα έχω καταφέρει τις τελευταίες εβδομάδες. Εχω επιστρέψει στο καλύτερό μου επίπεδο και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η γλώσσα των αριθμών

Οι αριθμοί του δίνουν τον πρώτο λόγο, καθώς σε σύνολο 21 αναμετρήσεων με τον Φέντερερ έχει πετύχει 14 νίκες, έναντι επτά του Ελβετού, με τον οποίο μπορεί να συναντηθεί μόνο στον τελικό. Βλέπετε, από τη Δευτέρα ο Ναδάλ έχει επιστρέψει έπειτα από τρεισήμισι μήνες στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στην κορυφή της οποίας παραμένει ο Ελβετός.
Από την άλλη πλευρά, ο (για πολλούς κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών) Ρότζερ Φέντερερ είναι ο κάτοχος των περισσότερων Γκραν Σλαμ (Οπεν της Αυστραλίας, Παρισινό Οπεν, Γουίμπλεντον, Αμερικανικό Οπεν). Πέρυσι, κατάφερε να πάρει το Ρολάντ Γκαρός, το μοναδικό Γκραν Σλαμ που έλειπε από τη συλλογή του. Πλέον, έχει φθάσει τους 16 τίτλους στο μονό σε αυτά τα τέσσερα σημαντικότερα τουρνουά τένις στον κόσμο. Πρόκειται για ρεκόρ - το προηγούμενο το κατείχε ο Σάμπρας με 14. Για τι βάζει πλώρη πια; Για το τέσσερα στα τέσσερα την ίδια χρονιά. Επιπλέον, βρίσκεται για 283 εβδομάδες στην κορυφή και θέλει να παραμείνει άλλες τρεις, προκειμένου να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σάμπρας με 286 εβδομάδες. Ομως, αν ο Ναδάλ επιστρέψει στον θρόνο του στο Παρίσι και ο Φέντερερ αποκλειστεί πριν από τον ημιτελικό, τότε ο Ισπανός θα ανεβεί στην 1η θέση και θα «γκρεμίσει» τον Ελβετό στη 2η θέση.
Παρών στο Παρίσι θα είναι και ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος φιγουράρει στην 29η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Φυσικά, θα υπάρχουν απουσίες από το ταμπλό του Ρολάν Γκαρός. Στους άνδρες, στο απουσιολόγιο προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Αργεντινός Νταβίντ Ναλμπαντιάν, ο οποίος δεν θα παίξει λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Ο 28χρονος Αργεντινός (έχει φθάσει δύο φορές έως την τετράδα στο Παρίσι, το 2004 και το 2006) κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Εκτός ταμπλό μένει και ο Ζιλ Σιμόν. Ο Γάλλος, ο οποίος έχει βρεθεί έως το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο, που τον ταλαιπωρούν εδώ κι έξι μήνες.

 
Οι γυναίκες

Στις γυναίκες, η Αμερικανίδα Σερίνα Ουίλιαμς (Νο 1 στον κόσμο) φαντάζει ως το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Θα λείψουν η Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό πόδι, η Ινδή Σάνια Μίρζα (έχει πρόβλημα στον καρπό), η Ούρσουλα Ραντβάνσκα από την Πολωνία (ενοχλήσεις στη μέση) και οι Γερμανίδες Αννα-Λένα Γκροένεφελντ (πόνοι στο πόδι) και Σαμπίν Λιζίκι (πρόβλημα στον αριστερό αγκώνα).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger