Χωρίς να εντυπωσιάσει και χωρίς να χρειαστεί να βάλει τα δυνατά του, ο Ράφαελ Ναδάλ ξεκίνησε νικηφόρα τη φετινή του καμπάνια στο Roland Garros, νικώντας με 3-0 σετ τον εκρηκτικό πιτσιρικά, Γιάνι Μίνα ο οποίος είναι ένα φτυστό αντίγραφο του συμπατριώτη του Γκάελ Μονφίς, δείχνοντας ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Ο Ναδάλ, τέσσερις συνεχόμενες φορές πρωταθλητής στο Παρίσι (2005-08), είναι βέβαιο ότι δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, μετά το περσινό "πατατράκ" δια χειρός Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Ο 23χρονος Ισπανός, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεκίνησε την προσπάθεια επανάκτησης των πρωτείων στη Γαλλική πρωτεύουσα νικώντας σχετικά εύκολα τον 18χρονο Γάλλο wild card, Γιάνι Μίνα με 6-2, 6-2, 6-2 αν και το τελικό σκορ μάλλον αδικεί τον πιτσιρικά από το Παρίσι ο οποίος, στην πρώτη του παρουσία σε Grand Slam διοργάνωση, έβγαλε ορισμένους εντυπωσιακούς winners και σίγουρα έκλεψε αρκετή απ'τη δόξα του αντιπάλου του, έχοντας άλλωστε και 10.000 συμπατριώτες του στις εξέδρες του Suzanne Lenglen.

Ο Ναδάλ εμφανίστηκε άνετος, χαλαρός και ευδιάθετος στην επιστροφή του στο Γαλλικό Όπεν, αφήνοντας τον Μίνα να πάρει αρκετές πρωτοβουλίες και να δείξει ορισμένα στοιχεία του ταλέντου του με τον έφηβο Παριζιάνο, Νο655 στον κόσμο, να διαθέτει πολύ καλά πόδια και ένα αρκετά καλό forehand παρουσιάζοντας ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο.

Αρκετά από τα 24 games που παίχτηκαν στην αναμέτρηση κρίθηκαν στο πλεονέκτημα ενώ ο Μίνα, παρά τις 9 ευκαιρίες που δημιούργησε στο ματς, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο break στο σερβίς του Ναδάλ με τον Ισπανό να ελέγχει πλήρως τους κρίσιμους πόντους, έστω κι αν χρειάστηκε να ξοδέψει 2 ώρες και 25 λεπτά στο court.
Ο Ράφα πέτυχε από δύο breaks σε κάθε σετ και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των θεατών, όχι τόσο για τη σπουδαία απόδοση που (δεν) έπιασε όσο για το γεγονός ότι φέρθηκε με επιείκια στον νεαρό Γάλλο ο οποίος κάνει τα πρώτα του βήματα στη διεθνή σκηνή και αν κρίνουμε από την σημερινή εμφάνιση, έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στο Γαλλικό τένις.
Επόμενος αντίπαλος για τον Ναδάλ στο 2ο γύρο, ο Αργεντινός, Νο44 στον κόσμο, Χοράσιο Ζεμπάλος ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ να κάμψει την αντίσταση του Μάρτιν Φίσερ, νικώντας τελικά τον Αυστριακό (Νο91 στον κόσμο) με 7-6(6), 6-7(8), 1-6, 6-4, 8-6.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger