Όλα ξεκίνησαν όταν η πτήση 815 της Oceanic συνετρίβη σε ένα νησί στη μέση του πουθενά. Όμως αυτό ήταν το λιγότερο που συνέβη σε όσους κατάφεραν να επιζήσουν…
Για έξι ολόκληρα χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι γρίφων προσπαθώντας να συνθέσουν μια ιστορία γεμάτη αναπάντητα ερωτήματα.
Το Lost, το πιο ιντριγκαδόρικο τηλεοπτικό προϊόν της δεκαετίας, βασάνισε πολύ τους θεατές του. Η μια ανατροπή διαδεχόταν την άλλη, κι εκεί που νόμιζες ότι μπορεί και να έχεις καταλάβει μια πτυχή έστω της ιστορίας, ξαφνικά κάτι γινόταν και μπερδευόσουν ακόμα χειρότερα. Όλο αυτό το παιχνίδι κούρασε πολλούς, όμως για έναν λόγο όλοι έμεναν καθηλωμένοι στην τηλεόραση τους για να δουν το επόμενο επεισόδιο.
Τι ήταν όμως αυτό που έκανε το Lost τόσο γοητευτικό;
«Κατ’ αρχάς, ανέτρεψε πολλά τηλεοπτικά κλισέ», εξηγεί στην Philadelphia Inquirer ο καθηγητής Μέσων και Πολιτισμού του Πανεπιστήμιου του Μάντισον, Τζόναθαν Γκρέι.
«Και μόνο το καστ των ηθοποιών να λάβετε υπόψη σας, έχετε την εξήγηση. Ποια αμερικανική σειρά θα έκανε πρωταγωνιστές δύο Κορεάτες και έναν Ιρακινό και μάλιστα από την πλευρά των “καλών”; Ποια σειρά θα έδινε βασικό ρόλο σε έναν υπέρβαρο; Ακόμα και οι υπόλοιποι χαρακτήρες όλοι ανεξαιρέτως είναι αυτό που λέμε προβληματικοί. Η Kate μην ξεχνάτε ότι είναι δολοφόνος. Ο Charlie ήταν χρήστης ναρκωτικών και ο Jack ήταν μίχος και μέθυσος».
Πέρα όμως από το καστ, το Lost έκανε μια βασική καινοτομία: Δεν έδινε καμία εξήγηση «στο πιάτο», αρνούμενο κατηγορηματικά να εξανεμίσει την όποια αίσθηση μυστηρίου περιέβαλε το Νησί. «Το πιο θετικό από όλα», εξηγεί ο Γκρέι, «είναι ότι οι δημιουργοί ήξεραν που θα κατέληγε η ιστορία τους. Είχαν ξεκινήσει την ιδέα από τη λύση της ιστορίας και μετά ανέπτυξαν την αρχή της και τη συνέχεια της».
Θα μπορέσουν όμως να λύσουν το μυστήριο; Ή μήπως ο καθηγητής Γκρέι κάνει λάθος στο ότι τα επεισόδια οδηγούσαν στη λύση; Γιατί τότε οι παραγωγοί της σειράς είπαν ότι δεν θα εξηγηθούν όλες οι λεπτομέρειες αλλά τα βασικά σημεία της ιστορίας;
«Η απάντηση είναι απλή», γράφει στην εφημερίδα Boston η κριτικός Joanna Weiss. «Οι δημιουργοί, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης σεζόν πιέστηκαν από το ABC να ξεχειλώσουν όσο μπορούν την ιστορία και να προσθέσουν επεισόδια. Στο φινάλε θα δούμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν θέσει εξαρχής και όχι σε αυτά που δημιουργήθηκαν απλώς για να γεμίσουν οι κύκλοι».

Μια μικρή γεύση από το φινάλε (1)

Σε blogs και forum οι χρήστες έχουν περάσει μερόνυχτα να τσακώνονται για τι εξηγήσεις πρέπει να δοθούν και πώς θα πρέπει να τελειώσει η ιστορία. Πολλοί από αυτούς «ανησυχούν»:
«Θεέ μου κάνε να μην έχουν πάει άχρηστα τα τελευταία έξι χρόνια που ήμουν κολλημένος στην τηλεόραση», λέει ο driveshaft48 στο σχόλιο του στη σελίδα g4tv.com.
Άλλοι πάλι δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το πώς θα τελειώσει η σειρά: «Σίγουρα το τέλος δεν θα είναι κλασικό αμερικανικό happy end. Πιστεύω πως τα γεγονότα της εναλλακτικής πραγματικότητας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην λύση του μυστηρίου στο νησί», λέει ο στο blog του ο doczart.
Οι ίδιοι οι παραγωγοί πάντως μιλώντας στο περιοδικό People λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα, είναι κατηγορηματικοί:
«Θέλαμε να δώσουμε στο Lost το φινάλε που του αξίζει. Δεν έχουμε το άγχος του να τους αφήσουμε όλους ευχαριστημένους. Η σειρά είχε αρχή, μέση και τέλος από τότε που “κυκλοφορούσε” στο μυαλό μας. Και αυτό το τέλος θα δουν και οι τηλεθεατές», λένε οι Damon Lindelof και Carlton Cuse.
Το Lost ίσως βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή του. Ή θα καταποντιστεί, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να λύσει επαρκώς όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που έχει θέσει, ή θα αποθεωθεί και θα ανακηρυχθεί η καλύτερη σειρά όλων των εποχών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger