H Σαμάνθα Στόσουρ "σόκαρε" την τενιστική υφήλιο με την σπουδαία και δίκαιη νίκη της με 2-1 σετ επί της Ζιστίν Ενάν για τον 4ο γύρο του Roland Garros τη Δευτέρα. Η σπουδαία Αυστραλέζα βρήκε πάτημα στο πανικοβλημένο παιχνίδι της Βελγίδας στο καθοριστικό σετ και έκλεισε ραντεβού στις "8" με την ισχυρή, Σερίνα Γουίλιαμς.



Μόνο τυχαία δεν ήταν η περσινή πορεία της Σαμάνθα Στόσουρ στο Παρίσι όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού. Η 26χρονη Αυστραλέζα, Νο7 του ταμπλό και του κόσμου, μετά από ένα συναρπαστικό και συγκλονιστικό, στο τέλος, παιχνίδι ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Ζιστίν Ενάν επικρατώντας της Βελγίδας με 2-6, 6-1, 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, δείχνοντας ικανή για την υπέρβαση σε Grand Slam διοργάνωση.

Η Ζιστίν Ενάν, μετά από ένα εξαιρετικό 1ο σετ όπου κυριάρχησε απόλυτα της αντιπάλου της και έδειξε αποφασισμένη να "τελειώσει" γρήγορα κι απλά το "καγκουρό", στη συνέχεια "πνίγηκε" στο ίδιο της το παιχνίδι ενώ στα τελευταία κρίσιμα games του καθοριστικού σετ έδειξε πανικοβλημένη και "ανίκανη" να διαχειριστεί την κατάσταση, όπως τόσο επιτυχημένα έκανε στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις και ήταν άλλωστε το σημείο που έκανε τη διαφορά από τις υπόλοιπες κορυφαίες τενίστριες της WTA.

Η μεγάλη απουσία από τα courts, φάνηκε στο σημερινό παιχνίδι για την 27χρονη Βελγίδα η οποία είτε με double faults είτε με αδικαιολόγητα, για την αξία της, αβίαστα λάθη... έδωσε πολλά δώρα στην Στόσουρ με την Αυστραλέζα να αρπάζει την ευκαιρία απ'τα μαλιά και να φτάνει ίσως στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της νικώντας την κάτοχο τεσσάρων τίτλων στο Παρίσι και ένα από τα μεγάλα φαβορί και για τη φετινή κούπα.

Μετά από δύο μοιρασμένα πρώτα σετς, η Στόσουρ τράβηξε πρώτη τη σκανδάλη κάνοντας break στο 5ο game (3-2) του 3ου σετ. Η χαρά της Αυστραλέζας, όμως, δεν κράτησε πολύ καθώς η Ενάν απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 3-3. Στη συνέχεια οι δύο κοπέλες έδωσαν μια σκληρή μάχη σώμα με σώμα, μέχρι που η Στόσουρ πέτυχε το δεύτερο και καθοριστικό της break στο σετ, στο 9ο game (5-4), έχοντας τη δυνατότητα να σερβίρει για το σετ.

Στο τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, service game της Στόσουρ, έγιναν πράγματα και θάματα με την Ενάν να κάνει ένα-δύο αδικαιολόγητα λάθη και την Αυστραλέζα να χαρίζει το πρώτο της match point υποπίπτοντας σε double fault. Τελικά, στη δεύτερη ευκαιρία η Στόσουρ έκλεισε νικηφόρα το σετ και πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στο πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα προημιτελικά, η Στόσουρ θα συναντήσει το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, Σερίνα Γουίλιαμς η οποία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Σαχάρ Πιρ συντρίβοντας την Ισραηλινή με 6-2, 6-2 παρά το χαλαρό της ξεκίνημα και στα δύο σετς.

Δευτέρα 31/05: 4ος γύρος Roland Garros

7-Stosur (Australia) beat 22-Henin (Belgium) 2-6 6-1 6-4
1-Williams (U.S.) beat 18-Peer (Israel) 6-2 6-2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger