Ο Άντι Μάρει, χάρη στην εξαιρετική φυσική του κατάσταση και το Σκωτσέζικο πείσμα του, κατάφερε να βγει ζωντανός απ'τα δεσμά που του είχε περάσει ο Ρισάρντ Γκασκέ και πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή του σκορ, επικράτησε με 3-2 σετ του εξαντλημένου, στο τέλος, Γάλλου εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο 2ο γύρο του Roland Garros.

Μια παλικαρίσια νίκη που θα του δώσει μεγάλη ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια στο Παρίσι, σημείωσε ο Άντι Μάρει ο οποίος μετά από 4 ώρες εξουθενωτικού αγώνα στο Suzanne Lenglen, επικράτησε 4-6, 6-7(5), 6-4, 6-2, 6-1 του Ρισάρντ Γκασκέ με τον Γάλλο να μένει από... βενζίνη μετά την απώλεια του 3ου σετ, παίζοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή, εκπληκτικό τένις.

Ο 23χρονος Βρετανός, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του μετά τα δύο πρώτα σετ όπου κυριάρχησε ο Γκασκέ και εκμεταλλευόμενος άριστα την κούραση του αντιπάλου του πέτυχε μια σπουδαία νίκη σε έναν αγώνα ρεσιτάλ επιθετικών ενεργειών.

Οι δύο σπουδαίοι αρτίστες έβγαλαν συνολικά 133 winners! (64 o Mάρει με 17 άσους και 69 ο Γκασκέ με 13 άσους) και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους 10.000 θεατές που γέμισαν τις κερκίδες του Suzanne Lenglen και δεν κουνήθηκαν από τις θέσεις τους, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες του συμπατριώτη τους, εκτός βέβαια από τα δύο τελευταία σετ τα οποία είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ουσιαστικά ο Γκασκέ πλήρωσε την "προδωσία" των συμπατριωτών του διοργανωτών καθώς τους εκπλιπαρούσε για να ξεκινήσει τους αγώνες του την Τρίτη, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση το δικαιολογημένο αίτημά του, προερχόμενος από δύο γεμάτες εβδομάδες όπου πανηγύρισε δύο τίτλους. Μόλις προχθές (22/05) ο Γκασκέ κατέκτησε τον 6ο τίτλο της καριέρας του πανηγυρίζοντας το τρόπαιο στο Nice Open (νίκη επί Βερντάσκο) όμως συνάντησε την άρνηση των διοργανωτών του Roland Garros όταν τους ζήτησε να παίξει την Τρίτη (25/05).

Βέβαια η εξέλιξη του αγώνα και η κούραση του Γκασκέ, δεν μπορεί να υποβαθμίσει την τεράστιας σημασίας νίκη που πέτυχε ο Μάρει. Ο Βρετανός βρισκόταν κοντά στο σκορ συνέχεια και χωρίς να χάσει λεπτό την αυτοσυγκέντρωσή του και τον προσανατολισμό του, εκμεταλλεύτηκε κάθε αδυναμία του Γκασκέ, παίρνοντας παλικαρίσια την πρόκριση στους "64" της διοργάνωσης.

Ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα από τον αγώνα, είναι το γεγονός της μεγάλης επιστροφής του Ρισάρντ Γκασκέ. Ο 23χρονος Γάλλος, Νο45 στον κόσμο, έστω και για τρία σετς θύμισε τον τενίστα τον οποίον είχαν χαρακτηρίσει "Baby Fed", λόγω της μεγάλης ομοιότητας στην τεχνική με τον Βασιλιά των courts και σίγουρα στο Wimbledon που παραδοσιακά τα πηγαίνει καλύτερα, αναμένεται να είναι ένα από τα hot ονόματα του Λονδρέζικου Όπεν.
Είναι η 4η φορά που ο Μάρει καταφέρνει να ανατρέψει σκορ 0-2 σετς και η δεύτερη κόντρα στον Ρισάρντ Γκασκέ καθώς είχε προηγηθεί η ματσάρα τους στους "16" του Wimbledon 2008 όπου ο Σκωτσέζος είχε επιστρέψει παίρνοντας τη νίκη με 6-4 στο καθοριστικό σετ.
Ο Μάρει ο οποίος είναι πιθανός αντίπαλος του Φέντερερ στα ημιτελικά, στο 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν θα συναντήσει τον Αργεντινό, Χουάν Ιγκνάσιο Τσέλα ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε νικήσει με 6-0, 6-4, 7-6(4) τον Αμερικανό, Ράιαν Σουίτινγκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger