O Λέιτον Χιούιτ θυμήθηκε τα "παιδικά του χρόνια", έπαιξε σπουδαίο τένις, έφαγε πολλά χιλιόμετρα αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για να "κλέψει" έστω ένα σετ απ'τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο τεράστιος Ισπανός χωματάς με μια "καθαρή" και δίκαιη νίκη με 3-0 σετ επί του Αυστραλού, έκλεισε ραντεβού με τον Τόμας Μπελούτσι στον 4ο γύρο του Roland Garros.

Ράφαελ Ναδάλ και Λέιτον Χιούιτ, δύο εκ των καλύτερων αμυντικών στον κόσμο, αντάλλαξαν αμέτρητες μπάλες και πρόσφεραν ένα ωραίο παιχνίδι στο κατάμεστο Philippe Chatrier με τον ταυρομάχο από τη Μαγιόρκα να παίρνει δύσκολα τη νίκη με 6-3, 6-4, 6-3 έχοντας απέναντί του έναν ψυχωμένο Χιούιτ ο οποίος έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τα τελευταία χρόνια.

Ο Ράφα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα απ'το στιβαρό παιχνίδι του 29χρονου Αυστραλού, Νο28 του ταμπλό, αλλά τελικά μετά από 2 ώρες και 28 λεπτά, το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο με τον Ναδάλ να κλείνει θέση στους "16" του Γαλλικού Όπεν εκεί που τον περίμενε ο Βραζιλιάνος, Νο24 του ταμπλό, Τόμας Μπελούτσι ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε νικήσει με 7-6(4), 6-2, 6-4 τον Ιβάν Λιούμπισιτς.
Ο τέσσερις συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής στο Παρίσι, Ναδάλ, παρουσιάζεται βελτιωμένος αγώνα με τον αγώνα και δείχνει αποφασισμένος και διψασμένος να επιστρέψει στο "θρόνο του" για 5η φορά τα τελευταία έξι χρόνια, μετά το περσινό "διάλειμμα".

Ο Λέιτον Χιούιτ, κατάφερε να πετύχει από ένα break σε κάθε σετ, όμως δεν ήταν αρκετό για να αναγκάσει τον κορυφαίο χωματά όλων των εποχών, να χάσει το πρώτο του σετ στο Παρίσι.
Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τα πολλά, μεγάλα σε διάρκεια και αρκετές φορές, εντυπωσιακά ράλι από τη βασική γραμμή με τον Αυστραλό να μην "λυγίζει" στην ασφυκτική πίεση των χτυπημάτων του Ναδάλ, αντιπαραθέτοντας επίσης σπουδαία χτυπήματα και ατελείωτο τρέξιμο στα βαριά και γεμάτα spin forehands και backhands του Ισπανού.
Τελικά ο Ναδάλ, χάρη στην ικανότητα να ξεφεύγει απ'τις δύσκολες καταστάσεις και μάλιστα με... στυλ, έφτασε στη σπουδαία νίκη πλέκοντας το εγκώμιο του αντιπάλου του σε δηλώσεις του μέσα στο court, αμέσως μετά.

"Ο Λέιτον είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής με πολλούς πολλούς τίτλους. Είναι πρώην Νο1. Όταν ήμουν μικρός έβλεπα τον Λέιτον απ'την τηλεόραση. Ήταν ένα από τα είδωλά μου και τώρα παίζω εναντίον του κάτι που το θεωρώ φανταστικό" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ράφα και συνέχισε αναφερόμενος στον αγώνα: "Ήταν δύσκολες συνθήκες. Είχε αέρα αλλά πάντα όταν αγωνίζομαι εδώ, σ'αυτό το γήπεδο, είναι ευχαρίστησή μου. Είναι σημαντικό να παίζω σε αυτό το γήπεδο και είμαι πολύ χαρούμενος".

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης, ο Ναδάλ ήταν λιγομίλητος: "Παίζω καλύτερα σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Ήταν ένα καλό τεστ. Η νίκη στα τρία σετ επί του Λέιτον είναι πολύ καλή. Θα δούμε τη θα γίνει στη συνέχεια... Ευχαριστώ το κοινό γιατί πάντα με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα εδώ".
Aπρόοπτο γεγονός συνέβη στα μέσα του 3ου σετ όταν η ασφάλεια του γηπέδου αναγκάστηκε να βγάλει εκτός court έναν θεατή ο οποίος αντάλλαξε μερικά... "γαλλικά" με τον Λέιτον Χιούιτ. Η επέμβαση τριών ανθρώπων του τουρνουά ήταν άμεση και ο μεσήλικας θεατής απομακρύνθηκε γρήγορα και λογικά δεν θα του επιτραπεί ξανά η είσοδο στις εγκαταστάσεις, μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι είναι και πρέπει να είναι αυστηροί σε τέτοια ζητήματα.
Άλλωστε η είσοδος του Jimmy Jump στον περσινό τελικό όταν προσπάθησε να βάλει μια σημαία της Μπαρτσελόνα στην πλάτη του Ρότζερ Φέντερερ, κρατάει σε εγρήγορση τους διοργανωτές του Γαλλικού Όπεν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger