Έπεσε ηρωικά ο Παγδατής


Ο Μάρκος Παγδατής πάλεψε σαν το σκυλί στην αναμέτρηση του 3ου γύρου στο Roland Garros κόντρα στον Άντι Μάρει, όμως είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό Σκωτσέζο με το Νο4 του κόσμου να επικρατεί με 3-1 σετ και να παίρνει το εισιτήριο για τους "16" της διοργάνωσης όπου θα συναντήσει έναν εκ των Ίσνερ/Μπέρντιχ.

Και τώρα... στο αγαπημένο του γρασίδι!

Ο Μάρκος Παγδατής ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν, γνωρίζοντας την ήττα απ'τον καλύτερο Άντι Μάρει. Ο 22χρονος Βρετανός, Νο4 του ταμπλό και του κόσμου, επικράτησε με 6-2, 6-3, 0-6, 6-2 του Κύπριου πρωταθλητή και έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα στο Παρίσι, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στους "16" του Γαλλικού Όπεν.

Ο Παγδατής προσπάθησε πολύ κόντρα σε έναν εκ των κορυφαίων τενιστών στον κόσμο, όμως πλήρωσε σοβαρά λάθη σε κρίσιμες στιγμές στα δύο πρώτα σετς αλλά και το κακό του, σήμερα, σερβίς το οποίο τον "πρόδωσε" και δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη μεγάλη νίκη.

Το Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης και πρώην Νο8 στην ATP, μετά από δύο μέτρια πρώτα σετς, έπιασε εξαιρετική απόδοση στο 3ο και κατακτώντας 7 συνεχόμενα games, ξεκίνησε με break την προσπάθεια ανατροπής του σκορ στο 4ο σετ, όμως ο Μάρει ανέβασε και πάλι ταχύτητα παίζοντας σπουδαίο τένις από τη βασική γραμμή και τελικά έφτασε στη νίκη μετά από 2 ώρες και 33 λεπτά πολύ ωραίου αγώνα στο Suzanne Lenglen.

Στο 1ο σετ ο Μάρει "έσπασε" το σερβίς του Παγδατή στο 5ο game (3-2) με τον Κύπριο να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και να δέχεται ένα ακόμη break στη συνέχεια (5-2), χάνοντας το εναρκτήριο σετ με 6-2 σε 35 λεπτά.

Στο 2ο σετ ο Μάρει προηγήθηκε νωρίς με break (1-0), όμως ο Παγδατής ισοφάρισε γρήγορα σε 1-1. Η συνέχεια, όμως, ανήκε αποκλειστικά στον Βρετανό ο οποίος με δύο ακόμη breaks, στο 5ο (3-2) και 9ο game (6-3) του σετ, έφτασε στην κατάκτησή του σε 56 λεπτά.

Κι ενώ όλοι είχαν ξεγραμμένο τον Κύπριο, αυτός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και σε συνδυασμό με την χαλαρότητα του Μάρει, κυριάρχησε απόλυτα στο 3ο σετ το οποίο κατέκτησε με 6-0 σε 23 μόλις λεπτά.

Με τη ψυχολογία στα ύψη ο Μάρκος ξεκίνησε δυνατά και στο 4ο σετ όπου πέτυχε break στο 1ο game (1-0), χωρίς ωστόσο να δώσει συνέχεια. Ο Μάρει απάντησε γρήγορα στο break (1-1) και απο κει και ύστερα, είχε τον έλεγχο των περισσότερων ράλι πετυχαίνοντας άλλα δύο breaks, στο 6ο (4-2) και 8ο game (6-2) του σετ, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.
Ο Παγδατής μπορεί να μην κατάφερε να ισοφαρίσει την καλύτερή του πορεία στο Roland Garros (4oς γύρος 2007), ωστόσο ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη χωμάτινη σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας βελτίωσε τη βαθμολογική του συγκομιδή και πλέον θα προετοιμαστεί για τη σεζόν στο γρασίδι όπου δεν έχει κανέναν βαθμό να υπερασπιστεί καθώς πέρυσι τέτοια εποχή ήταν τραυματίας.
Ο Μάρκος θα ξεκινήσει τη σεζόν στο χόρτο, παίρνοντας μέρος στο Gerry Weber Open (5 με 13 Ιουνίου) στο Χάλε της Γερμανίας μαζί με τους Φέντερερ, Νταβιντένκο, Σόντερλινγκ, Γιούσνι, Μπέρντιχ και Χουάν Κάρλος Φερέρο.


Ως εδώ ήταν ο Ρόντικ...


Kαι πολύ... άντεξε! Χωρίς χωμάτινο τουρνουά προετοιμασίας, ο Άντι Ρόντικ πήγε με μειωμένες προσδοκίες στο Παρίσι και τελικά λύγισε στον 3ο γύρο. Ο εκπληκτικός qualifier, Τειμουράζ Γκαμπασβίλι επικράτησε με 3-0 σετ του Αμερικανού, Νο6 του ταμπλό και πήρε θριαμβευτική πρόκριση στους "16" του Roland Garros.

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Τειμουράζ Γκαμπασβίλι... Ο 25χρονος Ρώσος, Νο114 στον κόσμο, συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Grand Slam του Παρισιού και προερχόμενος από τα προκριματικά, επικράτησε με 6-4, 6-4, 6-2 μετά από 1 ώρα και 46 λεπτά στο Suzanne Lenglen του Άντι Ρόντικ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Ο Γκαμπασβίλι έπαιξε σπουδαίο τένις απέναντι στον Αμερικανό σταρ και τον τιμώρησε για το γεγονός ότι δεν ήρθε στη Γαλλική πρωτεύουσα προετοιμασμένος καθώς ο Ρόντικ προτίμησε να γιορτάσει την εξαιρετική του σεζόν στις σκληρές επιφάνειες, ταξιδεύοντας με την αγαπημένη σε εξωτικούς προορισμούς.

Ο Τεξανός άσος, πέρα από δύο αγώνες επίδειξης την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είχε αγωνιστεί σε επίσημο τουρνουά πριν το Roland Garros και αφού ζορίστηκε πολύ να περάσει τα εμπόδια των Νιέμινεν (5 σετς) και Κάβτσιτς (4 σετς), τελικά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του πέφτοντας στο τοίχος του Γκαμπασβίλι.

Ο Ρώσος ο οποίος θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Φερέρ/Μέλτζερ, κυριάρχησε απόλυτα του Ρόντικ στο ματς, βγάζοντας 54 winners (!) έναντι μόλις 14 του Αμερικανού και πανηγύρισε την πρώτη του συμμετοχή σε φάση των "16" σε οποιαδήποτε Grand Slam διοργάνωση.

Στο μεταξύ, ο Μίκχαηλ Γιούσνι ολοκλήρωσε την υπόθεση πρόκριση απέναντι στον Βίκτορ Τροίτσκι, στο παιχνίδι που είχε διακοπεί την Παρασκευή λόγω σκότους. Ο Ρώσος, Νο11 του ταμπλό, επικράτησε με 2-6, 7-6(4), 6-2, 6-3 του νεαρού Σέρβου και έκλεισε ραντεβού με τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στον 4ο γύρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger